Pages:
Author

Topic: GELİR VERGİSİ VE KDV BALON DİYİP YÜZDE 50 GEÇİRMEK - page 3. (Read 564 times)

hero member
Activity: 630
Merit: 503
Türkiye vatandaşını vergi açısından en çok sömüren ülke durumunda. Amerika gibi ülkelerde gelir vergisi uygulandığını düşünürsek. Türkiye'de çok daha ağır vergilerin uygulanacağını görmek zor değil.
member
Activity: 280
Merit: 13
Yapılacak tek şey
BİR İŞLETMENİZ Mİ VAR ?
SİMİT Mİ SATIYORSUNUZ?
KRİPTO PARALARDA ÖDEME KABUL EDECEKSİNİZ.
KORKACAK BİŞEY YOK.
BİZ BU KRİPTO PARALARI TAKİBİ YAPILAMIYOR
VERGİ ALINAMIYOR DİYE SEÇTİK.
GÜNLÜK YAŞAMDA BİR KULLANILSIN HADİ BAKALIM BENİM ETC,BTC ADRESİMDEN ALSINLAR VERGİ
TÜRKİYEDE EN SONUNDA YASAKLAYACAKLAR BEN BİLİYORUM.
BİZEDE BAŞKA ÜLKEYE GİTMEK DÜŞER.

Kanı bozuklara bu topraklarda yer yok. Bir çok asparagas uydurma yazılar yazmışsın yiğitsen bu yazdıkların gerçekleşmediğinde de buraya gelip özür dilersin. Eğer senin yazdıkların gerçekleşirse bende buradan özür dileyeceğim. Vergi alınacak diye vatanı terk edeceksen güle güle. Almanya'ya gidebilirsin ama dur ya orda da vergi alıyor devlet Sad
full member
Activity: 602
Merit: 118
benim su an bu konu hakkindaki tek soru isaretim... büyüklerimiz bugün yarin bu isin adini koyacak ve vergi isteyecekler... bu isteyecekleri vergiyi geriye dönük tüm 2017 yili icin isterler gibime gelir ki bunu yapabilirler mi? yasa aralik 2017de cikacak diyelim, benim mart 2017deki bitcoin ve kazanclarimdan vergi isterlerse isler baya karisir...

Lehe yürür kanun geçmişe yurümez rahat olun.

ben de katılıyorum arkadaşa. geçmişe dönük yasa gitmez. umarım illa vergi gelecek se de çok yüksek yapmazlar. bu btc nin özellikle paribu coinimde fiyatını ciddi etkiler gibime geliyor.
member
Activity: 120
Merit: 22
aa o gelen merit mi?
Şu vergilendirme olayına takılmayın. Türkiye'de her zaman bir alternatifi bulunur. Zaten bulunamasa ülkemiz kaçakçılık cenneti olamazdı. Baştakiler her zaman bir yolunu bulup kendi paralarını indiregandi yapabilmek için açık bir kapı bırakır sadece araştırmak lazım Smiley
hero member
Merit: 503
Ben çok güvenmeyin vergisizleştirme olayına derim. Kanunun geriye işlemezliği yasası bu ülkede işlemeyebilir, her an herşeyin olabileceği bir ülke ileride kripto para konusundan birçok kişiye vergi borcu yükleyebilirler.
full member
Activity: 504
Merit: 103
Türkiye'de ben hiç bir şeyi kestiremiyorum her şey olabilir belki sadece borsalar üzerinden vergi kesimi yaparlar günlük işlemlere aktarılırsa günlük işlemlerde uygulayamazlar sadece.
full member
Activity: 616
Merit: 101
Zaten üç kuruş kazanıyoruz onuda burnumuzdan getiriyorlar alacaksalar bile bence belli bir miktar üstü kaardan vergi kesmeleri gerekir
hero member
Activity: 858
Merit: 500
Taylor - Smart Crypto Trading Assistant
Kripto para ekosistemine vergi getirilemez. Bu düpedüz saçmalık. Başka hiç bir şey değil. Hadi hodri meydan diyorum gelsinler beni incelesinler. Bakalım 1 satoshi btc aldığımı kanıtlayabilecekler mi?

Hükümet de biliyor alamayacağını da katlanıp ödeyenden ne kopartırsak hesabı yapıyorlar.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Burda elden satarız bırbırımıze arkadaslar cok da sey yapmaya gerek yok, vergı mergı alamazlar sız vermek ıstemedıkten sonra:)
elden satmakta biraz tehlikeli değil mi hocam? cinayet haberleri gördüm bi kaç kere internette. bence en iyi debit kart kullanmak.
full member
Activity: 406
Merit: 158
Burda elden satarız bırbırımıze arkadaslar cok da sey yapmaya gerek yok, vergı mergı alamazlar sız vermek ıstemedıkten sonra:)
full member
Activity: 1414
Merit: 161
vatandaştan vergi alması saçma, niye derseniz bu ülke içindeki bi kazanç değil devletinden imkanlarından bağımsız bir piyasa.aracı kurum zaten vergi ödüyor.ben ticaret yapmıyorum ki fatura alıp vermiyorum KDV ödeyip veya iade almıyorum.ama devlet almak istedikten sonra illa ki bir kılıf bulacaktır.yüksek mebla olan gitsin yurtdışında nakite dönsün en azından tatilde yapmış olur

sonra o paraları nasıl sokucaz ulkeye?
ordan burdkai hesaba swift gibi birşey mde sorun cıkar mı acaba?
çıkmaz hocam. devlet ülkeye dolar girsin diye götünü yırtıyor. varlık barışı diye bi şey çıkardılar . sorgusuz sualsiz ülkeye dolar sokabiliyorsun kaynağını kimse sormuyor.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 418
vatandaştan vergi alması saçma, niye derseniz bu ülke içindeki bi kazanç değil devletinden imkanlarından bağımsız bir piyasa.aracı kurum zaten vergi ödüyor.ben ticaret yapmıyorum ki fatura alıp vermiyorum KDV ödeyip veya iade almıyorum.ama devlet almak istedikten sonra illa ki bir kılıf bulacaktır.yüksek mebla olan gitsin yurtdışında nakite dönsün en azından tatilde yapmış olur

sonra o paraları nasıl sokucaz ulkeye?
ordan burdkai hesaba swift gibi birşey mde sorun cıkar mı acaba?
legendary
Activity: 1218
Merit: 1000
hero member
Activity: 826
Merit: 502
Ne zaman yasaklar vergilendirilme başlar alternatif yollar her zaman  bulunmuştur.  Çok fazla dert edilecek bir konu değil . Ama devlet anlayamadığı işten neye göre vergi alacak ? Onu bekleyip görmek lazım ..
sr. member
Merit: 267
Beyler forumda change işlemleri olacaktır buda fırsatcıların eline düşürecek fiat'a geçmek isteyenleri yanı btc yı forum uzerınden bozduracaksın vergıden muaf olmak için alan adamda devlete verecegıne bana kurda ındırım yap dıyecek 1 btc tl olarak 70 ıse sen 65 den vereceksın artık
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
konu açan yanlış biliyor anlaşılan adam senin hesabı ne yapsın senin btc ni ne yapsın.
türkiyede borsada btc bozdurursan işte ora hem maliye hem bddk hem spk gibi yerlerden takipte ise işte ilerde herkesin sitelere kayıt olurken hem cep hemde tc kimlik alınıyor ordan herkesi yakalayacak 
şimdi 4 borsada  üye olsan hepsinde btc bozdur al sat yap zaten tc kimlik aslında şimdiki vergi no olduğu iç,n gelir vergisine bağlayacaklar ilerde.

yada yurtdışına borsada bozdur oyna zıpla herşeyi yap sonra buraya parayı çekersen gene inceleme olursa onuda gelir vergisine bağlarlar.

Ha ben inat ettim dersen zaten btc coinbase yada blockchinde en basit işte ordan kimse sana dokunmazda parayı nasıl bozdurucan mesele orda.geçen haber vardı abd coinbase mahkeme celbi yollamış diye 2013-2015 arası 20.000 usd üstü hesapları bana bilgisini yolla işte ona bakıp abd vatandaşı kim varsa öpecekler.

kardeş sen neden bahsediyon ya Cheesy konuyu açan yanlış biliyor falan diye yorum yapıyorsun.
Ben ne demişimde buna yanlış diyorsun.
bide uzun uzun anlatmışsın ama kendinden başka kimse anlamamış.
MESELA BENİM NE DEDİĞİM SANA YANLIŞ GELDİ. SÖYLE BAKALIM.
full member
Activity: 772
Merit: 135
BiTCOiN
konu açan yanlış biliyor anlaşılan adam senin hesabı ne yapsın senin btc ni ne yapsın.
türkiyede borsada btc bozdurursan işte ora hem maliye hem bddk hem spk gibi yerlerden takipte ise işte ilerde herkesin sitelere kayıt olurken hem cep hemde tc kimlik alınıyor ordan herkesi yakalayacak  
şimdi 4 borsada  üye olsan hepsinde btc bozdur al sat yap zaten tc kimlik aslında şimdiki vergi no olduğu iç,n gelir vergisine bağlayacaklar ilerde.

yada yurtdışına borsada bozdur oyna zıpla herşeyi yap sonra buraya parayı çekersen gene inceleme olursa onuda gelir vergisine bağlarlar.

Ha ben inat ettim dersen zaten btc coinbase yada blockchinde en basit işte ordan kimse sana dokunmazda parayı nasıl bozdurucan mesele orda.geçen haber vardı abd coinbase mahkeme celbi yollamış diye 2013-2015 arası 20.000 usd üstü hesapları bana bilgisini yolla işte ona bakıp abd vatandaşı kim varsa öpecekler.
newbie
Activity: 47
Merit: 0
devlet hep aynısını yapmıyor mu kendi yasal bişey cıkarana kadar herkesin yaptıgını non-yasal sayıyolar
full member
Merit: 104
ötv ye kdyi ödüoz zaten verginin vergisinide ödüoz bunlardan %50 abeste iştigaldir . allah akıl fikr versin ne diyelim ama buna vrgi muhabbeti zor biraz
full member
Activity: 224
Merit: 100
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
Eğerki kripto paralardan vergi alma durumunda Türk borsalarının günlük çevirdiği hacim %75 altına düşer çoğu kişi yurt dışı olarak işlem yapar bence vergi allmaları biraz zor gözüküyor. Zaman içinde neler olur göreceğiz. Alacakları vergi yüzdeside (%) az bi rakam değilki %35 gelir %18 k.d.v demişler oldu olacak elimizdeki parayıda verelim tam olsun hiç uğraşmamıza gerek yok vergiymiş kdvymiş...
Pages:
Jump to: