Bu güvenlik olayı tamamen kulaktan doldurma ve uydurmadır, Ethereum Bitmain gibi şirketler tarafından kırılmış ve ASICler çıkmıştır dolayısıyla ağ giderek tekelleşen bir yapıya bürünmüştür. Vitalik’in ağda değişiklik yapamamasının en büyük sebeplerinden biri de budur. POS sistemine geçildiğinde ağa katılanlar yine ödüllendirilmeye devam edecek fakat ödüllendirilen kişiler hali hazirda Ethereum satın almış kişiler olduğu için gelen üç kuruş parayı da sell vermeyecekler ama madenciler elektrik giderini karşılamak için sürekli sell veriyor ve fiyatın düşmesine neden oluyordu.
Tek yönlü bakış açısına güzel bir örnek olduğunu söylemeliyim.
Evet söyledikleriniz yüzde yüz doğru ve kendi içinde tutarlı ancak şunu unutmayın;
Bir coin'in sahip olma maliyetini belirleyen en önemli etken madencilik ile üretim maliyetidir.
Bir coin fiyatı sadece elinde para olanların borsada fiyat biçmesi ile fiyatlanır ise vay haline.
Neden bitcoin 3500 USD nin altına düşmedi? işte bu sebepten.
1 coin'in elektrik maliyeti + donanım yatırımının roi yüzdesi = üretim maliyeti şeklinde bir formül var.
ne kadar dump yaparlarsa yapsınlar, anlık salınımlar hariç olmak üzere hep üretim maliyetinin üzerinde kalıyor fiyatlar.