abc tarihinde 10x btc değerinde ki botu aldığınızda şu anda 100x olduysa bu botun karı değildir. Bende bu botu uzun süre kullandım ve sonra satışını gerçekleştirdim. Alacak arkadaşlar bu konuyu açan kişinin gazına gelerek değil araştırma yaparak alsınlar, çünkü
bu botu satarak referans komisyonu almak için hiçbir zaman kötü yanlarını söylemeyecektir. Dilerseniz gunthar ile konuşup kendinizde referans satışı yapabilirsiniz^^ (En son 0.01 btc gibi bi rakam veriyordu yanlış hatırlamıyorsam.)
Alacak arkadaşlara ben kendi tecrüberimi paylaşayım ve temel soruları yanıtlayayım.
-Hiç bir şey bilmeden bu bottan para kazanabilir misiniz? Evet. Kendi verilen ayarlarda gayet düzgün çalışıyor bot şayet seçeceğiniz coinler sürekli dump'a yakalanırsa o zaman işiniz iş ama...
-Ne kadar kazandırır/kaybettirir? Bu seçeceğiniz ayarlara ve coine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bir coinden 20 günde x tutar kar edip sonra dump'a yakalandığı ve o sırada işlem yapmadığı için tüm kazancın gittiği de oldu.
-Botla ilgili sıkıntılar oluyor mu? Fiyatı düşen bir coin için işlem yapmıyordu, en büyük sıkıntısı buydu botun. Yapmadığı süre boyunca elinde o coini tekrar yükselene kadar tutuyor ve o süreç boyunca pasif kalmasından dolayı da zarar ediyorsunuz. Manuel olarak satış emri oluşturmanız ya da elinizden çıkarmanız gerekiyordu. Ayrıca sürekli poloneix ile aralarında bağlantı hatası yaşanıyordu gelen son güncellemeyle, düzelttiler mi bilmiyorum şu anda...
-Ekstra maliyet var mı? Ayrıca bir server kiralamanız gerekecek botun 7/24 açık durması için. Açacağınız pair miktarına göre de vereceğiniz fiyat artacak. Aylık 5$'a kiralayacağınız linux serverda 6 taneden sonra sıkıntılar yaşanıyordu. Daha fazla coin alım satımı yapabilmek için daha fazla. Kendi evinizdeki bilgisayarda çalıştıracaksanız elektrik maliyetini unutmayın. Kimine göre rakamlar düşük gelebilir kimine göre yüksek. Ama üç beş btc ile işlem yapıp onu da server kiralama maliyetine verecek ya da gereksiz yere bilgisayarınızı açık bırakacaksanız sizin bileceğiniz iş
-Ben niye sattım? Poloneix ile yaşanılan server hatası, kazanç/risk olarak harcadığın sermaye ve emeğe değmemesi(bana göre, belki başka arkadaşlar başka ayarlar ile günde binlerce lira kazanıyordur). Para kazandım mı evet, tekrar alır mıyım hayır^^
Bazı konularda sınırlı bilgiyle hareket edip buraya
milleti gaza getirecek yorumlar yapmak doğru mu sizce?
Coin dump yediğinde botun terste kalma olasılığı sizin manuel trading yaparken terste kalma olasılığınızdan çok çok daha düşük. O zaman risk almamak için sizin mantığınıza göre manuel tradingi de bırakalım?
Siz eski versiyonu kullanıp yorumlar yapmışsınız. Keske cok eski bir versiyonu kullandiginizi da objektif bir sekilde soyleseydiniz. Botun şu anda herhangi bir zamanlama hatası yok. Ayrıca yine bilgi eksikliği söz konusu çünkü eski versiyonda da Poloda süreyi 120 saniye yaptığınızda herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Maalesef talihsiz yorum olmus
Server kismina gelelim. Botu kullanan arkadaslar kendi pclerinde açık tutabiliyorlar. Kimisi laptopta 7/24 çalıştırıyor kimisi sadece günde 16 saat (kendi pcyi kullanırken) çalıştırıyor. Server kullanan da var ama bot için bu zorunlu değil. Bir laptop acaba ayda ne kadar elektrik harciyordur?
(Meraklilar icin 5$ civari
)
Botu becereksizce kimseden yardım almadan, 1 gun sonunda aldigi coinler hafif bir dusus gosterdiginde "Bak gordunmu iste zarar etti ben bu uygulamayi satiyorum!" diye kullanirsaniz zarar edersiniz tabii ki. Bu yuzden ben GunBot'u alanlara teknik ve strateji kisminda yardimci oluyorum. Bu yuzden Telegram'daki grubumuzda surekli strateji tartisiyoruz. Bu yuzden benden bot'u alan arkadaslar bu isi bilsin ya da bilmesin ben kendilerine surekli ve sinirsiz olarak her konuda yardim ediyorum.
GunBot da tipki manuel trading gibi ciddi bir istir!Buradaki yazilari okuyan insanlar dikkat ederse ben hep rakamsal kanitlarla, ekran goruntulu ispatlarla yorum yaparken kimileri sadece hissi ve havada kalan yorumlar yapiyorlar. Urunu kullanmayi bilmedigi her satirindan belli olan kisilerin yorumlari ne kadar gercekci olur bilemiyorum tabi. Karar sizin.