Jedan od developera mi je u privatnom razgovoru rekao, još davno, kada je igra tek startala, da žele da zarade što više u alpha fazi jer im treba novaca za marketing i za grafički dizajn. Da uljepšaju website, kartice od igrača i tako to. Zato mi nema smisla ovo što rade, čini mi se da će radje pustiti da igra zamre nego da izvuku novce pa odrade posao po planu, sve u svrhu očuvanja balansa, vrijednosti postojećih igrača i štaveć. Netko je tamo izračunao da 10k F-coina vrijedi 0.8 ETH i ne odustaje iako je iz situacije "na terenu" jasno da je računica pogrešna...
Neće nam baš vrijediti igrači ako jednoga dana dodješ na footbattle.io a tamo kaže
404 Not Found Jeste da su u pitanju NFT tokeni (ako si napravio "Export") ali svejedno mi ne bi bilo drago! Kupio bih ja još F-coina od njih, da pomognem development, ali mi to fakat više nema smisla jer za 0.8 ETH dobijem 2 ili 3 utrenirana Legend igrača ili 15+ utreniranih Elite igrača! Znači realno ne postoji dobar razlog za ulaganje ETH u igru. Uostalom i sam si rekao da je ovo treća verzija, to pokazuje da netko tamo nema pojma kako postaviti ekonomiju u igri pa vremenom igra zamre, ljudi izgube interes.
Je, slažem se. Ovo od developera je dobar info, ako im već sad treba lova za te osnovne stvari možda budućnost igre nije toliko sigurna
Bilo bi mi krivo da propadne, lagano sam se već navukao na to, imamo jaku HR ligu i zapravo mi je zabavno - koliko god je repetitivno.
Ako igra zaživi isto smo u super poziciji s obzirom na momčadi, zato se i nadam da će biti nešto od ovoga
Slažem se da je jako loša stvar da developeri ne prilagođavaju cijenu F-coina realnom stanju na tržištu, pogotovo jer se jadaju da nemaju dovoljno novaca. Dok se to ne prilagodi igra sigruno neće zaživjeti, a pitanje je hoće li preživjeti.
Ovo sa sponzorima na panelima je sigurno dobro rješenje ako ne poprave ekonomiju igre, ali bi onda po meni trebali otvoriti gledanje utakmica za javnost, tj. da bilo tko može gledati utakmicu bez registracije.
Da li je tko možda pratio koji je broj igrača koji igraju igru? Zadnji put kad sam gledao prije koji mjesec je bilo nešto više od 1000 igrača, no vjerojatno je realna brojka i manja jer jedan igrač može imati više otvorenih računa.
Znači glavni problemi za sada su neodrživost što se tiče zarade i loš marketing(nema rasta igrača). Što se tiče dizajna po meni je dovoljno dobar, i trebalo bi poraditi na igrivosti, tj. smanjenju repetitivnosti - što smo već pričali ovdje na temi - dodavanje više opcija za mijenjanje taktike tokom igre itd.