Pages:
Author

Topic: eger tanrı varsa !!! - page 2. (Read 2922 times)

hero member
Activity: 629
Merit: 508
November 12, 2016, 04:04:25 PM
Bu başlığı görünce eskiden bir yerden okuduğum şu sözler aklıma geldi.

"Yoksa bir Tanrı o zaman anlarım bu çarkı.
Yok, eğer Tanrı döndürüyorsa bu çarkı, var mı sizden bir farkı?
Her halde bu sizsiniz, siz oluyorsunuz.
Daha ne diye onu arıyorsunuz? Aramakla kalmıyor bize de aratıyorsunuz. Neredesiniz"

bir yazarın dizelerindendi sanırım kim olduğunu hatırlayamadım.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
November 12, 2016, 11:50:54 AM
Enteresan ... Allah tan af dilemek yerine onu affetmeyi aklna getirmek. Tanrı tanımazlarin provokasyonu gibi. Herşeyi olduğu gibi affetme olgusunu yaratan Allah kendi yarattığı yla muhatap olacak he mi? Smiley Hadi oradan
legendary
Activity: 1863
Merit: 1020
November 12, 2016, 10:31:59 AM
bilimsel olarak olmadığı ispatlanabilir mi?.

Olmayan bir şeyi nasıl ispatlayabilirsin? İspatlaması gerekenler olduğunu iddia edenlerdir.
Allahtan tanrı yok da böyle saçma tartışmalar yapmak zorunda kalmıyoruz.
sr. member
Activity: 462
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
November 12, 2016, 09:59:40 AM
canli cansiz ne varsa hepsi bu duzende ici bos bir ceviz gibi dolanmaktan baska ne yapabilir?
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
November 12, 2016, 09:48:06 AM
tanrı varsa, varlığı bilimsel olarak ispatlanmadan ona inanmak büyük günah.

ama allahtan tanrı yok.

Sen karpuzun içinde ki bir çekirdek iken tarlanın sahibini merak ediyorsun.. Ve üstüne bilimsel  ispat istiyorsun, bilimsel olarak olmadığı ispatlanabilir mi?. önce karpuzun yarılması lazım sonra dışarı çıkacaksın. fark etmez kavunda olabilir.
 Evrende iğne ucu kadar ancak yer kaplayan bir dünyadan, dünyada iğne ucu kadar yer kaplayan bir insandan, insanda karpuz kadar  yer kaplayan bir kafadan bahsediyoruz. dıştan bakılınca ceviz şeklinde bir beyin var işte bu organ çok zayıf, korunmaya muhtaçtır.Zayıf olan bu organ aynı zamanda insan vucudunun Yöneticisi konumundadır.insan vucudunu böyle bir organın yönettiğine inanabiliyor musun?

hero member
Merit: 502
November 12, 2016, 06:34:08 AM
Tanrı varsa nerde, nasıl bir şey ?    Grin

Kusura bakma ama bu nasıl bir soruş tarzı? istesem de ciddiye alamıyorum, hele ki sondaki ''Grin'' bitirdi beni.
Bu konularda ciddi olmadığım için ciddiye almanızada gerek yok. ' Grin' dalga geçme niteliğindedir Smiley
sr. member
Activity: 403
internet aktivist
November 12, 2016, 06:09:06 AM

Kusura bakma ama bu nasıl bir soruş tarzı? istesem de ciddiye alamıyorum, hele ki sondaki ''Grin'' bitirdi beni.
hero member
Merit: 502
November 12, 2016, 05:58:08 AM
hero member
Activity: 1111
Merit: 525
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
November 12, 2016, 01:30:11 AM
güzel bir dünya mı verdi nesi güzel aq dünyada ki tüm canlılar birbirini ezerek sömürerek varlılıklarını sürdürüyo
evrim denilen şey falan varya bi savaş aslında geride kalanın sikildiği bi savaş, çirkinsin siktir, fakirsin siktir, körsün siktir,
fazla zengin olsan bile ters etkiler uygulanıyo fazla güzel oluyon mesela güzellik değerini yitirmeye başlıyo aq evren garip ya Cheesy
ama gelişimin başka yolu yok bu şekilde oluyo sikenler ve sikilenler garip...
Mücadelenin olması , çekişmelerin olması dünyayı kötü yapar mı ? bence yapmaz mücadelenin olmadığı bir toplum yeniliklere açık değildir. İnsanları yeni şeyleri bulmalarını iten şeyler ihtiyaçlardır ihtiyaçların oluşmasında da mücadelenin ve galip gelme arzusu önemlidir .

Peki mücadelenin eşit şartlarda olmaması kötü değil mi hocam ?
legendary
Activity: 1185
Merit: 1021
November 11, 2016, 08:03:37 PM
tanrı varsa, varlığı bilimsel olarak ispatlanmadan ona inanmak büyük günah.

ama allahtan tanrı yok.
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
November 11, 2016, 07:16:06 PM
güzel bir dünya mı verdi nesi güzel aq dünyada ki tüm canlılar birbirini ezerek sömürerek varlılıklarını sürdürüyo
evrim denilen şey falan varya bi savaş aslında geride kalanın sikildiği bi savaş, çirkinsin siktir, fakirsin siktir, körsün siktir,
fazla zengin olsan bile ters etkiler uygulanıyo fazla güzel oluyon mesela güzellik değerini yitirmeye başlıyo aq evren garip ya Cheesy
Mücadelenin olması , çekişmelerin olması dünyayı kötü yapar mı ? bence yapmaz mücadelenin olmadığı bir toplum yeniliklere açık değildir. İnsanları yeni şeyleri bulmalarını iten şeyler ihtiyaçlardır ihtiyaçların oluşmasında da mücadelenin ve galip gelme arzusu önemlidir .
kaybedişten doğan acılar ?
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
November 11, 2016, 05:05:12 PM
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
November 11, 2016, 03:56:55 PM
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
November 11, 2016, 10:59:11 AM
Yaptıklarımızın cezasını biz kendimiz çekeriz o yüzden bunun tanrı ile bir alakası olamaz ama söz güzel olmuş kısaca insan ektiğini biçer ama biz dünyaya kötüleyen insanız kısaca dünyaya mahveden yine biziz.
sr. member
Activity: 434
November 11, 2016, 10:15:59 AM
kötülük olunca tanrı var mı ...
iyi olunca aq ne koydum bee...

klasik söz:  iyi olunca bende kötü olunca ondan yiik  yaaa!

süper bir örnekleme olmuş tebrikler Smiley
ikm
sr. member
Activity: 420
November 11, 2016, 10:11:32 AM
kötülük olunca tanrı var mı ...
iyi olunca aq ne koydum bee...

klasik söz:  iyi olunca bende kötü olunca ondan yiik  yaaa!

hero member
Activity: 854
Merit: 500
November 11, 2016, 10:03:27 AM
Son zamanlarda yaşadıklarımdan sonra şöyle bir. Düşünce içine girdim. Dünyaya birden fazla kez geliyoruz. Birinde zengin olarak birinde fakir birinde yakışıklı birinde çirkin birinde...
Son zamanlarda kendi içimde yaşadığım olaylar sonrasında böyle düşünmeye başladım. Sonuç olarak birden fazla kez aynı dünyaya yada farklı dünyaya geliyoruz farklı özelliklerle ama özellikleri geliştirmek yine bize kalmış  bir şey...
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
November 10, 2016, 06:35:30 PM
member
Activity: 90
Merit: 10
November 10, 2016, 06:21:54 PM
İnsanlar tek tek yaratılmadı hepimiz birlikte yaratıldık ve yaptıklarımızın dönüşüde bize oluyor.
Peki tanrı ne istiyor? Onun adına konuşamam bende böyle fikirler öne sürebilirim.
Her insanın içinde karanlık bir taraf vardır işte bununla savaşmamızı istiyor ve bu hiçte kolay değil.
Kolay olup olmaması ise işte burada devreye giriyor ve buna dayanarak tanrıyı eleştiriyoruz.
Tanrı için kolaymı yoksa zormu bununla ilgilenmiyor sadece yapıyor yada izliyor.
Herşeyin tek düze olduğunu, basit, kolay olduğunu, rahat olduğumuzu bir düşün.
Güzel bir hayal veya çizgifilm gibi ne zarar görüyoruz ne ölüyoruz.
Dünyada gördüklerinin tersini düşün, bana öylesi çok daha kötü geliyor. Acı çekmeden olgunlaşan varmı içimizde?
Acıyı ne kadar çok deneyimlersen işin aslında hayali bir şey olduğunu anlarsın. Zor olan acı çekmek değil buna karşı koymaktır.
Birçok hastalığım var ve gerçekten acı veriyor ama doktora gitmiyorum çünkü böyle yaşamayı öğrendim ve bunun öğrenmem gereken birşey olduğunu anladım.
Sadist falan değilim veya bu şekilde daha erdemli olacağımı düşünmüyorum sadece öğreniyorum.
Öğrendiğim şey acının olmadığı veya karşıtı sandığımız zevklerinde olmadığını.
Bu süreçte gösterdiğin direnç veya aydınlanma kolay değil ve insanlar tamda bundan korkarlar.
Ergenlik dönemindeki geçiş gibi veya bir doğum süreci gibi. Asıl düşünmen gereken ise kendi sürecinin nasıl olacağı ve buna hazır mısın.
Bu er yada geç gerçekleşecek neden zor olsun ve zaman alsın. Kimse kolay olacağını ve senin istediğin gibi olacağının sözünü vermedi peki neden direniyoruz?
Direnmen gerektiğini nereden biliyorsun. Karşında direnmemen gerektiğini söyleyen bir dünya var. Sana vadedilen şey dilediğin gibi bir hayat değil bir öğretidir.
Kusurları görmeye kendinden başlamalısın.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
November 10, 2016, 05:49:12 PM
İnsanın başına ne geliyorsa kendi yaptıklarından geliyordur diyor , Tanrı bize güzel temiz bir dünya verdi biz o dünya bir sistem getirdik ve bu sistem bize kötü olmayı öğretti ve bu sistemi biz insanlar kendi çıkarlarımızı üstünlüklerimizi korumak için yarattık bu yüzden dolayı yaradanı suçlamak yanlış olur diyorum .
Pages:
Jump to: