Bende salça olayım, açtığım fona escrow ekleme dahil herşeyi göz önüne aldım. Adamlara yeter ki ne istedinizi söyleyin, analiz yaptığım coinlerin listesini falan yolladım rasyonel isteklerinizi yapacağım dedim. Yinede kimseden ses yok. Nasıl küsmüşseler artık fonlara bende mağdur oldum. Listemde pump yemeyen bir dgb falan kalmıştı o da pumplandı.
Geçen bir makale okudum Türkiye halkının en önemli sorunlarından biri güvensizlikmiş. Birbirimize güvenmiyoruz ve karşıdaki kişinin bireysel çıkarlarını maksimize etmek adına bizi satacağını düşünüyormuşuz. Bu sebeple güven konusu en önemli şey. Fakat escrow bile işe yaramıyorsa, burada başka değişkenler işin içine giriyor. Sürü psikolojisi.
Türkçe forumda legendary olan ve güvenilen birkaç hesabı arkana alırsan yatırımı alırsın bence.
İnsan psikolojisi çok ilginç.
1. Dürüst 2. Açık ve şeffaf olduktan sonra güven tesis etmek çok kolay. Bence sizin yaşadığınız, sütten ağzı yananların yoğurdu üfleyerek yemeleri. Sizinle veya fonunuzla direkt ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bence kişisel almayın olayı.
Öte taraftan, güvensizlik ve Türk insanı hakkında çok haklısınız. Kesinlikle böyle bir şey var. Ama bu bizim yine kendi kendimize yarattığımız bir problem, hatta yukarıda söylediklerimle birlikte paradoksa dönüşüyor. Çünkü balık akıllıyız.
Güven sağlıyoruz, dayanamıyor emaneti kötüye kullanıyoruz, güven sarsılıyor, güvenen kaçıyor, zaman geçiyor hepsi unutuluyor, birkaç kişi elini taşın altına sokuyor, arkası tekrar geliyor, güven yine sağlanıyor, böyle böyle başa dönüp duruyoruz.
Ben bu tür bir fon yönetiyor olsam tüm hareketleri teker teker listelerdim. Ana para garantisi de vermezdim. Banka değil ki fon yöneticisi, neden böyle bir garanti versin? Kazanmak da var, kaybetmek de var.
Toplamda artıda olan kişiye tekrar yatırım gelir, herkes kazanır. Toplamda pozitifte değilse kişi zaten bu işi yapamıyordur, zorlamanın alemi de yok.