Pages:
Author

Topic: Google'ın ICO Reklamlarını Yasaklaması Piyasa İçin Olumlu Bir Adım - page 3. (Read 484 times)

member
Activity: 434
Merit: 14
Bilebildiğim kadarıyla icolar ile hayaller pazarlanıyor. Arkasında somut varlık veya sermaye bulunan ico olduğunu sanmıyorum. Vaziyet böyle olunca para toplanırsa zaten takvim çalışıyor toplanmazsa yapacak bişey yok. İco = sıfır maliyet neredeyse.
member
Activity: 322
Merit: 15
https://bitsdaq.com/signup?referralCode=S8RESFC8
Bu konu da devletlerin yaptırımı olmalı. Yoksa Reklam ile olacak kadar basit değil bence. Eğer birisi bir ico yapacak ise muhakkak birşey ortaya koymalı. Bir varlık gösterebilmeli. Hayali olmamalı yani. O zaman bu kadar çöp ico olmaz. insanları bu kadar fazla mağdur olmazlar. Reklam konusunda ise google yaptığı çok doğru bir adım olmuş. Çünkü en etkili kanalların başında Google geliyor. Sonra Facebook belki onlardan çok sonra Twitter devreye giriyordur.
member
Activity: 365
Merit: 10
Ben de Google ın aldığı kararı kripto piyasası ve yatırımcısı açısından olumlu buluyorum. Bu yasak birçok insanın sahtekarlar yüzünden zarar görmesini önleyebilir. Zaten piyasa da bunu olumsuz olarak algılamadı takip ettiğim kadarıyla.
member
Activity: 406
Merit: 12
Bende aynı şekilde düşünüyorum. Google/facebook reklamları, iyi grafikler, iyi bir web sitesi ile birçok kişiden kolayca yatırım toplanabilir.
member
Activity: 728
Merit: 10
Trphy.io
Ben de bardağa dolu tarafından bakılmasını sağlıklı buluyorum. Reklamların her alana taşınmaması lazım çünkü konuyla ilgisi olmayan birçok kişi hayal alemine kapılıp dolandırılabiliyorlar.
sr. member
Activity: 532
Merit: 251
Presale Starting May 1st
Zaten reklamsız ve bountysiz ( İmza, Facebook ve twitter ) projeler sağlam oluyor . Yüksek kazanç sağlayan hangi projenin bountysi vardı ki ? Çok azında belki .
full member
Activity: 448
Merit: 107
Google da açıklamasında müşterilerin zarar görmemesi için bu kararı aldıklarını söylemişti. Birçok insanın zarar gördüğü açık. Etraf scam projeden geçilmiyor ve bunlar kesin olarak kripto piyasasına zarar veriyor. Başarılı projeler google'a ihtiyaç duymadan kendini kanıtlayacaktır.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Başlıktan da anlayacağınız gibi ben Google'ın yasaklama kararını kripto piyasası için olumlu bir adım olarak görüyorum. Karalar bağlamaya ve negatif düşünmeye hiç gerek yok. Kısaca sebeplerimi anlatayım...

1. Geçen sene yapılan ICO'ların ortalama %45'i başarısız oldu. %20'ye yakını da ölmek üzere...
2. Özellikle yatırımcılar artık ICO'lardan çekinmeye başladı. Çünkü para bağlıyorlar ve pek çoğu projelerini gerçekleştiremiyor.
3. Peki bu ICO'lar en çok nereden yatırımcılara ulaşıyorlardı? Tabiki de Google reklam araçları ile internete bağlanılan her noktadan.
4. Başarılı bir yol haritası ile ortaya çıkan bir proje zaten hem sosyal medyadan hem de forumlardan bounty/airdrop kampanyaları ile "ben buradayım" diyebilir; milyonlarca kişinin dikkatini de çekebilir. Ama eğer başarılı bir yol haritası yoksa, whitepaper'ı taklitse, reklam yoluyla kendini şişirip başarılı olarak gösterebiliyor şu anda.
5. 2018 yılında milyonlarca yeni insan kripto piyasasına adım atacak. Bu insanlar eğer yalancı ICO'ların kucağına düşerse piyasadan ürker ve kaçarlar. Oysa ki kripto eko-sisteminin hacimsel büyümesi, yeni kişilerin pazara girmesine bağlı.
6. Google, ICO'lar konusunda başarılı/başarısız, saygın/saygın olmayan, güvenilir ya da güvenilir olmayan diye bir ayrım yapıp da reklam alamaz. Ya hepsini kabul etmek zorundaydı ya da hepsini yasaklamak.

Sözün özü şu: Çöp projeler Google reklamları ile şişirilip halkı dolandırıyor. Google da hem reklamverenlerin (saygın markaların) güvenini kazanmak zorunda hem de bizlerin dolandırılmamasını güvenceye almak zorunda.
Eğer ortalık dolandırıcı ICO'lar ile dolarsa, Google da büyük reklamlar veren müşterilerinden artık para alamamaya başlar. Çünkü binlerce ICO reklamı zırt-pırt ekranlara dolarak, dürüst reklamların yayınlanmasının önüne geçmeye başlar.

Google'ın bu kararı bence piyasayı dolandırıcılardan temizlemek için önemli bir adım. Tamamen engeller demiyorum. Sadece olumlu bir adım diyebilirim. Bunun sonuçlarının nasıl olacağını yasaklar başlayınca -muhtemelen yıl sonuna kadar- görmeye başlayacağız.

Herkese bol kazançlar.
Pages:
Jump to: