Pages:
Author

Topic: ETH nin iniş ve çıkışı neden BTC ye bağlı olmalı ki? - page 3. (Read 609 times)

full member
Activity: 630
Merit: 102
Ben tamamen piyasa psikolojisine bağlıyorum bu durumu. Normalde o kadar fazla etkilenmemesi gerekiyor ama özellikle piyasanın ani genişlemesi sonucu bir çok tecrübesiz yatırımcı bunlşara neden oluıyor.
member
Activity: 406
Merit: 12
Bitcoin market yerine dolar market kullanılıp baskınlığı artarsa, varolan bitcoin bazlı fiyatlanmaya bir nebze çözüm olur.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
ethereum'u neyle alıyorsunuz btc ile, satarken neyle satıyorsunuz btc ile! Usd ile alıp satarsanız btc ortadan kalkar ki zaten tether işlem hacminde 2. sırada! ether ve ya btc birbirine rakip değil, aynı ekosistemin parçaları, asıl sorulması gereken tether niye bu kadar ön planda ve giderek güçleniyor. Kriptoların ayağa kalkması gerekiyor artık TOPTAN! tether'in de 50'nin altına inmesi gerek sıralamada şu an 13'te, bu ne demek? kriptoya güven yok dolara var. kriptoya güven gelirse doların işi biter, btc de ether de tüm coinler de artar. şekil 1A >> Aralık 2017
Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
cunku eth/usd paritesindeki derinlik btc/usd paritesindeki kadar hacimli degil. bu sebeple btc dustukce btc paritesiyle usd paritesi arasinda alis satislar yapilip fiyat dengeleniyor. bitcoin artarkende ayni islemler gerceklesiyor.
member
Activity: 378
Merit: 20
Size katılıyorum fakat piyasanın yarısı ağa babası bitcoinde olunca maalesef diğerleri de piyasadan bağımsız hareket edemiyor.
member
Activity: 546
Merit: 10
evet onu tam olarak anlamadım. bitcoin ilk çıkan coin, diğerleri altcoindir. iyi de bitcoinin kendine ait blockzinciri var. ethereum da var. litecoin. zcash. yok mu daha bir sürü neo bunlar hep altcoin olarak mı anılmak zorunda. bunlar da bitcoin ile alt kefeye konulması gerekmez mi? etherum tokenlerine, token diyorlar. altcoin diyorlar bu normal de kendi blockzinciri olana bunu demek bir de bitcoin düşerken diğerlerinin de çakılması.
copper member
Activity: 1274
Merit: 555
https://refpa28543.top/L?tag=d_286347m_1264c_&site
Etherin inişi ve çıkışı bitcoin dahil hiç bir coine bağlı değildir. Birazcık grafik inceleseniz coinmaketcap ve livecoinwatch sitelerini inceleseniz tüm coinlerin aynı anda dump yediğini gözlemleyebilirsiniz. Bunu incelemek için tecrübeye gerek yok sadece linklere girin inceleyin sonra konuları öyle açın, cevabını bulacaksınız.
member
Activity: 490
Merit: 13
BIB Exchange
Aslında bütün kripto paralar birbirleriyle kadar ortaklığı yapıyor diyebiliriz.
Bu piyasanın babası da Bitcoin olduğuna göre sadece ETH değil bütün coinler bağımlı hareket ediyor..
jr. member
Activity: 224
Merit: 2
Bütün piyasayı bitcoin yönettiği için bu yüzden olmalı çünkü herpsi btc ile alnıp satılır genelde.
member
Activity: 336
Merit: 17
Son zamanlarda artık btc dustukce diğer coinlerde ona bağlı olarak düşüyor. Eskiden sizin dediğiniz gibiydi. Btc yükselince alt coinler yükseliyordu. Ethereum da aynı şekilde btc duserken yükseliyordu. Evet yine size katılıyorum Etherium btc den ayrı olmalı ama nedense bütün hepsi btc ye bağlı. Buna anlam veremiyorum bir turlu. Tamm bu piyasanin babası btc onu kabul ediyoruz.
hero member
Activity: 798
Merit: 500
Sovryn - 300-500% APY on USDT Deposit
Sadece eh değil piyasadaki tüm coinler nerdeyse btc'ye bağlı.Çünkü piyasa halen btc dominancedan kurtulmuş değil.bence ilk çıkan kriptopara olması dışında hariç bi özelliği olmayan btc nin artık etkisini kaybetmesi gerekiyor ama malesef istediğimiz gibi olmuyor işte.çünküilk olmanın getirdiği avantajla tüm pairler btc ve sats üzerinden dönüyor.btc dominance azalırsa piyasaya etkiside azalacaktır
full member
Activity: 322
Merit: 102
Grafiklere bakacak olursak hepsi bitcoin ile neredeyse aynı. ethereum da öyle bitcoin ile aynı grafiği. önceden daha farklıydı btc düşüşe geçtiğinde alt coinler yükseliyordu şimdi hepsi btc bazlı oldu btc ne yaparsa onlarda o şekilde devam ediyor.
full member
Activity: 728
Merit: 151
çünkü bitcoin artık sadece piyasanın manipüle edildiği bişeye, keriz bükücü aracına dönüştü..ilkel ve hantal..sadece bir fikir öncülüğü yaptı..birçok proje coin bunun yüzünden gerçek değerine ulaşamıyor..bunun üzerinden piyasa sürekli korkutuluyor...merkezsiz diye yola çıkan bitcoin; madencilerin tekeline, merkezi bir manipülasyon gücüne kavuştu..böyle yapılardan kripto dünyasının kurtulması lazım
jr. member
Activity: 98
Merit: 1
şuanda artık işlemleri insanlar yapmıyor makineler yapıyor ve 1 btcye 100 eth almak varken elindeki 110 eth nie satmasınki hodl yapsın her seferinde küçük küçük fırsatları kara cevirip işlemleri botlara yaptıran kişiler yüzünden olduğunu düşünüyorum
member
Activity: 182
Merit: 10
Tek sebebini açıklıyorum => BOTLAR
Piyasada işlem yapan gerçek insan sayısı çok azaldı. İşlem hacimlerinin %80'i botlardan oluşuyor. İnsanlar artık kriptolar ile ilgilenmiyor.
Tüm altcoinler, botlar tarafından Bitcoin'e indekslendi. coinmarketcap.com a girin, ve fiyat grafiğine bakın. Hepsinin grafiği bitcoin ile aynı.
İyice bokunu çıkardılar. Önüne gelen coin çıkarıyor. Her borsa kendi coinini çıkarıyor. Ne kadar çok coin o kadar dağılmış bir piyasa... Binance ceo'su para kazansın diye x kişisi niye bnb alsın, salak mı? Ethereum'un şu an fiyatı bile geçen seneden bu güne 40 kat artmış, atı alan Üsküdar'ı geçmiş.. Birilerinin 40 kat kar ettiği yerde, birileri 2-3 kat kar yapacak diye aylardır sürünüyorsa balon patladı demektir...
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Doğrudan Bitcoin'e bağlı olmasa da piyasadaki genel olumsuzluklar ETH'le birlikte tüm altcoinleri etkiliyor. BTC dominantlığı kripto piyasasında yüksek olduğu için zaten %50 düşüş eğilimi BTC ile oluyor. Domino taşı etkisi gibi.
Olumuz haberler > Medyanın yönlendirmesi > Devletlerin yeni politikaları > Borsalar > BTC > ETH > ... diye gidiyor.
member
Activity: 202
Merit: 21
bu piyasayı bir bütün olarak düşünmek en mantıklısıdır şu şundan bagımsız diyebilceğin ilk 20deki coin sayısı cok az bence hepsi birbirine göre hareket ediyor girerken hepsine çıkarken hepsinden
sr. member
Activity: 854
Merit: 267
Söylenilenlerden farklı olarak şöyle bir durumda varki bazı borsalar sadece bitcoin bazlı oluyor (paribu gibi.) piyasadaki kullanıcılarda en güvenilir ve son kaynak olarak bitcoini görüyorlar. Olası bir düşüşte ethereum'u terkedip bitcoine son kale diyerekten geçiş yapıyor olabilirler.

Yakın zaman içerisinde ben bunun değişeceğini düşünüyorum hocam. Artık insanlarda bir Etheruem farkıdnalığı oluşmaya başladı her şey yakında değişebilir.
jr. member
Activity: 336
Merit: 2
Söylenilenlerden farklı olarak şöyle bir durumda varki bazı borsalar sadece bitcoin bazlı oluyor (paribu gibi.) piyasadaki kullanıcılarda en güvenilir ve son kaynak olarak bitcoini görüyorlar. Olası bir düşüşte ethereum'u terkedip bitcoine son kale diyerekten geçiş yapıyor olabilirler.
sr. member
Activity: 1134
Merit: 342
marketcapta ki ağırlık meselesi bu aslında yani BTC'nin sistemini biraz düşünelim markette weight olarak en fazla o var o yüzden diğer borsa kuralları gibi bu da normal
Pages:
Jump to: