Pages:
Author

Topic: Gençlere tavsiyeler - page 2. (Read 204 times)

hero member
Activity: 1260
Merit: 957
March 01, 2022, 04:56:41 PM
#1
Evet hepimiz gençlik yıllarını yaşadık ve halada yaşıyoruz. Türkiye'de yaşayan bir gencin sosyal imkanları ailesinin ekonomik boyutuyla ve bilgisi ile sınırlı kalabiliyor. Nitekim gençlik yılları insan hayatının dönüm noktası oluyor ve bu noktada kendi sınırlarını ne kadar zorlarsa, bu sınırların dışına ne kadar çok çıkabilirse geri kalan hayatıda o nebze daha iyi oluyor. Aklımda gençlerin katılım sağlayarak kendi sınırlarını zorlayacakları ve ufuklarını açabilecek olan bir takım projeleri dilim döndüğünce klavyem dayandığınca paylaşayım istedim.

1) ERASMUS
En bilineninden başlayayım istedim. Bu ismi duymayan varsa bir madalya takalım yani Cheesy Üniversite öğrencilerinin ikinci sınıfta katılabilecekleri bir öğrenci değişim programıdır. Bu program kapsamında üniversitenizin anlaşmaları çerçevesince 1 ya da 2 dönemi hibeli olarak bir avrupa ülkesindeki üniversiteye gidebiliyorsunuz. Yalnız şunuda unutmamak lazım avrupaya gidip yiyip içip sıçma hayatına alışıp programın gereklerini yerine getirmezseniz o hibeyi geri alabilirler  Wink

2) ERASMUS STAJI

Erasmus öğrenci değişim programı gibi eğer üniversitenizin anlaşmaları varsa staj zorunluluğunuzu bu program kapsamında yapabiliyorsunuz. Hele ki uluslararası statüde bir mesleğe sahipseniz bu programdan faydalanmanız kendi networkünüzü oluşturmak adına çok faydalı olur. Nitekim birkaç arkadaşımın bu program çerçevesinde mezun olduktan sonra beğenilmeleriyle tekrardan o kurumda çalışmaya başladıkları oldu.

3) GENÇLİK OTOBÜSÜ

14 ÜLKE   19 ŞEHİR   27 GÜN süren ve tamamen ücretsiz olan bir maceraya hayır demezsiniz sanırım Smiley 18-35 yaş arası kabul edilmekte  Wink Smiley
https://genclikdunyasi.com/site-pages/Genclik_Otobusu_Katilim_Sartlari

4) ESC PROGRAMI

17-30 Yaş arasındaki gençlerin başvurabileceği gönüllülük esaslı projeleri barındıran programdır. Konaklama gibi her türlü ihtiyaçlarınız karşılanır haftada 5 gün gönüllülük gerektiren işlerde katkı sağlarsınız ve 2 gün izniniz olur. Bu süreçte projeden projeye bağlı olarak cüzi bir miktar öyle uçuk kaçık olmaz ama bir cep harçlığınız olur bunu da tatil günlerinizde yiyebilirsiniz. Açıkcası farklı deneyimler, kültürler denemek isteyen ve yanında bir dil öğrenmek isteyenlerin katılmasını tavsiye ederim. Para saçarak bunları denemek yerine böylesine bir programla güzel vakit geçirebilirsiniz. Yanlış bilmiyorsam en fazla 12 aya kadar kalabiliyorsunuz. Tabi bu süreçte çalışma veya okuma izniniz olmuyor. Yani gidince bir de orada çalışırım veya yüksek lisansı da hazır oradayken prestijli bir yerde aradan çıkartayım diyemiyorsunuz.

5)WORK AND TRAVEL

Hemen hemen herkesin duymuş olduğu bir programdır. Bu program sadece Amerika ile bağdaştırılmış olsa da birçok farklı ülkede de bu eylemi gerçekleştirebilirsiniz. Tabi eli kolu sallayarak olmuyor örgün bir ünili olmak şartıyla. Ortalama olarak gidebilmek için 4-5K$'ın ilk etapta elinizin altında olması gerekmekte. Ancak şansınıza ve çalışkanlığınıza bağlı olarak bunun 2-3 katını kazanıp geri dönmemeniz işten bile değil.

6) SALTO-YOUTH PROJELERİ
Yeni keşfettiğim daha tam inceleme fırsatı bulamadığım bir programdır belki aranızda tam bilgisi olup aydınlatabilecek kişiler vardır.

7) KULAĞINIZ KESİK OLSUN

Gerçektende eğer bir üniversite öğrencisiyseniz proje yazan hocalarla aranız iyi olsun ve kulağınızda kesik olsun. Hem bu tarz projeler nasıl yazılır onu öğrenip deneyimleme fırsatınız olur hemde projelerde aktif rol alabilirsiniz. Mart-Nisan-Haziran aylarında 3 ayrı projede etkin rol alacağım ve projelere toplamda 14-15 ülkeden katılımcılar gelecek.

Edit: Varsa bunların dışında bilgisi olanlar onları da ekleyelim. Heh aklıma şimdi bile geldi Cheesy

ERASMUS Değişim programları dışında FARABİ ve MEVLANA Değişim programlarıda var üniversitenizin anlaşması var ise koordinatörlükten genel bilgi alınabilir hangi ülkeler ve üniversitelerle anlaşmaları olduğu yönde. Bu programlar hakkında da bilgi paylaşacağım.

8)BU ÜLKEDEN DAHA ÖZGÜR YAŞAYABİLECEĞİNİZ ÜLKELERE GİDİN

Hakkınızın yenmediği, oturduğunuz yerden cebinizdeki paranın çalınmadığı, yobaz düşünce yapısıyla taciz ve darp edilmediğiniz, insani yaşam şartlarına sahip olduğunuz bir ülkeye gitmeyi gerektirecek ne varsa bu gereksinimlere sahip olun.


Pages:
Jump to: