Pages:
Author

Topic: Google'ın ICO Reklamlarını Yasaklaması Piyasa İçin Olumlu Bir Adım - page 2. (Read 484 times)

full member
Activity: 770
Merit: 103
Eğer yazıldığı şekildeyse bende faydalı olacağına inanıyorum. Bir sürü çöp iconun önüne geçilmiş olur. Burada olan bounty hunterlara olacak gibi. Reklamı google yapmayınca scam projenin reklamnını bountyciler yapacak gibi görünüyor Smiley
sr. member
Activity: 616
Merit: 281
bir de negatif görüş bildirelim  Wink, google'ın insanlığa hizmet amacı taşıdığını düşünmüyorum. blockchain ile düzeninin bozulacağından ürkmüş olabilir. bat var örneğin, kullanıcılara reklam izlediği için para verecek, brave tarayıcı geliştirdi. ilk ödemeyi de yaptı bildiğim kadarıyla...facebook zaten eskidi, kullanan kalmadı neredeyse, alışkanlık edinenler vs kaldı o mecrada...

kesinlikle katılıyorum..amaç dolandırıcılığı önlemek vs değil..öyle olsaydı google adsense reklamlarında binlerce dolandırıcı firmanın reklamları ile  +18 içeriği bulunan truva atı dolu siteler google reklamlarında yer alamazdı...geç bunları google geç  Smiley

vitalik in daico modeli bence dolandırıcılığı önleme adına daha yararlı olabilir

Al benden de bir o kadar. Google önce gerçek borsalara benzeyen isimlerde reklam veren, ICO lar gibi ihtimal değil, kesin insanları dolandırma amacı güden reklamları yasaklasın. Sonra bizleri düşündüğünü söylesin. Hiç bir büyük firma bizleri düşünmez, cebini düşünür.
member
Activity: 714
Merit: 82
yasağın sebebi aslında şu.

ben friendz icosuna bakmak için google yazdım.

ve reklam veren bir sahte site en başta çıkıyor. firendznin aynısını yapmışlar.

ayrıca siteler sahte bile olmasa sahte bir ico insanları dolandırabilir. google reklamlarının bir prestiji var, prestiji korumak için kaldırdıklarını düşünüyorum.

newbie
Activity: 140
Merit: 0
bir de negatif görüş bildirelim  Wink, google'ın insanlığa hizmet amacı taşıdığını düşünmüyorum. blockchain ile düzeninin bozulacağından ürkmüş olabilir. bat var örneğin, kullanıcılara reklam izlediği için para verecek, brave tarayıcı geliştirdi. ilk ödemeyi de yaptı bildiğim kadarıyla...facebook zaten eskidi, kullanan kalmadı neredeyse, alışkanlık edinenler vs kaldı o mecrada...

Benim böyle bir gelirim olsa ve biri çıksa ben senle ortak olacağım. Pastanın bir dilimi senin ise bir dilimi de artık benim derse Smiley bende karşı çıkarım tabii ki. Ancak direk bu kadar mı, yoksa daha mı geniş düşünmüşler bilemem Smiley
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
★YoBit.Net★ 1400+ Coins Exchange
Ekip sağlamsa reklama falan gerek kalmıyor. Her türlü yatırım alıyor onlat.Burada zora düşecek olanalar dandik icolar olacak.
full member
Activity: 336
Merit: 100
The World’s First Blockchain Core
Aynen yasaklansin mumkunse yeni ICO'da yapilmasin arkadaslar 2 imza kampanyasina katildim ve bir projeye hicbiri ortada yok suanda!!
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Arkadaşlar konuyu ben açmıştım. Gelen yorumlara istinaden ek bilgilendirme yapmak istedim.
- Yasaklama Haziran ayında devreye girecekmiş. Şu anda reklamlar devam ediyor. Yasaklamaya ilişkin çıkan haberler sahte değil.
- Facebook ve Twitter'da da benzer şekilde yakın zamanda yasaklar başlayacak.
- Faaliyetleri devam eden coin/tokenlere karşı herhangi bir reklam yasağı yok.
- ICO'lar zaten halihazırda sosyal medyadan da kendileri anlatabiliyorlar, forumlardan da... Bounty ve Airdrop da düzenliyorlar. Bu konularda herhangi bir yasak yok. İyi olanlar zaten kendilerini buralardan yeterince anlatabilirler. Sadece Google'da reklam yayınlamaları yasaklanmış olacak.
- ICO'ların sesi kısılmıyor. Aksine, kaliteli olanlar "organik" olarak öne çıkmış olacaklar.
sr. member
Activity: 658
Merit: 288
Başlıktan da anlayacağınız gibi ben Google'ın yasaklama kararını kripto piyasası için olumlu bir adım olarak görüyorum. Karalar bağlamaya ve negatif düşünmeye hiç gerek yok. Kısaca sebeplerimi anlatayım...

1. Geçen sene yapılan ICO'ların ortalama %45'i başarısız oldu. %20'ye yakını da ölmek üzere...
2. Özellikle yatırımcılar artık ICO'lardan çekinmeye başladı. Çünkü para bağlıyorlar ve pek çoğu projelerini gerçekleştiremiyor.
3. Peki bu ICO'lar en çok nereden yatırımcılara ulaşıyorlardı? Tabiki de Google reklam araçları ile internete bağlanılan her noktadan.
4. Başarılı bir yol haritası ile ortaya çıkan bir proje zaten hem sosyal medyadan hem de forumlardan bounty/airdrop kampanyaları ile "ben buradayım" diyebilir; milyonlarca kişinin dikkatini de çekebilir. Ama eğer başarılı bir yol haritası yoksa, whitepaper'ı taklitse, reklam yoluyla kendini şişirip başarılı olarak gösterebiliyor şu anda.
5. 2018 yılında milyonlarca yeni insan kripto piyasasına adım atacak. Bu insanlar eğer yalancı ICO'ların kucağına düşerse piyasadan ürker ve kaçarlar. Oysa ki kripto eko-sisteminin hacimsel büyümesi, yeni kişilerin pazara girmesine bağlı.
6. Google, ICO'lar konusunda başarılı/başarısız, saygın/saygın olmayan, güvenilir ya da güvenilir olmayan diye bir ayrım yapıp da reklam alamaz. Ya hepsini kabul etmek zorundaydı ya da hepsini yasaklamak.

Sözün özü şu: Çöp projeler Google reklamları ile şişirilip halkı dolandırıyor. Google da hem reklamverenlerin (saygın markaların) güvenini kazanmak zorunda hem de bizlerin dolandırılmamasını güvenceye almak zorunda.
Eğer ortalık dolandırıcı ICO'lar ile dolarsa, Google da büyük reklamlar veren müşterilerinden artık para alamamaya başlar. Çünkü binlerce ICO reklamı zırt-pırt ekranlara dolarak, dürüst reklamların yayınlanmasının önüne geçmeye başlar.

Google'ın bu kararı bence piyasayı dolandırıcılardan temizlemek için önemli bir adım. Tamamen engeller demiyorum. Sadece olumlu bir adım diyebilirim. Bunun sonuçlarının nasıl olacağını yasaklar başlayınca -muhtemelen yıl sonuna kadar- görmeye başlayacağız.

Herkese bol kazançlar.

Aslinda sunun istatistigi lazim bize, Reklam veren icolarin nekadari ciddiydi nekadari dolandirici, bana gore reklam veren adam isini ciddi yapiyordur.
full member
Activity: 406
Aynen öyle kapasınlar şu spam reklamları vesaire de millet salak salak dolandırılıp durmasın, icoların da yarısı dolandırıcı onlara da düzgün kurallar getirilsin birilerinin kontrolünde olsun, merkezsiz olması önüne gelenin milyon dolarlar tokatlayıp kolayca kaçabilmesi anlamına gelmiyor bence.
sr. member
Activity: 1667
Merit: 271
google yada facebookun ico & crypto reklamlarını yasakladığı haberlerini gördüm fakat her ne hikmetse her ikisindede hala crypto reklamları görüyorum. demekki haberler ya asparagas idi ya da iyi önlem alamadılar. başaramadılar. açıkcası scam projeleri önlemek adına, bu tür reklam verenlerin gerçek kimliği teyit amaçlı kimlik kredi kartı bilgileri alınsa daha iyi olur.
full member
Activity: 672
Hala ico reklamları karşıma çıkıyor benim ama bundan sonra mı kabul etmeyecekler? bence ico dönemi biterse blockhchain yeni fikirlerle beslenemez icolara karşı bir önyargı oluşturmayalım
newbie
Activity: 31
Merit: 0
Açıkcası ben bu açıdan hiç düşünmemiştim. Dedikleriniz oldukça mantıklı geldi bana. Fakat şöylede bir durum var yeni ve gerçekten çığır açabilecek ıcolar kendilerini göstermekten alı koyan bu reklam yasağı yüzünden elbette ki etkileneceklerdir.

merak etmeyin çıgır açacak icolar zaten kendilerini belli ediyorlar. Hatta hiç reklam yapmalarına bile gerek kalmıyor.
member
Activity: 364
Merit: 10
Açıkcası ben bu açıdan hiç düşünmemiştim. Dedikleriniz oldukça mantıklı geldi bana. Fakat şöylede bir durum var yeni ve gerçekten çığır açabilecek ıcolar kendilerini göstermekten alı koyan bu reklam yasağı yüzünden elbette ki etkileneceklerdir.
full member
Activity: 532
Merit: 102
Çöp Ico'ların şişirilmesini engellemek için güzel bir adım katılıyorum ama piyasa için kötü oldu düşen piyasa daha da düştü bu açıdan kötü etkiledi.
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Google’’ın ico reklamlarını yasaklamasının olumlu sonuçları olacaktır diye düşünüyorum. En azından reklamdan etkilenip icoya bilinçsizce yatırım yapacak yatırımcı sayısı azalır. İcolara yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmak durumunda olur ve bilinçli ystırımcı sayısı artabilir.
full member
Activity: 728
Merit: 151
bir de negatif görüş bildirelim  Wink, google'ın insanlığa hizmet amacı taşıdığını düşünmüyorum. blockchain ile düzeninin bozulacağından ürkmüş olabilir. bat var örneğin, kullanıcılara reklam izlediği için para verecek, brave tarayıcı geliştirdi. ilk ödemeyi de yaptı bildiğim kadarıyla...facebook zaten eskidi, kullanan kalmadı neredeyse, alışkanlık edinenler vs kaldı o mecrada...

kesinlikle katılıyorum..amaç dolandırıcılığı önlemek vs değil..öyle olsaydı google adsense reklamlarında binlerce dolandırıcı firmanın reklamları ile  +18 içeriği bulunan truva atı dolu siteler google reklamlarında yer alamazdı...geç bunları google geç  Smiley

vitalik in daico modeli bence dolandırıcılığı önleme adına daha yararlı olabilir
member
Activity: 210
Reklamlar genelde girdigin sitelere gore cikiyor ama bence icolarin basarisiz olma nedeni zaten cogunun bir amacinin olmamasi hepsi biz daha farkli bir odeme yontemi gelistirdik diyorlar. Bize odeme yontemi degil guzel fikirler lazim.
member
Activity: 140
zaten googlea reklam veren icolarin cogu dolandirici falan oluyordu. duzgun bi proje yeterince adini duyuruyor ve icosuna bile yatisemiyoruz.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
bir de negatif görüş bildirelim  Wink, google'ın insanlığa hizmet amacı taşıdığını düşünmüyorum. blockchain ile düzeninin bozulacağından ürkmüş olabilir. bat var örneğin, kullanıcılara reklam izlediği için para verecek, brave tarayıcı geliştirdi. ilk ödemeyi de yaptı bildiğim kadarıyla...facebook zaten eskidi, kullanan kalmadı neredeyse, alışkanlık edinenler vs kaldı o mecrada...
full member
Activity: 504
Merit: 120
Son zamanlarda baya artmıştı reklamlar iyi olmuş yasaklama kararı. Bir sürü scam projeye denk geldim, kim bilir ne kadar düdüklediler milleti. Zaten sağlam icoların reklama ihtiyacı da yok. Organik şekilde büyüyor çoğu, hemen hardcap yapıp kapatıyor ico defterini.
Pages:
Jump to: