Pages:
Author

Topic: Eğitimli İnsanlar Bitcoin’i Anlamakta Neden Zorluk Çekiyor? - page 3. (Read 710 times)

hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
Eğitimli insanların daha zor anlamalarının sebeplerinden bir tanesi de her şeyi sorgulamaları, cahil adama ne dersen sorgulamadan inanır ama eğitimli insan en azından biraz araştırır ve sorgular, bu yüzden eğitimli insanların olayı kabullenmesi biraz daha uzun sürer.
member
Activity: 574
Merit: 55
Eğitimli bir insan ile Araştırmacı bir insan arasında çok büyük farklar var. Üniversite mezunu olmuş, doktorasını yapmış her insan aynı zamanda araştırmacı insan olamıyor maalesef. Toplum baskısı ve gelecekten korkarak sadece daha fazla para kazanmak için insanlar üniversitelerin belli bir alanına yöneliyorlar. Bir çoğuna sorsanız bu kadar parayı kazandığında ne yapacaksın diye, 'Daha fazla para kazanmak için yatırım yaparım herhalde' diyecektir. Sonra, sonra yine daha fazla para kazanmak. Maalesef küresel anlamda çok büyük bir ölçekte yaşanıyor bu sıkıntı.

Çözüm yolu ise insanlara doğru yolu göstermek, anlatmaya çalışmak, onları yönlendirmek değildir. Bir insan sadece kendisini değiştirebilir ve kendisi değiştiğinde zaten dünya değişmeye başlar.

member
Activity: 522
Merit: 13
eğitimli insanlar daha sorgulayıcı olduğu için hemen atlamıyor o yüzden mesafeli duruyorlar, bedava paranın fare kapanında olduğunu bu kadar kolay paranın kazanılamayacağını biliyorlar, cahil veya sorgulamayan insanların ise başına neler gelebileceğini Aralık 2017 den sonra gördük yaşayıp görüldü fark bu.
member
Activity: 350
Merit: 12
Aslında piyasada iyi kazananların da çoğu eğitimli tipler benim gördüğüm. Mesele olaya gözü kara dalmamalarında. Bu da gayet normal.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1657
Çeşitli araştırmaların confidence aralık menzillerine göre insanların %90 - %99'u takipçi olma eğilimindedir.

Yani teknoloji, eğitim, bilgi ve zeka seviyesi ne olursa olsun insanların büyük çoğunluğu yönetilmeyi tercih ediyor, bundan güven duyuyor.

Devletlerin ve fiat para arzını kontrol eden kurumların emrinden çıkmak, özgür kalmak, çoğunluk için korkunç, dehşet verici bir gelişme...
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
Bitcoin hakkında dönen tek muhabbet şu kadar kazandım, bu kadar kaybettimden ibaret olduğu için hocam. Sorun bizim bitcoini anlatma biçimimiz. Onu da geçtim kaçımız gerçekten para aktarmak için btc kullanıyoruz ?

Etrafimdaki tanidiklarimin arasinda avukat, mütahit, mimar, bankaci ve doktor'lar.
Ilginc olan, bankacilar hepsi bitcoin isine 2016 sonu, 2017 basinda girmis neredeyse.
Öbürküler, konusu bile acilinca "ya bosgec"' ile sonlandiriliyor.
Balon düsüncesi hakim. Tekrar yükselirse zaten yine girmezler gibi geliyor bana.
Döviz/TL paritesinde bu insanlarin elinde zaten Altin ve Döviz oldugu icin onlarda son 3 yilda x2-3 yapti neredeyse, bunuda unutmamak lazim.
Biraz bunu ben sektöre bagliyorum, yani bir mütahit, mimar elinde tutmadigina bu benim demiyor.
Bankacilar ise borsayi takip eddikleri icin risikoya girmeye daha egitimli.

10 numara tespit Mahmut hocam. Benimde bir bankacı tanıdığım borsa ile ilgilendiği için. Bitcoin den haberi bile yok. Zaten BIST ile ilgilenenlerin çoğu bitcoin ile ilgilenmiyor bile.
@mahmuterdem colde bir vaha gibidir. dikkatli bir sekilde takip edilmesi gerekrn bir yazar.
sayet ulkemizdeki insanlar bitcoinle 1 dolar ciivari tanismis olsaydi su an icin tam tersi seyi soylerdik ama maalesef cogu insan 2017 nin sonlarina dogru tanisti. hem arastirmayi,sevmiyoruz hem de teknoloji bize cok uzak.,magara devrinde gibiyiz😊
full member
Activity: 602
Merit: 118
Bitcoin hakkında dönen tek muhabbet şu kadar kazandım, bu kadar kaybettimden ibaret olduğu için hocam. Sorun bizim bitcoini anlatma biçimimiz. Onu da geçtim kaçımız gerçekten para aktarmak için btc kullanıyoruz ?

Etrafimdaki tanidiklarimin arasinda avukat, mütahit, mimar, bankaci ve doktor'lar.
Ilginc olan, bankacilar hepsi bitcoin isine 2016 sonu, 2017 basinda girmis neredeyse.
Balon düsüncesi hakim. Tekrar yükselirse zaten yine girmezler gibi geliyor bana.
Döviz/TL paritesinde bu insanlarin elinde zaten Altin ve Döviz oldugu icin onlarda son 3 yilda x2-3 yapti neredeyse, bunuda unutmamak lazim.
Biraz bunu ben sektöre bagliyorum, yani bir mütahit, mimar elinde tutmadigina bu benim demiyor.

10 numara tespit Mahmut hocam. Benimde bir bankacı tanıdığım borsa ile ilgilendiği için. Bitcoin den haberi bile yok. Zaten BIST ile ilgilenenlerin çoğu bitcoin ile ilgilenmiyor bile.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Sadece başlığa ve tecrübelerime göre bir yorum yapmak istiyorum; eğitimli insanlar (coin camiasına girmemiş olanlar) genelde bitcoin'i çiftlikbank tarzı bir şey sanıyorlar

Yada neden olduğunu anlamadığım şekilde ellerinde olmayan bir şeye yatırım yapmak onlara mantıklı gelmiyor. Bu durumda hisse senedinden farkı olmadığını anlatmak zor oluyor işte.
jr. member
Activity: 196
Merit: 4

jr. member
Activity: 322
Merit: 2
şöyle de bir durum var. her konuda olduğu gibi bu teknoloji konusunda da kutuplaşmış durumdayız. bir taraf geleceğin teknolojisi diyor buna inanıyor da diğer taraf ise bunun ponzi olduğunu, bizlerin keriz olduğunu, buranın global çiftlik bank olduğunu söylüyor.
fakat şöyle bir bakınca iyi ki diğer tarafta değilmişim.
full member
Activity: 672
Merit: 100
Sizde biliyorsunuz ki herkes buraya para katlamaya geliyor. Teknolojisi ile ilgilenen çoğu kimse yok. Yoksa bitcoinden daha kaliteli coinler varken fiyatları bu seviyelerde olmazdı.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531

Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz. İnsanlar anlayamıyor değil, biz anlatamıyoruz. Bizim anlatım biçimimizde sıkıntı var dediğiniz gibi.
Bizim anlatamamamızın sebepleri var hadi bunları sayalım;
teknolojinin çok yeni olması,
şimdilik günlük hayatta kullanılabilir durumda olmaması,
çevremizdeki insanların teknolojiyi kullanma noktasında özürlü olması
liste uzar gider.

Tamam anlatamıyoruz da, Peki biz ne kadar biliyoruz ?
Bir şekilde bu uzaya dahil olmuş ama kriptoloji ve dağıtık ağlar hakkında genel kültüre sahip olmayan bir kişinin,
eş den eşe aracısız bakiye transfer edilmesini sağlayan ortak zincir mekanizmasını anlatmasını nasıl bekleriz?

full member
Activity: 602
Merit: 118
Eğitimli insanlar sonuçta bunun eğitimini almadı. Forumda vakti oldukça okudukça birşeyler öğrenmeye çalışıyor. İnsan özellikle forumu iyi takip etmeli. Araştırma li ki ogrenebilsin.
member
Activity: 350
Merit: 12
Anlamakta zorluk çekmekten ziyade cahil cühaela gibi gözü kara olmuyorlar diyelim. Henüz kendisini kanıtlamış bir araç da değil neticede.
jr. member
Activity: 378
Merit: 3
Aslında eğitimli insanlar dediğimiz kesim tam eğitimli olanlar değil. Tam eğitimliler bitcoini buluyor bir şeyler icat ediyor. Bahsettiğiniz eğitimliler ise bir şey rüştünü ispatladıktan sonra konuya dahil oluyor. Öncü olamadıkları için mucit değiller zaten. İlla makina yapmak gibi düşünmeyin mucitliği. Felsefi siyasi sosyal.
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Blockchain desen doğru olur. Bitcoini niye anlamasin. Herkes az ya da cokmbitcoin sayesinde birşeyler kazanmıştır. tabi zirve olan 19 bin dolardan alanlar hariç
member
Activity: 392
Merit: 11
Eğitimli insanlar dediğimiz kesim genelde 1-2 alanda uzmanlaşmış uzmanlaşmasa bile derin bir bilgi birikime sahip insanlar oluyor. Bu insanlar kendi korunaklı dünyalarından dışarı adım atamaz. Atarlarsa hüsran olur diye düşünme eğiliminde olurlar. Şimdi bu kafa yapısına sahip insanlar anlayabilecekleri halde yanlış yapmamak için uzak dururlar.
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
Bizim ülke özelinde konuşacak olursak geç dönemde girenlerin büyük zararları ve üstüne çiftlikbank gibi ponzilerle aynı zamanda popülerleşmesi uzak durmaya itiyor eğitimli insanları.
full member
Activity: 910
Merit: 105
Bitcoin'i vurkaç modellerine benzettikleri için daha doğrusu geçen boğa dönemindeki absürt yükseliş ve ardından absürt düşüş ile bu izlenimi bıraktığı için kullanılabilirliğini düşünmeden tü kaka diyorlar kendilerince haklı olarak.
member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
Bitcoini anlamadan sadece kazanılacağı kesin piyango gibi almış pek çok insanla karşılaştım hemen hepsi geçen sene yaz döneminde denemiş ve bir çoğu anlayabileceğiniz gibi zarar etmiş. Sonra düşünmeye başladıklarında aslında hiç bilmedikleri ve bu kadar zarar etmişken öğrenmek istemeyecekleri kadar uğraştırıcı gelmiş. Bitcoin kelimesini duyunca aman kardeşim geçen sene denedim nasıl zarar ettim ben bunu bilirim deyip uzaklaşıyor konudan.
Pages:
Jump to: