Pages:
Author

Topic: Etiyopya ile Cardano Tarımda Blockchain Anlaşması İmzalıyor - page 3. (Read 443 times)

sr. member
Activity: 742
Merit: 260
cardano'ya başlangıça göre çok güzel haberler gelmeye başladı sağlam bir ekip olduklarından eminim ben açıkçası ancak biraz daha fazla anlaşma haberleri yayınlasalar daha iyi olur diye düşünüyorum ben
member
Activity: 574
Merit: 13
Cardano yani ADA son zamanlarda hızlandı. Zaten rakip olduğu coinler çok güçlü ve bir atılım yapması normaldi ancak birden hızlıca projeler gelmeye başladı. İlk ADA tabanı kullanacak olan Traxia projesi geldi. Ardından bu haberler sıklıkla çıkmaya başladı. Proje geliştiriceler ADA ile bir şeyler yapmak üzere sıraya girdi sanırım. Etiyopya çok büyük bir devlet olmasa da bu tarz devlet projelerinde yer alan platformlar geniş tabanlı kullanıma uygun olacaklardır ve değer artışı hızlı olacaktır. Ben 1 yılı aşkın süredir ADA coinlerimi tutuyorum ve uzunca bir süre daha satmayı düşünmüyorum. Beklentim öyle 1 ADA 1000$ olsun falan değil zaten büyük ihtimalle imkanı da yok (coin sayısının çok olmasından kaynaklı). Ama bugün olduğu yerden çok daha iyi yerlere gelecek bir proje. Zaten platform sadece Etiyopya değil merkezi olan devletinde desteğini aldığı için büyük potansiyeli olan bir platform. Tavsiyem takip etmeniz.
newbie
Activity: 154
Merit: 0
bu tip anlaşmalar, koinlerin gelişimi için önemli, ben açıkçası olumlu buluyorum bu gelişmeyi. ama gene de hiç değilse bir hollanda tarzı ülke ile de anlaşmaya gidilebilirdi
jr. member
Activity: 238
Merit: 6
Next Web‘in raporuna göre, Etiyopya hükumeti, kripto para girişimi Cardano (ADA) ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile ülkenin tarım endüstrisinde kullanılan teknolojiye Blockchain teknolojisi uygulanacak.

Cardano kurucusu ve CEO’su Charles Hoskinson, bu hareketi bir Tweet ile onayladı. Hoskinson, Etiyopya Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan bu anlaşmaya, yerli geliştiricilere Blockchain teknolojisini öğretmenin de dahil olduğunu belirtti.
“Etiyopya Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile bir anlaşma imzaladık. Bunun sayesinde Blockchain geliştiricilerine eğitim vereceğiz ve tarım teknolojisinde Cardano’yu kullanacağız.”

Cordano’nun ana şirketi olan IOHK’de Afrika İşlemleri müdürü John O’Connor, Etiyopyalı geliştiricilerin, Cardano’nun Blockchain’ini kullanarak 2018’in sonundan itibaren tarım endüstrisini geliştirebileceğini açıkladı.

Anlaşma maddelerinin belirli taraflardan harekete geçme niyetini göstermek için kullanıldığı, ve herhangi bağlayıcı bir yükümlülük içermediği açıklanırken, proje için bir başlangıç tarihi ise henüz duyurulmadı.

2017’nin Eylül sonlarında piyasaya sürülen Cardano, 9.4 milyar dolarlık bir pazar oranına sahip olarak kripto para piyasasındaki ilk on sıralamasında yer alıyor. Bu altkoin Proof of Work (PoW) yerine Proof of Stake (PoS) kullanıyor, bu da söylenene göre daha verimli enerji elde etmeyi sağlıyor. ADA, 0.35 dolar civarlarından işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta lider global kripto para birimi borsası Binance, Doğu Afrika ülkesindeki ekonomik kalkınmayı desteklemek için Uganda Blockchain organizasyonu Crypto Savannah ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Kaynak: cointelegraph.com
Pages:
Jump to: