Pages:
Author

Topic: fotoğraf - page 2. (Read 1483 times)

full member
Activity: 518
Merit: 102
simply getting the job done
November 03, 2017, 04:16:28 PM
Fotoğraf çekmek tabi ki bir sanattır ancak dediğiniz gibi çok fazla yapılıyor hepsini aynı katagoriye koymak mümkün değil. Ama teknoloji sadece işi kolaylaştırır, işi yapan tamamen sanatçıdır. Açayım konuyu, eski makinelerde ayarları kestiremiyorsanız, fotoğrafın kötü çıkma sorunu vardı çünkü makine çıkacak fotoyu filmler tab edilmeden gösteremiyordu ki pahalı olduğu için de 10 tane çekerim hızlıca, iyi olanı kullanırım demeniz mantıklı değildi. Dslr ile çıkacak sonuç 3-5 kestirilebiliyordu, şimdi aynalılar ile tamamen gördüğünüz çıkacak, o yüzden iş kolay, ve tabi ki ucuz, çek çekebildiğin kadar, iyi olanı kullan. Ama yeter mi, tabi ki de hayır. Öncelikle foto kurslarında, ya da katılanlarla yaptığım sohbetlerde ve de eğitim videolarında şöyle bir yanlış öğreti var: göz hizasını herkes çeker, farklı açılar bulun. Evet farklılık iyidir, ama ne yaptığımızı biliyor isek. Kameranın bir dili vardır, kafamıza göre açı kaldırmaz, uyumsuz olur, istenilen etkiyi vermez. Her objenin kendince bir çekim açısı vardır, kendini en iyi gösteren, varsa kusurunu kapatan. Ölçek, kadrajlama, kısa, uzun pozlama, ışığın amacına uygun kullanımı gibi gibi daha bir çok detay. İşte bunlar bilinerek yapılıyor, bilinerek bozuluyor, istenen etki yaratılıyorsa, tabi ki de bir sanattan söz etmemek haksızlık olur.
jr. member
Activity: 56
Merit: 10
October 28, 2017, 09:56:53 PM
Ben fotoğraf çekmeyi bir sanat olarak değil iyi yapanlar için bir yetenek olarak görüyorum . Sanat kendi yorumunu katmak yapılamayanı yapmaktır . Tamam herkes senin gibi fotoğraf çekemeyebilir ama sen teknolojiyi kullanarak ayrıcalığını sergiliyorsun . Kolaysa eşit şartlarda yap herkesten farklı . Kısacası katılmıyorum
member
Activity: 70
October 28, 2017, 07:18:21 PM
Fotoğraf bence sanattır. Her fotoğrafın kendine özgü sanatı vardır. Selfie tekniğinin ayrı diğer fotoğrafların ayrıdır. Ama her fotoğrafın kendine göre estetiği vardır. Bi açısı , güzelliği vardır.
full member
Activity: 364
Merit: 102
October 25, 2017, 03:42:47 AM
fotoğraf çekmek sanat tabi ama öle her çeken sanatçı değil Smiley benim yaptığım resimle sanatçının ki bir olurmu Cheesy cin ali zor çiziyorum fotoğrafda öyle işte
member
Activity: 84
October 25, 2017, 02:57:55 AM
Sanat olduğu büyük bir gerçek. Herkes o anı o açıyı o ışığı ayarlayamıyor. Sanat olmasa herkes çok iyi fotoğraflar çekip bu işin meslek olmasının sanat olmasının önüne geçerdi.
member
Activity: 70
October 24, 2017, 03:59:14 PM
Bence sanat fakat kameraların çekimlerinin kalitesi arttıkça makinayla çekmeye gerek duymayıp telefonla çekip paylaşabiliyorlar.
full member
Activity: 490
Merit: 100
PRIVATE FEDERATED BLOCKCHAIN
October 23, 2017, 04:52:04 PM
sanattır.herkesin çekiyor olması bir sanat ortaya cıkarttıgı anlamına gelmez o hobidir.herkes şarkı da söyleyebilir canı isterse ama sanatçı olmaz sanat üretmis olmaz.bu işle profesyonel olarak ugrasanlar için böyledir
Anlık selfieler sevem suratımın yarısını çekem
newbie
Activity: 28
Merit: 0
October 23, 2017, 04:45:55 PM
sanattır.herkesin çekiyor olması bir sanat ortaya cıkarttıgı anlamına gelmez o hobidir.herkes şarkı da söyleyebilir canı isterse ama sanatçı olmaz sanat üretmis olmaz.bu işle profesyonel olarak ugrasanlar için böyledir
member
October 23, 2017, 04:21:58 PM
Fotoğraf çekmek bir sanattır. O hanım ablalar popüler olmak için çekiyor. Ama bir fotoğrafçı o fotoğrafı çekerken aklından geçen şeyler saymakla bitmez. Fotoğraf işiyle kısa bir süre uğraştım. İşlerden dolayı vakit ayıramadım. Ancak gerçekten zor bir sanat. Anı yakalamak ışığı ayarlamak çok zor ve bunlar en basit şeyler professionel sanatçılar için.
member
Activity: 182
October 23, 2017, 11:15:17 AM
İnstagram bana hastalik gibi geliyor,cevremdeki bazi insanlar kendisiyle alakasi olmayan bir durumu sadece milletin o sekilde gormesi icin paylastigini biliyorum.
member
October 23, 2017, 11:11:23 AM
Fotoğraf çekmek demek herkesin gördüğünden farklı olanı yakalamak keşfetmektir adeta . Yoksa öyle telefondan şıkırt diye fotoğrafı herkes çeker . Önemli olan detayları yakalamak farklılık yaratmak.
Ama kesinlikle bir sanat olduğunu düşünüyorum özellikle oynanılmış profesyonel resimler üzerinde gerçekten büyük bir emek söz konusu
jr. member
Activity: 75
Merit: 3
October 23, 2017, 10:36:44 AM
öyle telefonu çıkar tak çek falan fotoğrafçılar öyle mi yapıyor sanki adamlar insanı manzarayı nasıl çekeceğini biliyor bu kadar küçümsemeyin her şeyi
newbie
Activity: 31
Merit: 0
October 23, 2017, 10:31:20 AM
Aleyna Tilki bile sanatçı olarak görülüyorsa bu ülkede sanat hakkında pek de bişey bilnmiyor demektir ama evet fotoğraf çekmek de bir sanat sayılır ona ruhunu vererek pozlama odaklama zoomlama yaptığınız için onda insanların hoşuna gidebilecek bişey aradığınızız için bir sanattır. Ruha değen herşey gibi...
member
Activity: 64
October 23, 2017, 10:24:13 AM
Şarkı söyleyenin bile sanatçı olarak adlandırıldığı bir ülkede her şey sanattır.
full member
Activity: 238
Merit: 100
October 23, 2017, 09:52:46 AM
zaten ayrımı konuyu açar açmaz yapmışsın. tabii ki fotoğraf bir sanattır ama şöyle düşün. resim yapmak ta sanattır fakat herkes çöpten adam çizebilir. sanatçı dediğin insanın çektiği fotoğrafa baktığın zaman bir hayranlık duyarsın. yakalamayı planladığı pozu aylarca hesaplayan veya çekmek için uğraşan fotoğraf sanatçıları var
member
Activity: 90
October 18, 2017, 04:46:08 PM
Fotoğrafçılık ciddi bir sanattır.İyi bir gözlem yeteneği ister.Sanki bizlerde oradaymış gibi bizlere yaşattıkları o güzelim kareler için her birine ayrı ayrı teşekkür ederim.
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
October 18, 2017, 02:04:09 PM
Tamamen sanat ve yetenek işi olduğunu düşünüyorum. Eğer böyle bir hobiniz varsa bir dönem National Geo.'nun fotoğrafçılarının yaptığı bir video eğitim seti vardı ona bir göz atın derim. Araştırın biraz nette kesinlikle bulursunuz.
member
Activity: 140
October 18, 2017, 01:17:42 PM
Tamamıyla sanattır. Hatta o fotografla oynamak da ayrı bir sanattır. Fotografı makine değil göz çeker.
sr. member
Activity: 588
Merit: 251
October 18, 2017, 12:30:54 PM
Gerçekten uzman bir fotoğrafçıyla tanışma fırsatı bulabilir ve onunla çekimler yapabilirseniz fotoğrafçılığın gercek bir sanat olduğunu ve cebinden telefonu çıkarıp bir kare almak kadar kolay bir uğraş olmadığını; ışığın ,renklerin ,
nesnelerin bir araya anlamlı şekilde getirmenin anlamını anlarsınız.
member
Activity: 94
October 18, 2017, 11:00:01 AM
Hocam görsel zekası yüksek kişilerin görebildiğini ben göremem, aslında elmanın yere düştüğünü herkes bilir ama Newton gördü yerçekimi yasasını...
Pages:
Jump to: