Pages:
Author

Topic: Eski türkiyedeki yapılan zulümleri hatırlıyor musunuz? - page 4. (Read 795 times)

member
Activity: 336
Merit: 12
Basın kapalı, imam hatipliysen birde akparti gençlik kollarına üyeysen. Vur patlasin çal oynasın kimse önünde duramaz. Istedigin her mesleğe kolaylıkla girebilirsin .

Kul hakkı filan hikaye ( nasıl olsa yukardaki maddeleri yerine getiriyorsun  ) .

Ama benim kardeşim kpss den 85 aldığı halde, hiç bir mülakatı geçmesi nasıl olmadı. Benim kardeşimin hakkını yiyen eyy yalakalar aldığınız maaşlar boğazınıza dizilsin .

eskiden katsayı problemleri vardı. şimdi tam tersi bu sefer onlara karşı pozitif ayrımcılık yapılıyor. bunun farkında olmamak için kör ve sağır olmak gerekir.

Bir sorun çözüp birden fazla sorun getiriliyorsa orda dur derim, pozitif ayrımcılığı geçtim. Heryere imam hatip açtılar kardeşim git fen lisesi aç, eski kalitede anadolu lisesi ac benim çocuğum niye gitmek zorunda imam hatibe. ( şimdiki sistemde çoğu istemese dahi gitmek zorunda)
member
Activity: 322
Merit: 16
Basın kapalı, imam hatipliysen birde akparti gençlik kollarına üyeysen. Vur patlasin çal oynasın kimse önünde duramaz. Istedigin her mesleğe kolaylıkla girebilirsin .

Kul hakkı filan hikaye ( nasıl olsa yukardaki maddeleri yerine getiriyorsun  ) .

Ama benim kardeşim kpss den 85 aldığı halde, hiç bir mülakatı geçmesi nasıl olmadı. Benim kardeşimin hakkını yiyen eyy yalakalar aldığınız maaşlar boğazınıza dizilsin .

eskiden katsayı problemleri vardı. şimdi tam tersi bu sefer onlara karşı pozitif ayrımcılık yapılıyor. bunun farkında olmamak için kör ve sağır olmak gerekir.
member
Activity: 336
Merit: 12

newbie
Activity: 154
Merit: 0
türkiyenin geneli, kendine, çevresine dikkat eden ahlaklı, düzgünce dinini yaşamaya çalışan insanlardan oluşuyor,
sizin çevrenizde olmayabilir ama hiç mi sokağa çıkmıyorsunuz? hiç mi başı kapalı insan görmediniz,

yeni nesil, bu insanlara yapılan akıl almaz zulümleri ve baskıları hatırlamıyor olabilir, ya da bu acıları kulak arkası eden kesimden olabilir, ama eski nesil hatırlıyor mu diye merak ettiğim için açtım bu konuyu. gereksiz hakaretler yerine bence demokrasiye sahip çıkıp, bunu demokrasi çerçevesinde tartışalım, çok faydası olur. milletimizin iradesi her zaman doğruyu gösterir.
full member
Activity: 1120
Merit: 200
Turkish Translator
Bitcointalk olarak Türkiye bölümünde hersene illa bir trol çıkartmak zorunda mıyız ?  Grin

inşallah gerçekten troldür de insanları bilerek ve isteyerek trollüyordur. bunların gerçek fikri olmasına yeğlerim troll olmasını

troll olmama imkanı yok diyoruz bazen ama böyle düşünceli insanlar var bu gerçek  Grin

evet Türkiye'de bu tip insanlar çok fazla. fakat burada olduğuna göre araştıran okuyan bir insan. eminim okuduktan sonra sadece yapılan iyi şeyleri düşünerek yanlışları da hayali karakterlere bağlamıyorlardır diye düşünüyorum ya.

iki tarafı var. hep yanlış veya hep doğru olamaz bir insan. doğrusunu alkışladığımız gibi yanlışlarda da eleştirmesini bilmeliyiz.

tabi ki, yanlışları eleştirip düzeltmeye çalışmazsak ileri gidemeyiz, fakat ben bu tarz düşünen insanlarda hep kötü niyet ve nankörlük seziyorum eleştirmekten çok
jr. member
Activity: 294
Merit: 5
Bitcointalk olarak Türkiye bölümünde hersene illa bir trol çıkartmak zorunda mıyız ?  Grin

inşallah gerçekten troldür de insanları bilerek ve isteyerek trollüyordur. bunların gerçek fikri olmasına yeğlerim troll olmasını

troll olmama imkanı yok diyoruz bazen ama böyle düşünceli insanlar var bu gerçek  Grin

evet Türkiye'de bu tip insanlar çok fazla. fakat burada olduğuna göre araştıran okuyan bir insan. eminim okuduktan sonra sadece yapılan iyi şeyleri düşünerek yanlışları da hayali karakterlere bağlamıyorlardır diye düşünüyorum ya.

iki tarafı var. hep yanlış veya hep doğru olamaz bir insan. doğrusunu alkışladığımız gibi yanlışlarda da eleştirmesini bilmeliyiz.
full member
Turkish Translator

jr. member
Activity: 294
Merit: 5

newbie
Activity: 140
Eski Türkiye yeni Türkiye ?
Zulüm her zaman devam ediyor, şu anda zulüm yok mu ? Size verilenle neden yetiniyoruz ki, neden daha fazla istemiyoruz

hocam bu da moda oldu, yenü türkiye diyerek, cumhuriyeti yıktıkları ortaya çıkıyor,  rejimler bir gece de değilmez, önce bunu altyapısı yapılır, başkanlık
rejimi ile zaten cumhuriyet bitti. ister kabul edin ister etmeyin

cumhuriyet rejimi ile başkanlık rejimi birbirinden bambaşka şeylerdir,  ama şuan 1 gece değişemeyeceği için bunun dönüşümü 10 ila 20 yıl sürer

kulağa hoş gelsin diye cumhurbaşkanlığı olarak sistemi tanıttılar, ve kanundada böyle geçiyor, ama direk medya da ve devlet kademesinde, fillen başkanlık deniyor.

cumhuriyetin ilk yıllarını hatırlayın,  sonuçta 1 gecede kurulmadı cumhuriyet,   ilan edildi, ama bunun sindirilmesi ve etkilerini göstermesi 1940-45 lere kadar anca oturdu. yoksa kafa gene osmanlı kafasıydı.

zaten ilk seçimlerde gene gelenler, muhafazakar kesimdi, ve yıllardır o kesim seçiliyor,

fakat asıl sorun şu; muhafazakar kesimin giderek çağdan uzaklaşması. yani bir menderese bakın muhafazakar olarak bir de bunlara, her seferinde adım adım geri gitmişler

Bazı şeyleri meşrulaştırmanın yeni şekli zaten. Bizim insanlarımızın "aman canım ne olacak" mantığıyla rejim değişiyor. 13 sene önce sevdiğim eski devrimci birisini tanımıştım, o ozamanlar 2023 e kadar Türkiye'de rejim değişecek demişti.
hero member
Activity: 1111
Merit: 525
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
full member
Activity: 280
Merit: 102
şaka maka 10 kişi

Haberim vardı ama umrumda değildi. demiş, valla beni bir gülme tuttu Cheesy
full member
Turkish Translator
Arkadaşlar konu ironi amaçlı açılmış sanırım şaapmayalım fazla Smiley
full member
Activity: 280
Merit: 102
Zulüm her zaman devam ediyor, şu anda zulüm yok mu ? Size verilenle neden yetiniyoruz ki, neden daha fazla istemiyoruz

hocam bu da moda oldu, yenü türkiye diyerek, cumhuriyeti yıktıkları ortaya çıkıyor,  rejimler bir gece de değilmez, önce bunu altyapısı yapılır, başkanlık
rejimi ile zaten cumhuriyet bitti. ister kabul edin ister etmeyin

cumhuriyet rejimi ile başkanlık rejimi birbirinden bambaşka şeylerdir,  ama şuan 1 gece değişemeyeceği için bunun dönüşümü 10 ila 20 yıl sürer

kulağa hoş gelsin diye cumhurbaşkanlığı olarak sistemi tanıttılar, ve kanundada böyle geçiyor, ama direk medya da ve devlet kademesinde, fillen başkanlık deniyor.

cumhuriyetin ilk yıllarını hatırlayın,  sonuçta 1 gecede kurulmadı cumhuriyet,   ilan edildi, ama bunun sindirilmesi ve etkilerini göstermesi 1940-45 lere kadar anca oturdu. yoksa kafa gene osmanlı kafasıydı.

zaten ilk seçimlerde gene gelenler, muhafazakar kesimdi, ve yıllardır o kesim seçiliyor,

fakat asıl sorun şu; muhafazakar kesimin giderek çağdan uzaklaşması. yani bir menderese bakın muhafazakar olarak bir de bunlara, her seferinde adım adım geri gitmişler
newbie
Activity: 140
member
Activity: 252
Merit: 10
hatırlıyorum. bu zulümler acıdır hala bu zulümleri kullanarak insanları gerçek günümüzden uzaklaştırmaya çalışmak daha da acıdır.

member
Activity: 210
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
Hatırlıyorum hocam, gerçekten zor günlermiş, ama şu anda da zor günler yaşıyoruz, yani çok da bir şey değişmedi
newbie
Activity: 154
Ben bu eski Türkiye yeni Türkiye tabirini bir algı oluşturmak için yapıldığını düşünüyorum. Çünkü şu var ki Atatürk Osmanlı'dan Türkiye'yi kurdu Tayyip de Eski Türkiye'yi yıkıp yeni Türkiye'yi kurdu algısını oluşturmak. Ben bunu çok yanlış buluyorum. İnsanların kahramanlastirmalari için yaptığı bir hareket olarak görüyorum.

Mehmet Ali Birandin 28 Eylül belgeseli izlenildigi zaman zamanının millî eğitim bakani konu ile alakalı 'o zamanlar neredeyse tüm üniveristelerle iletişime geçip konu ile alakalı sorunu (başörtüsü) cozuyorduk. O zaman için birkaç üniveristenin birkaç fakültesi kalmıştı. Şeklinde açıklama yapıyor. Bu açıklamayı yapmasının sebebi ise o zamanlar ciddi çıkış yakalayan refah partisinin genel başkanı Necmettin Erbakanin başörtüsünden dolayı okula alınmıyorlar gibi açıklamalar yapmasından dolayiydi.

Gerçek acilari görmek istiyorsanız o zaman için sağ ile solun birbirine düşürtülmesine bakın. Alevi ile sunniyi. Güney doğu da olan Alevi katliamlarına İstanbul'da polisin halka ateş etmesine madimakta aydınların canlı canlı yakılmasına bakın. Tüm bunlar olurken gelip imam hatiplinin Cerrahpaşa tıpa gidememesi mi sorun. Sad  

işte bu zihniyeti ben doğru bulmuyorum,

evet gideceklerdi gidemediler.  kanıtı da basit. amerikadaki üniversitelere girmek çok daha zor, oraya giren oraya da girer.

memleketleri yerine gurbet elde sürgünde okumak zorunda kaldılar.  vatanında okuyup, memlekete faydalı insanlar olmak isteyenleri,  2000 km ötede amerikada okumak zorunda bıraktılar.

insanlar sırf inançlı ahlaklı  oldukları için büyük zulüm çekti, hala da bu zihniyet devam ediyor çok sıkı şekilde devam ediyor, ama millet neyin ne olduğunu biliyor hamdolsun.
newbie
Activity: 210
En basitinden parsel parsel topraklari satmalarina ses cikarmayan insanlarin boyle konusmamasi lazim. Hayatta herseyi kazanirsin ama topragi kazanamazsin, uretemezsin. Yabanciya toprak satisindaki sinirlari kaldirdilar ve su an aydin ili neredeyse %95 civari ingilizlerin elinde. Ayni israil gibi bayrak dikerlerse ilerde gorurum o zaman saksakcilari

eyyyy kılıçtaroğlu bunların hepsinin sorumlusu sen ve senin partinin tek partili yönetim dönemi. sizin yüzünüzden satıldı o topraklar.
newbie
Activity: 33
En basitinden parsel parsel topraklari satmalarina ses cikarmayan insanlarin boyle konusmamasi lazim. Hayatta herseyi kazanirsin ama topragi kazanamazsin, uretemezsin. Yabanciya toprak satisindaki sinirlari kaldirdilar ve su an aydin ili neredeyse %95 civari ingilizlerin elinde. Ayni israil gibi bayrak dikerlerse ilerde gorurum o zaman saksakcilari
member
Activity: 224
Ben bu eski Türkiye yeni Türkiye tabirini bir algı oluşturmak için yapıldığını düşünüyorum. Çünkü şu var ki Atatürk Osmanlı'dan Türkiye'yi kurdu Tayyip de Eski Türkiye'yi yıkıp yeni Türkiye'yi kurdu algısını oluşturmak. Ben bunu çok yanlış buluyorum. İnsanların kahramanlastirmalari için yaptığı bir hareket olarak görüyorum.

Mehmet Ali Birandin 28 Eylül belgeseli izlenildigi zaman zamanının millî eğitim bakani konu ile alakalı 'o zamanlar neredeyse tüm üniveristelerle iletişime geçip konu ile alakalı sorunu (başörtüsü) cozuyorduk. O zaman için birkaç üniveristenin birkaç fakültesi kalmıştı. Şeklinde açıklama yapıyor. Bu açıklamayı yapmasının sebebi ise o zamanlar ciddi çıkış yakalayan refah partisinin genel başkanı Necmettin Erbakanin başörtüsünden dolayı okula alınmıyorlar gibi açıklamalar yapmasından dolayiydi.

Gerçek acilari görmek istiyorsanız o zaman için sağ ile solun birbirine düşürtülmesine bakın. Alevi ile sunniyi. Güney doğu da olan Alevi katliamlarına İstanbul'da polisin halka ateş etmesine madimakta aydınların canlı canlı yakılmasına bakın. Tüm bunlar olurken gelip imam hatiplinin Cerrahpaşa tıpa gidememesi mi sorun. Sad 

zaten imam hatip öğrencilerinin katsayı problemi olmasaydı hepsi cerrahpaşayı dolduracaktı ondan katsayı sorununu getirdiler  Grin
bırakın bu ajitasyonu tamam hak yendi ona eyvallah da görüyoruz imam hatibin eğitim kalitesini asıl zulüm yukarıda. asıl zulüm maraş katliamıdır, bir sağcıdan bir solcudan alınan candır. iki kardeşin birbirine düşman olmasıdır. halkın birbirine kırdırılmasıdır.

birilerinin ağzından çıkanı doğrudan burada paylaşıp demokrasi ayağı çekme.

demokrasi mi? adalet mi?

fetöyle alakası olmayan binlerce insan telefonundan bylock çıktı safsatasıyla görevden alındı. Halk tarafından psikolojik olarak linçe maruz bırakıldı.
banka asyada hesabı var para yatırdı diye terör örgütüne üye sayıldı.
ergenekon diye paşalarımız içeri alındı. gizli itirafçı dedikleri pkklıydı. pkklı lafıyla en değerli askerlerimiz yıllarca hapis yattı.
iş bulamayan öğretmenler 3 kuruş paraya fetö okullarında öğretmenlik yapıyor diye lisansları iptal edildi.
sen bugün intihar eden öğretmenin olduğunu biliyor musun? kaç yıldır işsiz. daha düne kadar kol kola gezdiği fetönün dersahesinde çalışsaydı onun da lisansı iptal edilecekti. ha noldu büyük ihtimalle orada iş bulamadı canına tak etti intihar etti.
lan dünya kadar insan içeri alındı siyasetten kimse niye yok? daha düne kadar yan yana değil miydi bunlar? hocaefendi özlüyoruz seni ne olur gel diye demeç vermiyorlar mıydı? ne oldu bir kandırıldık lafı ile yırttılar mı?

ha nerede adalet?

bırakın şu ajitasyonu. ülkenin anasını bu ajitasyonla bellediniz zaten.
Pages:
Jump to: