Pages:
Author

Topic: Ev almak mı Bitcoin mi? - page 28. (Read 26379 times)

jr. member
Activity: 252
Merit: 1
March 20, 2018, 04:57:50 AM
bitcoinin rallisini yakalarsan ev değil bitcoin almak çok avantajlı. 3000 dolar maliyetli bitcoin alıp da birkaç ay tutanlar 1 ev parasını birkaç eve çıkarmış durumda. çok hayale kapılıp da satışı ertelemek, az karla veya aynı şekilde bitcoinleri elden çıkartmak işte bunlar kestirilmemesi nedeniyle az  çok nasip demek lazım.
sr. member
Activity: 672
Merit: 250
March 19, 2018, 06:02:48 PM
Ev alacak param olsa ev alırdım doğrusu isterse 10 kat yapsın sonra ne bu ya valla sıkıntısı stresi hiç değmez, al evini mis gibi kafan rahat olsun
full member
Activity: 322
Merit: 126
EndChain - Complete Logistical Solution
March 19, 2018, 09:50:50 AM
Ben ikisinide almak isterdim sanırım hem bitcoin hem ev birisi artarsa satar 2x şeklinde ilerlerdim ama şuan hangisini alsan desen tabiki bitcoin alırdım %100 değişmez kararım .
hero member
Activity: 1918
Merit: 795
March 19, 2018, 09:47:35 AM
çok değil 5 ay önce muhtemelen herkesin bitcoin olarak cevap vereceği soru ama şimdilerde ibre evden yana:) ben bu tür işlere ev,araba şu bu satılıp girilmesini hiç doğru bulmuyorum.. mutlaka kafasına yatıp böyle çok paralar kazanan vardır ama bildiğin kumardan farkı kalmıyor diye düşünüyorum.
full member
Activity: 406
Merit: 101
March 19, 2018, 02:06:42 AM
btc almak mı ? tabikide ben arabayı sattım btc aldım, btc yi sattım dükkan aldım. demeyi çok isterdim Smiley
sen al evini, aç televizyonunu  sıcak sıcak otur evinde.
member
Activity: 756
Merit: 17
March 18, 2018, 05:47:00 PM
Eğer kullanacağınız para her hangi bir yerden kısmanizi yani kullanmanızı gerletirmiyorsa ben olsam bitcoin alırdım
newbie
Activity: 126
Merit: 0
March 18, 2018, 04:14:18 PM
Şuan bitcoin düşüşte iken alınabilir
Ama elbette bitcoin her zaman risklidir bunu unutmamalı
newbie
March 18, 2018, 04:17:52 AM
Bence eğer ki hiç evin yoksa ev alınmalı ev önemli riske gerek yok
Ama önceden varsa risk alınmalı bence
newbie
Activity: 8
March 18, 2018, 04:10:44 AM
Benim fikrimce ev almak çok mantıklı. Sonuçta bitcoinin ne olacağına kimse garanti veremez. Ayrıca ev almayı mantıklı kılan başka bir sebep de ev aldığınız zaman orada yatan paraya dokunma şansınız yok, fakat borsa veya bitcoin yatırımı bir anlık duygularla parayı çar çur etmeye neden olabilir  Smiley
newbie
March 18, 2018, 03:48:53 AM
Eğer ki riski seven göze alabilen biriyseniz kesinlikle bitcoin hele ki şu aşamada bu kadar düşmüşken
full member
Activity: 476
Merit: 100
CAT.EX Exchange
March 17, 2018, 05:28:31 PM
Bu aslında çok şeye göre değişir mesela borsadan bitcoinden anlıyorsan bitcoin al karınla ev alırsın ama kendine güvenin yoksa ev al. Birde nezaman btc alacağın önemli
full member
Activity: 238
March 17, 2018, 04:18:59 PM
şuan için ev almak bitcoinden çok daha fazla güvenilir gelebilir fakat bitcoinin ilerisi için getirisinin çok daha fazla olacağına inanıyorum
newbie
March 17, 2018, 03:54:49 PM
Şuan hazır Bitcoin düşüşte iken almak daha karlı geliyor bana
full member
Activity: 1414
Merit: 161
March 17, 2018, 02:36:30 PM
Açıkcası olaya yatırım amaçlı bakacak olursak şu saat itibariyle bitcoin 7.800 dolar civarındayken bitcoin alırdım.Ama oturacak bir eve sahip değilseniz kesinlikle ilk önceliğinizin ev olmasını öneririm.Çünkü her yatırımın kendi içerisinde bir risk teşkil ettiğinin bilincinde olmamız gerek.
member
Activity: 224
Merit: 10
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
March 17, 2018, 02:33:37 PM
Forumdaki tartışılan bir çok başlığı içine almış bir başlık. her şeyin herkesin konuştuğu ilginç bir başlık
jr. member
Activity: 92
Merit: 4
March 17, 2018, 10:18:14 AM
hocam 3-4 tane eviniz varsa bitcoin alın ama altınızda ev yoksa ve elinizde para varsa ev almak daha mantıklı çünkü kiraya para gidiyor,
full member
Activity: 602
Merit: 122
March 17, 2018, 09:47:53 AM
Bu konuda benim de şöyle bir anti tezim var çoğunluğun aksine.

Bir yatırım hangi koşullarda pozitif değer barındırır bunu iyi hesaplamalı ve artısı eksikine bakılarak karar verilmelidir. Bu başlık altındaki herkesin hem fikir olduğu düşüncenin ev almak olduğunu görüyorum ancak inceleyelim bakalım gerçekten ev almak günümüz şartlarında ne kadar mantıklı bir yatırım.

Öncelikle bu inceleme için tamamen gelişi güzel bir satılık ev ilanını seçtim o da şudur: https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-bagdat-caddesine-ilk-paralelde-1-plus1-firsat-daire-448451720/detay

Bağdat caddesinde 1+1 satılık bir daire şu anki liste fiyatı 585.000 TL.

Daha sonra kiralık dairelere bir göz attım bu semtte ve 1+1 şu kiralık daireyi yine tamamen rastgele seçtim : https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-bagdat-cad.uzerinde-home-office-ve-konuta-uygun%2Cyenilenmis%2C1-plus1-539280541/detay

Kira bedeli 1900 TL

Şimdi bankacılık sektöründe bir yatırımın mantıklı olabilmesi için uzun vadede kendini 10 yıl içinde amorti etmesi bundan sonraki her yıl en az %13 artış sağlaması gerekir ki bu yatırım pozitif fayda sağlıyor olsun. 585.000 TL'ye aldığınız bir daireyi ayda 1900 TL'ye (Vergiler düşülmemiş haliyle) kiraya verdiğinizde kendini ancak 25 yılda amorti edebiliyor. Bu da bankacılıkta yatırım kuralının 1 maddesine uymuyor. Buna daha güzel bir örneği hemen burnumuzun dibindeki Kıbrıs adasından örnekle deneyelim. Ortalama 1+1 dairenin fiyatı 65.000 Sterlin civarındadır o da 357.000 TL'ye tekamül eder, turistik bir bölgede 1+1 daireyi aylık 400 Sterline kiraya verebilirsiniz yani 13 yılda aldığınız daire kendini amorti edebilir.

Bunun özeti Türkiye'de gayri menkul fiyatları son 10 yıl içerisinde büyük bir balona dönüşmüş ve gereksiz şişirilmiş durumda, Tıpkı Amerikada 2000li yıllarda yaşanan Mortgage krizine benzer bir olayın bir kaç yıl içerisinde Türkiye'de yaşanması olasılığının oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum ve bu dönemde ev almanın bu krizin bir parçası olmaktan öteye bir faydası yok kanımca.

Gelelim olayın Bitcoin kısmına, Bitcoin almakla ev almak aslında karşılaştırılmaması gereken iki farklı öğe ancak eğer ev alacak kadar paranız varsa ve bunu bitcoine yatırmak mı yoksa ev almak mı sorusunun cevabı bana göre bitcoin almaktır neden?

Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı ben bitcoin konusu olmasa bile ev alma taraftarı değilim belki bankaya yatırıp faiz gelirini almak daha mantıklı bile gelebilir ancak gelecekte belki şu anki değerinin 10 katına çıkabilecek bir yatırım aracı da bana hiç fena bir yatırım aracı gibi görünmüyor en azından risk almaya değer diye düşünüyorum.

Hocam risk almayı seviyorsan değerlendirmen yerinde olmuş ama ben evimi ya da arabamı uzun vadede bitcoine yatırıp o kadar riske girmeyi doğru bulmuyorum. Kaybedilse de bizi üzmeyecek miktarlarla bu işe girmak daha iyi olur bence

Teknik olarak bitcoinin varlığı bir risk teşkil ediyor, her açıdan bitcoin almak, tutmak, satmak risk almanızı gerektiriyor. Bugün para piyasalarında risk ve gelir doğru orantılıdır risk arttıkça gelir artar risk azaldıkça gelir düşer. Örneğin amacım paramı katlamak ise ve risk almak istemiyorsam bitcoine bulaşmazdım bunun yerine gider bir bankada hesap açar yıllık %10 aylık %1 faiz gelirine razı olabilirdim.
full member
Activity: 616
March 17, 2018, 06:02:29 AM

Bir yatırım hangi koşullarda pozitif değer barındırır bunu iyi hesaplamalı ve artısı eksikine bakılarak karar verilmelidir. Bu başlık altındaki herkesin hem fikir olduğu düşüncenin ev almak olduğunu görüyorum ancak inceleyelim bakalım gerçekten ev almak günümüz şartlarında ne kadar mantıklı bir yatırım.

Öncelikle bu inceleme için tamamen gelişi güzel bir satılık ev ilanını seçtim o da şudur: https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-bagdat-caddesine-ilk-paralelde-1-plus1-firsat-daire-448451720/detay

Daha sonra kiralık dairelere bir göz attım bu semtte ve 1+1 şu kiralık daireyi yine tamamen rastgele seçtim : https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-bagdat-cad.uzerinde-home-office-ve-konuta-uygun%2Cyenilenmis%2C1-plus1-539280541/detay

Kira bedeli 1900 TL

Şimdi bankacılık sektöründe bir yatırımın mantıklı olabilmesi için uzun vadede kendini 10 yıl içinde amorti etmesi bundan sonraki her yıl en az %13 artış sağlaması gerekir ki bu yatırım pozitif fayda sağlıyor olsun. 585.000 TL'ye aldığınız bir daireyi ayda 1900 TL'ye (Vergiler düşülmemiş haliyle) kiraya verdiğinizde kendini ancak 25 yılda amorti edebiliyor. Bu da bankacılıkta yatırım kuralının 1 maddesine uymuyor. Buna daha güzel bir örneği hemen burnumuzun dibindeki Kıbrıs adasından örnekle deneyelim. Ortalama 1+1 dairenin fiyatı 65.000 Sterlin civarındadır o da 357.000 TL'ye tekamül eder, turistik bir bölgede 1+1 daireyi aylık 400 Sterline kiraya verebilirsiniz yani 13 yılda aldığınız daire kendini amorti edebilir.

Bunun özeti Türkiye'de gayri menkul fiyatları son 10 yıl içerisinde büyük bir balona dönüşmüş ve gereksiz şişirilmiş durumda, Tıpkı Amerikada 2000li yıllarda yaşanan Mortgage krizine benzer bir olayın bir kaç yıl içerisinde Türkiye'de yaşanması olasılığının oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum ve bu dönemde ev almanın bu krizin bir parçası olmaktan öteye bir faydası yok kanımca.

Gelelim olayın Bitcoin kısmına, Bitcoin almakla ev almak aslında karşılaştırılmaması gereken iki farklı öğe ancak eğer ev alacak kadar paranız varsa ve bunu bitcoine yatırmak mı yoksa ev almak mı sorusunun cevabı bana göre bitcoin almaktır neden?

Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı ben bitcoin konusu olmasa bile ev alma taraftarı değilim belki bankaya yatırıp faiz gelirini almak daha mantıklı bile gelebilir ancak gelecekte belki şu anki değerinin 10 katına çıkabilecek bir yatırım aracı da bana hiç fena bir yatırım aracı gibi görünmüyor en azından risk almaya değer diye düşünüyorum.

Hocam risk almayı seviyorsan değerlendirmen yerinde olmuş ama ben evimi ya da arabamı uzun vadede bitcoine yatırıp o kadar riske girmeyi doğru bulmuyorum. Kaybedilse de bizi üzmeyecek miktarlarla bu işe girmak daha iyi olur bence
full member
Activity: 602
Merit: 122
March 17, 2018, 05:24:57 AM

Kira bedeli 1900 TL

member
Activity: 252
Merit: 10
OPEN GAMING PLATFORM
March 17, 2018, 04:09:12 AM
Kimin ev alacagina bagli birazda, hayat felsefesi de onemli. Ulkemizdeki cogu insanin yaklasimi ki forumdaki herkesin ailesinin yaklasimi da ev almasi yonunde olur. Ama bitcoin veya altcoin yatirimcisi da, borsa yatirimcisi da trader da o kadar parayi kendini 20 senede amorti edecek bir yatirima yatirmaz acikcasi
Pages:
Jump to: