Pages:
Author

Topic: Gelecekte Bitcoin sistemini cokertebilecek bir teknoloji olacak mı ? - page 4. (Read 2358 times)

newbie
Activity: 42
Merit: 0
Bitcoin'i ve diğer coinleri bekleyen en büyük tehlike Quantum bilgisayarlar.
Şu anda dünyadaki bütün pc'lerin gücünü birleştirseniz bile priv keyler tükenemiyor. Ama quantum bilgisayarlar yaygınlaşınca çok farklı şeyler görebiliri.

Bundan çok daha önce de bizim mevcut bilgisayarlarımız ulaşılamayacak güçte idi, eminim o zamana kadar bitcoin işlem hacimleri de o oranda artacaktır
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Bitcoin'i ve diğer coinleri bekleyen en büyük tehlike Quantum bilgisayarlar.
Şu anda dünyadaki bütün pc'lerin gücünü birleştirseniz bile priv keyler tükenemiyor. Ama quantum bilgisayarlar yaygınlaşınca çok farklı şeyler görebiliri.
member
Activity: 364
Merit: 20
Ben asıl madenciliğin azaldığı zamanlarda transferler nasıl gerçekleşecek bugün bile bch mining yapamayan kayanlar yüzünden 2 gündür askıda bekleyen işlemler var panik havası yaşatmak istedikleri aşikar ama ilerde ne olacak orası muamma

en ciddi sıkıntı sanırım bu hatta. madenciler sağlam gruplaşmış lobileşmiş. toplu hareket ediyorlar. bi grup topluca diğer coine geçince %20-30 hash gücü etkileniyor yada işlemler birikiyor deli gibi.

böyle iş olmaz. grupların etkilerinin bu kadar aşırı olması hiç iyi değil. daha doğal şekilde dağılmalıydı bu güç dengeleri.

ilerleyen zamanlarda daha fazla mining çiftlikleri kurulacağı için yavaş yavaş dengeli hale gelir de olur olur bu eski çiftlikler yatırımlarını arttırıp daha da güçlenirlerse işte ozaman sıkıntı büyük.
full member
Activity: 686
Merit: 104
Ben asıl madenciliğin azaldığı zamanlarda transferler nasıl gerçekleşecek bugün bile bch mining yapamayan kayanlar yüzünden 2 gündür askıda bekleyen işlemler var panik havası yaşatmak istedikleri aşikar ama ilerde ne olacak orası muamma

en ciddi sıkıntı sanırım bu hatta. madenciler sağlam gruplaşmış lobileşmiş. toplu hareket ediyorlar. bi grup topluca diğer coine geçince %20-30 hash gücü etkileniyor yada işlemler birikiyor deli gibi.

böyle iş olmaz. grupların etkilerinin bu kadar aşırı olması hiç iyi değil. daha doğal şekilde dağılmalıydı bu güç dengeleri.
hero member
Activity: 658
Merit: 500
mandencilik konusunda node olucak orası kolay nodeler feelerden ücret kazanıcaklar aynı cüzdan mining yapımı gibi stake kastırcan.

bitcoin özelliği aslında kendini yeni mevcut teknojileri üzerine entegre edilmesi ve bu şekilde sürekli güncel tutabilmesi sayesinde bu sistemde oldukça güçlü bir duruşu oluyor. iyi mi orası tartışılabilir çünkü bu sefer kaliteli yan projelerin özelliklerini kapyalayarak kendine entegre edebilmesi gibi durumu oluyor böylece proje geliştiren firmanın coinini silebiliyor.
bu durumu sayesinden daha iyi bir teknoloji çıksada kendi onu kopyalarak gidebilir.
full member
Activity: 175
Merit: 100
Why not!
member
Activity: 378
Merit: 55
osmanlı zamanında insanlar akçe kullanıyordu birisi gelip kahvehanede biz bu sikkeleri kullanıyoruz da ilerde para kullanmayacağız her şey sanal olacak dese inanırlar mıydı sizce? gülüp geçerlerdi

veya gökyüzünde uçan gemiler olacak bütün dünya internet diye bişeyle birbirine bağlanacak bizim ulakların 3 ayda getirebildiği haberleri 1 saniye de görebileceğiz dese ne derlerdi?

teknoloji her geçen gün bir öncesine göre daha da hızlanarak ilerliyor.

1800 lü yıllarda o gökyüzünde ki aya çıkmak bir hayal iken şu anda bilim insanları dünya dışında bir gezegende yaşayabilmek için çalışmalar yapıyor.

ben inanıyorum ki daha icat edilecek keşfedecek okadar çok şey var ki bilim de elektronikte yapay zekalarda daha çok gelişecek. zamanla bir sistem daha gelip blockchain teknolojisinin üstüne çıkacak ve blockchain şimdiki nokia 5110 teknolojisinde olacak.

en basit örnek daha piramitlerin nasıl yapıldığını bile çözemedik. daha okyanusu keşfedemedik. daha elektriği kablosuz dünya üstünde iletemiyoruz.
member
Activity: 75
Merit: 10
bitcoin günümüze kadar güvenilirliği ile geldi ve  şuan da sadece tüm kullanıcıların ve geliştiricilerin fikir birliği ile değiştirilebilir. Yok olamaz diyemeyiz sürekli segwitler, politik konular veya teknik problemler btc yi sorun yaşatıp yok edebilir bunu tahmin edebilecek kimse olduğunu düşünmüyorum Smiley

Evet tahmin edilmesi zor ama bu konudada beyin fırtınası yapılır diye düşündüm Smiley
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
Private keylerin bulunabilecegi bir teknoloji olabilir fakat o teknoloji geldiginde zaten dort haneli banka kart sifrenize guvenemeyeceksiniz. Bundan dolayi en iyi secenek yine blokzincir teknolojisi olacak. Bu arada gunumuzde kullanilan kriptoparalarin Bitcoin dahil hepsi deneme surumu yani versiyon 1'dir.
jr. member
Activity: 102
Merit: 1
IT Head
bitcoin günümüze kadar güvenilirliği ile geldi ve  şuan da sadece tüm kullanıcıların ve geliştiricilerin fikir birliği ile değiştirilebilir. Yok olamaz diyemeyiz sürekli segwitler, politik konular veya teknik problemler btc yi sorun yaşatıp yok edebilir bunu tahmin edebilecek kimse olduğunu düşünmüyorum Smiley
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Teknolojinin teknolojiye yenik düşmesinden bahsediyorsunuz. Bazı teknolojiler vardır ki üstüne ne koyarsan koy hala güncelliğini korur. Örneğin tv kumandası. Adam IR'i (yokluktan) öyle güzel kullanmış ki günümüz televizyonlarının karşısında hoplayıp zıplayanlara, kendisiyle konuşanlara reaksiyon gösterebilmesi bile kumandasız tv satış noktasını getiremedi. Bitcoin teknolojisi demiyorum bitcoin kafası böyle bir şey bence.
member
Activity: 99
Bence de zor bir de teknolojinin yapılması gerekiyor. Sonra insanlar tarafından benimsenmesi gerekiyor. Bitkoin bile hala bence yaşam mücadelesi veriyr. Bir 10 seneyi daha bulacak kendini arayışı. Bu denli büyük bir gelişmenin zor olacağını düşünüyorum. Ama şifreleme sistemeleri kırılabilirse sistem güveni bir anda çökertilecek olursa onun yerine bu teknoloji kırılmaz denilen başka bir teknoloji ile mecburi olarak yer değiştirme (replacement) olabiliri. Ama ilk olarak bitcoinin güveninin sarsılması gerekiyor. Yerine birninn geçenbilmesi için.
newbie
Activity: 56
Merit: 0
Bitcoin'in yerine geçecek teknoloji olmaz artık daha ne olabilir ki sanal paradan sonra sanal altın mı? sanal elmas mı? sanmıyorum Bitcoin yürür gider piyasada doların yerini de aldı mı değmeyin keyfine.
member
Dün okuduğum bir yazıda sanal zekanın bitcoinin yerine daha gelişmiş bir sistem kuracağını anlatıyordu.

Bence de bu mümkün. Hatta bunun tasarımı yapılıyordur suan.
hero member
Activity: 1064
Merit: 522
Proof-of-Stake Blockchain Network
Dün okuduğum bir yazıda sanal zekanın bitcoinin yerine daha gelişmiş bir sistem kuracağını anlatıyordu.
member
Segwit geçişleri ile BTC suan ihtiyaçlara cevap verebiliyor. Merkezsiz bir yapınin gelecekteki gelişen teknolojiye yenik düşmesi mümkünmü sizce ?
Pages:
Jump to: