Pages:
Author

Topic: fotoğraf - page 3. (Read 1483 times)

newbie
Activity: 30
Merit: 0
October 18, 2017, 10:54:16 AM
Fotoğraf çekmek sanattır telefondan da çekebilirsin kameradan da fotoğraf makinesinden de fakat sanat için çekenle kızlar görsün de kıskansın mantığıyla çekilip atılmış instagram fotoları sanat değildir diye umut ediyorum.
member
Activity: 112
Merit: 10
October 18, 2017, 10:33:01 AM
Fotoğraf çekmi ap ayrı bir sanattır bence.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
October 18, 2017, 09:45:40 AM
başlığı yeni gördüm alanım olduğu için bir kaç birşey söylemek istedim. fotoğraf çekmek sanattır ama ortaya çıkan fotoğrafın taşıdığı estetik kaygılar ve farkı onu sıradan şipşak fotoğraflardan sıyırır. konu kompozisyon renk denk altın oranlar ve makina ile yakalan görüntünün hem gerçek bir görüntüye ait olması hem de onun görünenden farklı bir ambiyans ile aktarılması temel etkenler arasında. tabi ki bir takım kurallar da mevcut misal 500kuralı pozlama lens odak mesafesi gibi dengeler...
ve çekilen fotoğrafın masa başında hangi işlemlerden geçtiği de önemli. bunlarla ilgili bir takım ülkemizde çalışmalar yapılıyor. bazı abes gibi gelse de bakış açısı insana farklı gelebiliyor.
full member
Activity: 700
Merit: 134
October 14, 2017, 04:30:49 AM
Tabi ki sanat. Instagram üzerinden de zaten sanat yapan insanları görebiliyorsunuz. Standart bir insanın çektiği fotoğraf ve işi bilen birinin çektiği fotoğraf arasındaki fark dağlar kadar.
Görsel sanatlar çok farklı bir boyut, gerçekten profesyonellik istiyor.
member
Activity: 132
Merit: 10
"One Token to Move Anything Anywhere"
October 14, 2017, 12:45:50 AM
fotoğraf çekmek sizce sanatmıdır günümüzde çok kolay bir jal aldı telefonu çıkar çek bitsin ama o fotoğrafı kadrajlamak nesneleri yerine oturtmak bir şeyler anlatmaya çalışmakta sanat sayılırmı ve eğer fotoğrafa sanat dersek bu instagramda kendini çeken ablalarımızda sanatmı yapıyo ?
Pages:
Jump to: