Pages:
Author

Topic: Girdiğiniz ICO'lar, kar-zarar durumları nelerdir? - page 2. (Read 598 times)

sr. member
Activity: 728
Merit: 261
ICO sektöründe büyük projelere yatırım yapsak bile karşılıgını son 6 ayda alamaz olduk. Takipteyim fakat yatırırm yapmamaya özen gösteriyorum. Umarım piyasayla birlikte düzelirler ve scam projelerden  de bir gün tam anlamıyla kurtuluruz.
Scam projelerden kurtulmak malesef zor, her zaman hiçbir şey araştırmadan balıklama atlayan binlerce insan olacak ve bu projeler milyon dolarlar toplamaya devam edecekler. O yüzden bir devlet vs denetlemediği sürece çok zor bunların yok olması.
jr. member
Activity: 308
Merit: 1
Kim niye icoya giriyor bu mesele açıklığa kavuşmadan bu işler tamamen dolandrıcılık her ico 1 da 1 fiyatına piyaasaya girerken bu işler yakında haberlere düşecek ve büyük dolandırılık olayları olarak tarihteki yerlerini alacaklar gibi görünüyor.
legendary
Activity: 1572
Merit: 1002
ICO sektöründe büyük projelere yatırım yapsak bile karşılıgını son 6 ayda alamaz olduk. Takipteyim fakat yatırırm yapmamaya özen gösteriyorum. Umarım piyasayla birlikte düzelirler ve scam projelerden  de bir gün tam anlamıyla kurtuluruz.
member
Activity: 350
Merit: 12
ICO'ların durumu aslında, artık ciddi bir regulasyon gerekliliğini de gözler önüne seriyor. Bunun için oluşturulmuş projeler de mevcut aslında fakat ne olursa olsun ICO'ların bir dolandırıcılık aracına dönüşmesini engelleyecek yapılanma şart. Geçen seneki büyük bull run başlamadan önce ve o sırada borsaya açılan ICO'lardan çok ciddi kazananlar oldu. Şu şartlardaysa ciddi finansal destek almadan ICO yapmak çok zor. Çoğu proje hard cap nedir, onu bile unuttu. Soft cap yaparsa vay be deniliyor. Yatırım yapılmaz demiyorum kendi adıma ama yatırım yapılacak projenin takım üyelerini bile tek tek araştırmak lazım eğer ciddi bir miktarla girmek planlanıyorsa.
jr. member
Activity: 896
Merit: 9
Ico olayı galiba geçen sene son kez kazandırdı ve yavaş yavaş bitme noktasına geldi. Bir çok proje ico süreçlerini durdurdu ve yeni arayışlara başladılar. Bu sene ico'ya giripte kazanan çok şanslıdır yani.
member
Activity: 448
Merit: 15
ETH=650 Dolar iken 1.54 ETH (1 ETH=2620 TL - 1000 dolar maliyetle) ile girdiğim ico'lar ;

300 Cubits (TEU) - 0.3 ETH
Arround - 0.07 ETH
Sharpay - 0.45 ETH
Otppay - 0.05
CrowdToken - 0,12 ETH
Kyclegal - 0.1 ETH
Node Power - 0.07 ETH
Bitrewards - 0.08 ETH
Beat - 0.075 ETH
Faceter - 0.05 ETH
Friendz - 0.175 ETH

İçlerinde borsaya açılmayan, adam gibi borsaya açılmayan, muhtemel vur-kaç dolandırıcı olanlar ve hala güvendiklerim var.

Şu halde borsadakilerin (300 Cubits (TEU), Sharpay, Bitrewards, Beat, Faceter, Friendz) anlık toplam ederleri 0,2 ETH-18 dolar yapmakta.

Bounty tokenlerim bu piyasa koşullarında çok daha değerli şuanda (630 dolar - 7 ETH civarı). Hele biri tek başına 4,4 ETH civarı ve 395 dolar yapmakta. Ayrıca zamanında bounty tokenlerimden 800 TL civarını da bozdurmuştum.

Sonuç olarak konu ico yatırımı. O yüzden ico olarak oransal ciddi zarar söz konusu. Bunda ico rating sitelerine gereksiz güven, zamanındaki şahsi yanlış ve bilgisiz kararlarım ve mevcut piyasa koşulları etkili.

jr. member
Activity: 195
Energi (NRG) ye girenler olduysa kar etmişlerdir.
member
Yalnız genel olarak herkes zarar etmiş ICO'lardan bu sene için, ona tamam. Fakat iki taraflı bir durum var burada. Kendi adıma konuşayım, Bankera ICO'suna girerken acemiydim ama kendimce araştırmamı yapıp girdim az bir miktar. Şu an geldiği nokta BTC bazında aldığım fiyat fakat BTC çok düşük olduğu için neredeyse fiat bazında 4'te 1 durumunda. Böyle anlarda şuna karar vermek lazım: Gelecek için bir yatırım olarak güveniyor muyuz kriptoya? Eğer cevabı evetse zaten hedef BTC odaklı olmalı ve temel amaç da BTC arttırmak olmalı. Değilse zaten bu piyasada zor zamanlar demektir.
member
Activity: 336
Merit: 10
Ben şimdiye kadar sadece tek bir ICO'ya girdim o da Bankera. BTC bazında aldığım fiyata yeni geldi ama ben yatırımı yaparken BTC 11k civarındaydı. Var mı şöyle güzel kar eden ya da nefis batan?

Hocam bu piyasada herkes zarar etti. Ben tek tek yazmaktansa direkt söyleyebilirim 10da birine düştüğünü sermayemin ve her geçen gün düşmeye devam ediyor.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
çok çok fazla var ve şuan tekrar yatırım yapıp yapamayı ciddi ciddi düşündüğüm bir dönemdeyim. kabullenip beklemeli mi yoksa inanmaya devam mı etmeli diye.
member
Activity: 476
Merit: 31
Nefis Batana epey örnek bulursun ama nefis yükselene maalesef şu piyasa da pek rastlayamazsın sanırım son artanlardan icodan kaybettirmeyen Xyo , holo falan var diğerlerinin hepsi sıçıtttı
member
Merit: 10
CAT.EX Exchange
Ben hiç bir icoya yatırım yapmadım riske girip yatırım yapmakta istemiyorum yüzlerce ico var piyasada ve birçoğu paraları alıp topukluyorlar sağlam ico bulmak neredeyse imkansız
KTM
jr. member
Activity: 158
Kaç kez icoya katılmayı düşündüm çok araştırma yaptım ama kısmet olmadı iyiki de olmamış takip ettiklerim ya scam çıktı yada ico fiyatının altından borsaya girdi şuan da ki durumlar da çıkan çoğu iconun yatırımcısına kazandırmıyacağı yönde.
member
Activity: 434
Merit: 14
Bu sene Ico fiyatının üzerine çıkan proje sayısı parmakla sayılacak kadardır sanırım..Şu an Ico fiyatının altına inmiş ama bu sene benim gördüğüm en çok fiyatını katlayan proje Docademic'ti..Şu an ismi doc.com Token olmuş..Ico fiyatı 0.02 dolardı ve borsaya girdikten 2 ay sonra 0.4 dolarları görerek yaklaşık 20 katına ulaşmıştı..Şu an 0.014 dolara düşmüş.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
dav token'den ciddi anlamda zarar yazan birileri vardı. forumdaki konusunu bulamadım belki kendisi başlığa yazar. onun dışında 2018 başı ile icolardan herkes zarar etti gibi. en güzel kafa bende ama. kar-zarar:0000 sebebi ise hiç girmedim. ama ico yaparsa başvurmak için bir tane var.
member
Activity: 462
Merit: 42
şuan ico noktasına göz atacak yani ico bulmak için zaman harcamak bile bence uygun değil eskisi gibi boğa dönemindeki gibi kazanımlar sağlamyor fakat bazıları var ki denk getirirsen boğa veya ayı dinlemiyor
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
Kyber, WAN, WABI, ZRX, ALIS, ICX, ONT, TIX, NEBL, REQ, COSS, MTH, hepsi x2-20 verdi
iki tane ico da 50% zararina ciktim, adi aklima dahi gelmiyor suan.
Ama 2018de bir ICOya dahi girmedim...burdan zaten eth, neo alsan daha saglam kazanirsin
jr. member
Activity: 316
bu süreçte kolay kolay kimse icoya girmez tahminim büyük ihtimalle private satıştan alanlar olabilir, zaten çoğu ico patladı elde gözükenlere de pek kanmamak lazım, şu kadar topladık bukadar topladık diyen çoğu ico iflas vermeye başladı...
member
Activity: 532
İco ya giripte kar eden yoktur. Hele ki şu son zamanlarda mümkün değil. İcolarin % 90 i çöp zaten. Hardcap yapsa da çöp softcap yapsa da çöp.
full member
Activity: 672
Merit: 100
Kar edilen icolar bir elin parmaklarını geçmez. Öyle ethereum tabanlı olan icolardan kar falan beklemeyin. 100 Milyon dolar toplayıp ortadan kaybolup gittiler.
Pages:
Jump to: