ben 2hafta once vakifbanktan 30.000tllik bayram kredisi ile girdim, 36ay cektim, yaklasik 2000tl zaten cekmeden kesiyorlar, dosya masrafi,hayat sigortasi falan, yapmazsan da vermiyorlar zaten krediyi, aylik 1200tl civari odemem olacak, ilk odemem de haftaya. bu para ile ilk basta 1080ti ekran kartli 6gpulu iki rig dusundum ama sadece bir rige yetiyor, piyasada ekran karti yok zaten, 1080ti ile eth biterse zec kazarim diye kafamda vardi, o yuzden 1070 dusunmedim, verilen paranin roisi 1 yili geciyor ve kredi geri odemesini kurtariyor 3 sene oldugu icin, ama bu iste 7X24 sorunsuzluk garantisi yok, kazim zorlugu yukseliyor, en cok kazancin ilk ay olacak, en kolay odemen de ilk ay, sonraki her ay kazim azalacak, kazanc azalacak, odemede buyuk ihtimalle ilk 5-6 ay sorunun da olmayacak ( sorunsuz kazim yaptigini varsayarsak )
Rig seni kendine baglayacak, oyle birakip memlekete gideyim, tatile gideyim olayi zor, devamli basinda bulunabileceksin tedbir amacli.Bir nevi basinda ucretsiz bekcilik seni bekliyor olacak. Ucretli bekcilik icin 36 ay beklemen lazim,ilk sira bankanin.
Kazdigin coinlerin artmasini bekleme sansin yok, kredi vakti geldiginde bozacaksin ( elinde nakitin olmadigi icin )
Devamli sistemi buyutme sansin yok, eline gecen bankaya gidecek cunku, nakiti olan birisi kazdiklarini biriktirir, kur yuksek oldugunda ve isi ilerletmek dusuncesi de varsa, yuksekten bozarak sisteme yeni gpular,yeni rigler ekler, senin sistem gun gectikce rekabette kaybedecektir.
6 ay sonunda senin calisman tamamen belese olacak, kazilanin tamami bankaya kredi odemeye anca yetecek. Kazdigin coin katlarsa sansina belki biraz daha uzar bu surec, coin fiyati arttikca kazan da artacagi icin, zorluk kisa surede kazancini gene indirecek, bundan kurtulusun yok.
Iyi ihtimalle ilk 1.5 sene tamamen sorunsuzluk uzerine dusunursek bir sekilde cebinden zarar etmeden cikarirsin. Emeginin karsiligi olmaz. Sonraki 18 ay bankaya cepten gider, rig artik aylik odemeni karsilamaz, uzerini cepten sen eklersin, satsan ikinci eli cok dusuk olur, gerci 1.5yillik rigte kullanilan ekran kartini satmak ta pek ahlaki olmaz, patlamaya hazir kart.
Ben tum bunlardan dolayi vazgectim, hizla daldim, kredi cikinca duruldum, is ciddiye binince daha iyi dusunuluyor cunku. Ilk olarak kendimi rige mahkum etmek istemedim, evde kardesin akraban olur ilgilenecek gene bir nebze, ama kazanc nerde?
Kazananlar coklu rig ile, buyuk yatirim ile ve kredisiz girenler, kazdigini satmayan, kazdigina ihtiyacina olmayanlar.