Pages:
Author

Topic: GELİR VERGİSİ VE KDV BALON DİYİP YÜZDE 50 GEÇİRMEK - page 2. (Read 579 times)

hero member
Activity: 798
Merit: 500
Sovryn - 300-500% APY on USDT Deposit
Normalde benim bildiğim gelir vergisi %15 tir.bundan avergi almaya kalkarlarsa o kadar alacaklarını düşünüyorum ama ona bile razı değilim.ticari bir faaliyet yürütmüyorum sonuçta bist'te de işlem yapmıyorum sonuçta bu devletin bi kanalına bağlı değilim.kazandığım parayıda zaten ülkemde harcayarak katkı sağlamış oluyorum devlete.dahada ne vergisi alacakmış benden.Devlet vatandaşı m.kmeye kalkarsa vatandaşında önüne domalacak hali yok bence.herkes alternatif arayacaktır
member
Activity: 112
Merit: 11
vergiyi savunmuyorum ama su var yanlıs lanse edılıyor karın %30 undan bahsedılıyor ana paradan bahsedılmıyor arkadaşlar mesela 10 bın yatırın adam 3 bın kazandıgında 3 bın ozerınden 900 tl vergi verecek, ulan sımdı yazınca ne çokmus dedım  Huh
member
Activity: 539
Merit: 20
Millet daha vergi gelmeden %20 lere razı olursa daha çok geçirenler olur..
Hakkınızı savunmayı öğrenmeniz lazım.
member
Activity: 336
Merit: 10
Şaşırmadım aslında bu duruma. Son 15 senedir o kadar çelişki şeyler oldu ki, bu devede kulak. Umarım amaç dijital para yasal bir şekilde yasaklamak değildir. (vergiyi yüksek tutarak) Vergi hoşgorülebilir ancak %1-2lerde olması koşuluyla.
member
Activity: 490
Bu vergicilerin neyi takip edip etmeyecekleri hiç belli olmaz adamlar kafasına göre düzenleme yapmaya başladı, hop bir düzenleme yapıp o vergi yılı içine giren her harekete vergi yansıtmaya kalkabilirler. Anlam veremiyorum nerde vergi kanunundaki açıklık, öngörülebilirlik, belirlilik prensipleri?? En son başa çıkamayıp gerçekten yasak edecekler gibi geliyor.

Aynen öyle hocam. Adam yazar cezayı muhattap bulamayız. Şikayet etsen bilirkişisi yok Smiley Yani devlet buna yeni ekmek kapısı olarak bakıyor ama seninde yazdığın gibi başa çıkamayıp komple yasak edecekler gibi.

Kolay elde edilebilecek bir yurtdışı yolu olsa mükemmel olacak.
member
Activity: 336
Sen cik yeni saadet zinciri de, bitcoin balondur de. Sonra bu isle uğraşan vatandasi op. Ne guzel dunya, ne guzel ironi. Ne saka gibi ulke. Yazacak cok sey var fakat konunun disina cikmayayim. Umarim vergi alinmaz, alinsa dahi %5'i gecmez. Benimkisi tabii sadece bir umut.
member
Activity: 266
Hata Yoksa Hareket Yok, Hareket Yoksa Ölüm Var..
ben bunlar kadar o..... bi yonetım gormedım, Halkın mkoydular .neyse şirket acıcaz, yurtdısı ıthalat ıhracat ayagına para girişini göstericez. Baska care kalmadı
member
Activity: 448
Devlet devlet gibi değilki maliye bakanlığı bakması lazım eğer olursa adamlar merkez bankasına şutlamışlar biz ne oldupunu bilmiyoruz bu bitcoinin siz öğreninin ona göre iş yapın.
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
Bu vergicilerin neyi takip edip etmeyecekleri hiç belli olmaz adamlar kafasına göre düzenleme yapmaya başladı, hop bir düzenleme yapıp o vergi yılı içine giren her harekete vergi yansıtmaya kalkabilirler. Anlam veremiyorum nerde vergi kanunundaki açıklık, öngörülebilirlik, belirlilik prensipleri?? En son başa çıkamayıp gerçekten yasak edecekler gibi geliyor.
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
vatandaştan vergi alması saçma, niye derseniz bu ülke içindeki bi kazanç değil devletinden imkanlarından bağımsız bir piyasa.aracı kurum zaten vergi ödüyor.ben ticaret yapmıyorum ki fatura alıp vermiyorum KDV ödeyip veya iade almıyorum.ama devlet almak istedikten sonra illa ki bir kılıf bulacaktır.yüksek mebla olan gitsin yurtdışında nakite dönsün en azından tatilde yapmış olur

sonra o paraları nasıl sokucaz ulkeye?
ordan burdkai hesaba swift gibi birşey mde sorun cıkar mı acaba?
vergi dairesi 50000 tl altında olan swiftleri çok takip etmiyormuş şansımızı oradan deneriz olmazsa.
yada makul vergi koysunlar bizde hiç zorlamayalım ama ben %30 kart yapmak için tokende 3 ay bekleyip o karı da vergi diye vermem.
full member
Activity: 280
Merit: 102
Devlet hayat kadınlarından bile verigisini alıyor. o işler öyle kolay değil. devlet demir yumruğunu vurduğunda herkes dağılır kimse önünde duramaz, sadece rüşvet veren ve rüşvet alan üst düzey yöneticiler kurtulur. zaten günümüzde de olan bu.
full member
Activity: 252
Merit: 100
Ben de Türkiye'de yasaklanabileceğini düşünüyorum böyle giderse. Ya vergi alacaklar zaten ya da yasaklayacaklar başka bir yolu yok gibi gözüküyor açıkçası. İki durumda da sonuç kötü yani.
full member
Activity: 1019
Merit: 146
böyle bir durum olduğunda muhtemel olabilecek şeylerden biriside yemek kartlarında olduğu gibi geçerli olan işletmeler komisyon alıp bozucaklarborsalar ufalıcak(Türkiye) vs vs.peki asıl soruTürkiyede kabul eden yerler var çok azda olsa bunlara toptan gelir vergisimi uygulanacak yoksa harici olarak sanal para gelir vergisimi uygulanacak.
hero member
Activity: 784
Merit: 500
Ben bizim ülkeden adam olacağını sanmıyorum son zamanlarda bu vergi olayı moda olmuş durumda, bu kadar fazla dillendiğine göre önce tepkiyi ölçtüler, insanlar artık tepki vermediğine göre vergilendirme getirilecektir diye düşünüyorum.
sr. member
Activity: 378
Yapılacak tek şey
BİR İŞLETMENİZ Mİ VAR ?
SİMİT Mİ SATIYORSUNUZ?
KRİPTO PARALARDA ÖDEME KABUL EDECEKSİNİZ.
KORKACAK BİŞEY YOK.
BİZ BU KRİPTO PARALARI TAKİBİ YAPILAMIYOR
VERGİ ALINAMIYOR DİYE SEÇTİK.
GÜNLÜK YAŞAMDA BİR KULLANILSIN HADİ BAKALIM BENİM ETC,BTC ADRESİMDEN ALSINLAR VERGİ
TÜRKİYEDE EN SONUNDA YASAKLAYACAKLAR BEN BİLİYORUM.
BİZEDE BAŞKA ÜLKEYE GİTMEK DÜŞER.
Yasakların pek mantıklı olmadığını bir işe yaramayacağını Çin örneğinde gördük.Ayrıca etc btc adresinden vergi alma olasılıklar zaten yok adı üzerinde kripto paralar bunlar walletler üzerinden işlem yapamazlar kim olduğu belli değil.
member
Activity: 602
Merit: 32
yurtdisinda bitcoin karsiligi külce altin satan siteler var... alin kilolarca altini getirin diyecegim: gümrükte altina da vergi koyarlar simdi...
harbi: yurtdisindan saf külce altini getirtmek istesem bunun vergisi var mi? saf külce altinin kdv'si var mi? ben yok biliyorum ama

elmas al abi. onda vergi yok Cheesy
yapıştır gitsin Cheesy
anu
legendary
Activity: 1218
Merit: 1001
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
Vergi gelsin de borsalar başta olmak üzere biz de rahatlayalım. "Ya alıyorum ama başıma bişi gelir mi?" diye soranlar rahatlasın. Zaten mevzu kripto paradan vergi değil. Kripto paradan gelecek kardan vergi.

Yani siz eğer BTCTurk'den 3 liralık bitcoin alırsanız sorun yok. Üzerine 3 liralık çekerseniz de sorun yok. Ha 3 atar sonra 5 çekerseniz o zaman 2 için vergiyi ödersiniz devlete.
full member
Activity: 350
Merit: 110
Yurtdışı vergilerinden haberiniz yok herhalde . Hangi akılsız çıkarıyor bu yurtdışında vergi alınmıyor lafını anlamıyorum. Özellikle avrupada bankana giren her paradan sorguya çekiliyorsunuz. Oraya nazaran bizim ülkemiz daha iyi.  Borsalar kendi vergilerini veriyorlar. Borsalarla anlaşıp komisyonlara vergileri de ekleyebilirler sıkıntı değil.

Borsa sonuç olarak bir döviz bürosu gibi kendi komisyon ücretinin vergisini ödüyor. Ama kişilerin vergilendirilmesine gelirse iş çok daha karmaşık bir sistem olur kimin ne kadar kar yaptığı çok uzun bir araştırma süreci gerektirir.
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
Beyler forumda change işlemleri olacaktır buda fırsatcıların eline düşürecek fiat'a geçmek isteyenleri yanı btc yı forum uzerınden bozduracaksın vergıden muaf olmak için alan adamda devlete verecegıne bana kurda ındırım yap dıyecek 1 btc tl olarak 70 ıse sen 65 den vereceksın artık
Aynen öyle, hele yurtdışına gidişi gelişi kolay olup elinde de bol nakiti olanlar için yağlı kapı açılmış oluyor bu durumda. Ama kendi adıma, beni refaha kavuşturmak için çalışacağına yasa zoruyla beni soymaya çalışana vereceğime, o işin ticaretini yapıp "uyarsa" diyene vermeyi tercih ederim.
sr. member
Activity: 434
★YoBit.Net★ 1400+ Coins Exchange
Yurtdışı vergilerinden haberiniz yok herhalde . Hangi akılsız çıkarıyor bu yurtdışında vergi alınmıyor lafını anlamıyorum. Özellikle avrupada bankana giren her paradan sorguya çekiliyorsunuz. Oraya nazaran bizim ülkemiz daha iyi.  Borsalar kendi vergilerini veriyorlar. Borsalarla anlaşıp komisyonlara vergileri de ekleyebilirler sıkıntı değil.
Pages:
Jump to: