Pages:
Author

Topic: Halving'in Fiyat Üzerine Tarihsel Etkisi ve Gerçekler (Read 518 times)

jr. member
Activity: 35
Merit: 4
Halvingden önce btc fiyatı 2000 dolarin altina düşecek arkadaslar , sakin tuzagâ düsmeyin , roketten önce piyasa enayi çırpacaklar hazırda bekleyin . Hep ayni şeyi yapiyorlar panik yaptir , alttan topla .

bence dip seviye için ikinci bir panik dalgasi yaklaşiyor tetikte bekleyelim..

sanirim servetler yine el değiştiriyor ...
member
Activity: 202
Merit: 17
Girizgah

Oluşan bazı kanıları istatistik veriler ile birlikte sizin için değerlendirmek istiyorum. Öncelikle bilmemiz gerekenler: madenciler bitcoin ağını ayakta tutan iş gücüdür. Onlar masraflarını işlem fee lerinden ve blok ödüllerinden alırlar. Halving lerde bu blok ödülü yarıya düşer. Fee leri doğrudan etkileyen bir durum değildir.

Boğanın halving ile ilgisi olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü şuanda madenciler transfer fee den geçimlerini sağlıyorlar. Bundan sonrada böyle olacaktır. Halving sadece blok ödülünü yarılıyor. Bu ödül bir ikramiye idi o kadar. Eskisi gibi çok fazla bir getirisi yok. O yüzden fiyatın da aşırı yükselmesi gerekmiyor.

Yarılanma bahanesi ile fomo oluşturmaya çalışan bir topluluk olduğu görülüyor. Bunu başaracaklarını düşünmüyorum.

Aşağıda paylaştığım iki tablo size bu konuda fikir sağlayacaktır.



4 yılda bir yarılanma yaşandı daha önce iki defa. Öncekilerde transferlerimiz çok ucuza yapılıyordu. Madencilerin masrafı blok ödüllerinden karşılanıyordu. Şimdi ise çok farklı bir bitcoin ağı var karşımızda. Daha güçlü aktif ve pahalı.

Halving'in Fiyat Üzerine Tarihsel Etkisi

Geçmişteki performans gelecekteki sonuçların göstergesi olmasa da, önceki yarılanmalardan bazı metrikleri analiz etmek istedim, ileride neler olabileceğine dair bir fikir edinmek için. İşte bu istatistiklerden bazılarını gösteren bir tablo:



İlk Yarılanma

İlk yarılanma (blok ödülünü blok başına 25BTC'ye düşürme) 28 Kasım 2012'de gerçekleşti. Tarihsel veriler, 2011 yılının Haziran ayındaki büyük bir pumpun ardından, yaklaşık bir yıl öncesinden Kasım 2011'de artış eğiliminin oluşmaya başladığını gösteriyor.

İkinci Yarılanma

İkinci halvingtede herkes aşırı yükseliş beklerken beklenen olmadı. Daha öncesinde zaten fiyatlanma gerçekleşmişti. Halvig gerçekleşmesine rağmen uzun bir aradan sonra yükseliş ve fomo başladı.

İkinci yarılanma (blok ödülünü blok başına 12.5BTC'ye düşürme) 9 Temmuz 2016'da gerçekleşti. Birinci ve ikinci yarılanmaya kadar geçen sürenin aslında 1316 gün veya 3.6 yıl olduğunu belirtmek önemlidir. Bununla birlikte veriler, yarıyıldan yaklaşık 9 ay önce Ekim 2015'te artış eğiliminin oluşmaya başladığını göstermektedir .

Bu grafiktende bunları inceleyebilirsiniz:



Sathoshi akıllı bir adamdı. Deneysel olarak başlattığı bitcoin ağını ayakta tutması için başlangıçtaki 10 yılda madencilere ödül vermesi gerektiğini biliyordu. Blok ödülleri ile madenciler teşvik ediliyor, sistemi yaygınlaştırıyordu. Bir tür airdrop aslında.

Fakat sonsuz değil. Artık bitcoin işlem hacmi ile, transfer ücretleri ile kendini idame edebilecek bir ağ. Rüştünü ispatlamaya başıyor.


Görsellerin görünmesi için alıntı yapabilir misiniz? Yetkim olmadığından dolayı görünmüyor şuan kusura bakmayın.

Tablo, veri ve grafikler için kullanılan kaynak.



Günlük 1800 BTC blok ödülü var şu an, transfer ücretleri ise normal zamanlarda günlük 50 BTC'yi bulmuyor. Ortalama %5'i geçeceğini sanmıyorum, bu şekilde fee'lerden elde edilen gelirin çok bi önemi yokmuş gibi duruyor, bişeyleri mi kaçırıyorum acaba?

https://www.blockchain.com/tr/charts/transaction-fees?timespan=2years

jr. member
Activity: 83
Merit: 7
abi okuya okuya ruhum daraldı. idame diye diye idam edildik; abi gözünüzü seveyim şunu işlevselliğini sürdürebilir, piyasada ayakta kalabilme ya da ne bileyim götü kurtarma falan desek.  Cry valla şaka maka halving öncesi kötü etkilendik. ama ömrümüz elverdiğince HOLDİNG SAHİBİ OLMAK İÇİN HOLDLAMAYA DEVAM diyorum..

sadece globalden etkileneceğiz biraz. 2020 güzel olacak derken ne umutlarla girmiştik oysa ki.


BEKLENMEYEN OLAYLARA KARŞI BEKLEMEYE DEVAM diyoruz..
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Başlık altına eklenen tabloda, halving anındaki fiyat ve sonrasındaki zamanda gelen ATH fiyatları belirtilmiş.
2012 yılındaki ilk halving'ten 369 gün sonra gelen ATH 994 USD. (80 kat artmış)
2016 yılındaki ikinci halving'ten 526 gün sonra gelen ATH 19,535 USD (30 kat artmış)

Düz mantıkla düşünürsek, üçüncü halving'ten sonra gelebilecek ATH fiyatı, halving anındaki fiyatın maksimum 10 katı olabilir.

Ayrıca, üçüncü halving'ten kaç gün sonra ATH gelebileceğiyle ilgili de önceki sayfada şu yorumu yapmıştım:
Quote
İlk halving sonrası ATH 369 gün sonra, ikinci halving sonrası ATH de 526 gün sonra gelmiş. Bu mantıkla bakarsak üçüncü ATH çok daha uzun sürebilir. Bu tabloya göre; beklenen halving sonrası ATH'nin ortalama 2,5 yıl sonra geleceği görülüyor. İyimser açıdan bakıp da "piyasa beklentinin tersine hareket eder" dersek, belki de bu sefer uzun bir sürenin ardından değil de hemen halving sonrasında da bir ATH görebiliriz.
jr. member
Activity: 35
Merit: 4
 bana soracak olursanız , halving sonrası bir sıçrama olur tahminim 18.000 $ seviyelerine kadar çıkar sonra tekrardan bir fiyat düşüşü olur , 15.000 $ civarında gezinir  , şu an piyasanın sorunu nakit ve yatırımcı olmaması durumu , bu işle ilgilenen kçoğunluk küçük yatırımcının daha fazla dayanacak ve para yatıracak gücü kalmadı  , yani parası olan esas yatırımcılar hala yakın takipteler ve muhtemelen varlıklarının az bir kısmı ile yatırım yapmayı tercih ediyorlar  . Halving sonrası bir pump olacağı kesin , sonrasında nereye kadar düşer orası mechul , zannımca 15.000 lerde dolaşır bir sene kadar .
hero member
Activity: 882
Merit: 524
For Rent
hocam güzel bir konu. watch listeme alıyorum. müsait bir zamanda okuyup bu yorumu güncelleyeceğim. halving takip ettiğim bir şeydi. şimdi de takip ediyorum ve önümüzdeki halvingin geçişinde bu konudan destek alarak durumumu planlayacağım. takip edip gelecek halving bize neler getirecek hepimiz göreceğiz.
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Bu nedenle, halvingi en az iki aşamada incelememiz gerekse de olayın psikolojik ve medyasal boyutu da azınsanamayacak kadar fazla.

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Bunun karşılığı hype oluyor. Anlamsız bir olay bile medyanın gücüyle pump etkisi yaratabiliyor. En bariz örneği işte telegram pump gurupları.

Teknik bir nedenden olmaz her zaman pump. Bazen heyecandır bizi alıp götüren. Tabi eğer halk hala bu kadar cahilse.


Hocam valla o pump grupları başka bir sosyolojik vaka. Yüzlerce adam bir gruba girip kademe kademe aldıkları habere inanarak alım satım yapıyorlar. Zaten sonuçta da oluşan şey belli altta kalanın canı çıkıyor. Ve hala bu sistemin devam eder olması bana mantıklı gelmiyor...
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
Bu nedenle, halvingi en az iki aşamada incelememiz gerekse de olayın psikolojik ve medyasal boyutu da azınsanamayacak kadar fazla.

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Bunun karşılığı hype oluyor. Anlamsız bir olay bile medyanın gücüyle pump etkisi yaratabiliyor. En bariz örneği işte telegram pump gurupları.

Teknik bir nedenden olmaz her zaman pump. Bazen heyecandır bizi alıp götüren. Tabi eğer halk hala bu kadar cahilse.
legendary
Activity: 1316
Merit: 966
Her halving döngüsünde fiyat tavan yapacakmış algısına karşı yapılan eleştirel bir yorum olsa da halving döngüsünün fiyata olan etkisini iki aşamada incelemek gerekiyor. Kısa vadeli etkisi 2016 halving sonrası 2017 senaryosunu yaşamamızı sağladı. BTC önce yükseliyor, sonra stabilleşiyor ardındna stabilleşen BTC'den kâr edemeyen yatırımcılar daha fazla kâr elde etme amacıyla piyasadaki shitcoinlere yatırım yapıyor. Uzun vadeli etkisinde ise bir süre sonra BTC'nin emisyonu neredeyse sıfırlanıyor, bu da BTC'nin uzun vadeli yatırım yapılabilir bir varlık olduğuna işaret ediyor. Bu nedenle, halvingi en az iki aşamada incelememiz gerekse de olayın psikolojik ve medyasal boyutu da azınsanamayacak kadar fazla.

Bugün halving bir kere değil, iki kere olsa dahi ne olacak? 1800 yerine 450 Bitcoin üretilmesi şu anki Bitcoin fiyatında yine düşüşe sebep olacaktır.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
E tabi bir de bu long-short olayları girdi. Millet oradan binlerce $'ı götürürken madencilere kalır mı iş artık...

Bana kalırsa halving sürecine kadar yükselir ya da yükselmez. Buna bel bağlamak doğru değil.

Long-short olaylarından önce 1x bitcoin varken artık 100x bitcoin var. Fiyat zaten 8-10 bin dolar seviyelerinde dolaşıyor ve bu fiyatın bile yeterince şişmiş olma ihtimali var. İkinci halving'te 650-1000 dolar arasındaydı fiyat. Bunlar hep düşünmemiz gereken hususlar. Sadece spekülatörlerin gazı ile hareket edersek zarar edebiliriz. Siz haklısınız. Zaten bu konuyu da bu ana fikir ekseninde açtım.

İnsanları uyarmak için!!!

😂 Abi biz ölmüşüz ağlayanımız yok, sen istediğin kadar bağır çağır "BTC forever never walk alone" falan de, adam ordan bir tıkla bütün piyasaya yön versin. Zaten denetleyen de yok oohh ne alaaa ne alaaa mualla... Eskiden kriptoya inanç vardı burayı da mundar ettiler..

Yalnız şöyle bir düşününce shortta verdiği btc'yi altcoinde pump yaparak çıkartabilir sanki ortam müsait 🙄🤔(olur mu acaba)
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Halving karın doyurmuyor iyi prim yaparsa satar karımı alırım. Bir şey çok fiyatlanırsa o gün geldiğinde sert düşüş yapar. Halvingten sonra yaşanacak düşüş için herkesi şimdiden uyarmak istedim.

Arz düşermiş talep artırmış hikayelerinin fiyata etkisi elbet olumlu olacak ama halvingten sonra yeni bir hikayeye ihtiyaç var. Yoksa güzel bir düşüş daha yaşarız.


Artık konuşulması gereken internet kesildiğinde bitcoin ne olacak konusu. İranda ki durum gibi bitcoin her türlü sanal bir para birimidir ve gerçek değeri tartışmaya açıktır.
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Detaylı analiziniz için teşekkür ederim @muslol67.

Bitcoinin uzun vadede yüzbinlerce dolarlara çıkacağını bende düşünüyorum. Uzun vadede büyük yükselişler yaşayacağız ondan eminiz. Altın gibi sınırlı sayıda, üretimi az bir değer sonuçta.

Bu konuda, halvinge kadar yani 5-6 ay sonrası için yazılan inanılmaz bitcoin tahminleri için eleştiri yazdım aslında. Yani kısa vadede halvingi lafın arasına katıp bitcoin uçacak kaçacak diyenlerin fazla abarttığını düşünüyorum. Düşüncelerimiz aynı sizinle.

Elbette katılıyorum. Bitcoin fiyatı kısa vadede her gelişmeye açık. Düşedebilir, yükseledebilir. Uzun vadede de çok büyük potansiyel taşır. Ama önümüzdeki en önemli beklenti her şeye karşılık Halving. Bakalım artık az bir zaman kaldı, neler olacak göreceğiz.
sr. member
Activity: 364
Merit: 304
Detaylı analiziniz için teşekkür ederim @muslol67.

Bitcoinin uzun vadede yüzbinlerce dolarlara çıkacağını bende düşünüyorum. Uzun vadede büyük yükselişler yaşayacağız ondan eminiz. Altın gibi sınırlı sayıda, üretimi az bir değer sonuçta.

Bu konuda, halvinge kadar yani 5-6 ay sonrası için yazılan inanılmaz bitcoin tahminleri için eleştiri yazdım aslında. Yani kısa vadede halvingi lafın arasına katıp bitcoin uçacak kaçacak diyenlerin fazla abarttığını düşünüyorum. Düşüncelerimiz aynı sizinle.
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
E tabi bir de bu long-short olayları girdi. Millet oradan binlerce $'ı götürürken madencilere kalır mı iş artık...

Bana kalırsa halving sürecine kadar yükselir ya da yükselmez. Buna bel bağlamak doğru değil.

Long-short olaylarından önce 1x bitcoin varken artık 100x bitcoin var. Fiyat zaten 8-10 bin dolar seviyelerinde dolaşıyor ve bu fiyatın bile yeterince şişmiş olma ihtimali var. İkinci halving'te 650-1000 dolar arasındaydı fiyat. Bunlar hep düşünmemiz gereken hususlar. Sadece spekülatörlerin gazı ile hareket edersek zarar edebiliriz. Siz haklısınız. Zaten bu konuyu da bu ana fikir ekseninde açtım.

İnsanları uyarmak için!!!


Bu söylediklerinin üzerine de biraz araştırma yapayım dedim. Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'in Ekonomik Araştırmalar Şubesi'nin TR ve global ölçekteki ticarete dayalı bir rapor buldum. Kaynak olarak burayı vererek bir kaç noktaya değinmek istiyorum.

https://tim.org.tr/files/downloads/Raporlar/RCA1000_Raporu.pdf

Şimdi öncelikle bu rapora göre;
Quote
dünya ekonomisinin 2019 yılında %3,5 büyümesi beklenirken 2017 yılında 17,9
trilyon dolar olarak gerçekleşen ithalatın da 19,4 trilyon dolara yükseleceği öngörülmektedir.

Ekonomi her zaman büyüme eğilimi göstermeli yoksa zaten her zaman bildiğimiz krizler ortaya çıkar. Ekonomi hem enflasyon hemde büyüme neticesinde genişler. Ticarette bundan payını bu yolla alır. Haliyle BTC'nin de USD karşısında sabit kalmasını ve yükselmemesini beklemek doğru değil. Kripto para piyasası dinamikleri dışında, diğer tüm etkenleri devre dışı bıraksak bile BTC, USD karşısında büyüme rakamlarına endeksli artmalı. Ancak daha önce defalarca değindiğim gibi ekonomi artık bu kadar basit değil, aksine çok kompleks bir yapıya sahip. Bu nedenle fiyat iniş çıkışlarında ekonomik büyümenin payını ölçmek imkansız.


Gelelim bu makaleden ne konuda yararlanıp BTC fiyatıyla bağlantı kuracağıma.
Aslında arama yaparken, ürün ya da menkul bazlı yıllık rakamları bulmaya çalışıyordum ama bu rapor benim için farklı bir şeyleri öğrenmeme vesile de oldu sayenizde. Burada tam olarak istediğimi bulamadım. Yani aslında amacım dünyadaki yıllık rakamlar üzerinden diğer mal veya menkul kıymetlerin BTC ile kıyaslamasını yapmaktı. Bende Türkiye'nin yıllık dış ticaret hacmine bakayım dedim. Çok araştırmadan sadece ilk google aramasıyle karşıma şu çıktı;

Quote
Ticaret Bakanlığının resmi olmayan geçici dış ticaret verilerine göre, 2018'de ihracat 168 milyar 88 milyon dolar, ithalat 223 milyar 82 milyon dolar oldu

Yani sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin dış ticaret hacmi yaklaşık 168 milyar $.
CMC verilerine göre bugün kü kripto para piyasası değeri yaklaşık 218 milyar $.
Sizce bu rakamlar kripto paralar için yüksek mi? Bence değil. Sadece ABD'nin yıllık dış ticaret hacmi 4.278 trilyon $! Yani ABD'de basılı olan USD miktarını düşünün. Rakamlar çok karışacak farkındayım bütünü göstermeye çalışıyorum ama böyle yazarak zor tabi.

Sonra bir de altın en iyi kıyaslama metaryeli olarak düşünülmeli diyerek oraya yöneldim.

https://www.jmo.org.tr/resimler/ekler/3008b2c6f5370b7_ek.pdf?dergi=JEOLOJ%DD%20M%DCHEND%DDSL%DD%D0%DD%20DERG%DDS%DD

Yukarıdaki linkte görebileceğiniz üzere Kasım 92'de çıkan altının dünya ekonomisinde yerini gösteren makaleye eriştim.
Bakın orada ne buldum, o dönemdeki altın ONS fiyatı grafiği (USD)

Quote

Şu an 1 ONS altın yaklaşık 1470$! ve altın bir dönem 1820$'lere kadar yükseldi.

Eminim 92 yılında birileri de bizim gibi altını değerlendiriyordu. daha ne kadar yükselebilir? Yeterince şişti deniliyordu.
Olay tamamen insanlara ne kadar hitap ettiğiyle alakalı bence. Altın bugüne kadar değerini korudu belki yeni ATH'ler gösterecek bize kim bilir... Dediğiniz gibi tedbir önemli. Her zaman yatırım yaparken iyi planlama kurmak zorundayız. Zaten burada her zaman söyleniyor. Borçla yatırım olmaz, aynı şeye bütün para gömülmez, parçalı satın alım yapın vs... Bunlar işte burada kilit.

Son not: 92 yılındaki grafikte BTC'nin 10 yıllık grafiğine benzemiyor mu sizcede?
sr. member
Activity: 364
Merit: 304
E tabi bir de bu long-short olayları girdi. Millet oradan binlerce $'ı götürürken madencilere kalır mı iş artık...

Bana kalırsa halving sürecine kadar yükselir ya da yükselmez. Buna bel bağlamak doğru değil.

Long-short olaylarından önce 1x bitcoin varken artık 100x bitcoin var. Fiyat zaten 8-10 bin dolar seviyelerinde dolaşıyor ve bu fiyatın bile yeterince şişmiş olma ihtimali var. İkinci halving'te 650-1000 dolar arasındaydı fiyat. Bunlar hep düşünmemiz gereken hususlar. Sadece spekülatörlerin gazı ile hareket edersek zarar edebiliriz. Siz haklısınız. Zaten bu konuyu da bu ana fikir ekseninde açtım.

İnsanları uyarmak için!!!
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Tom Bombadil LOTR'un en sevdiğim karakterlerindendir Cheesy Her ne kadar filmlerde işlenmese de kitaplarda yeri ayrıdır benim için Cheesy Hoşgelmiş sefa gelmiş.

Analiz için teşekkürler. Konuyla alakalı bugün ben de şöyle bir haber okumuştum;
https://uzmancoin.com/bitcoin-madenciler-bosaltiyor/

"grafik üzerinden de net bir şekilde görülebilen bu durum, kripto para madencilerinin piyasaya yoğun bir şekilde Bitcoin sattığını ortaya koyuyor."

Madenciler neden halving öncesi bu şekilde bir satışa başladı anlamış değilim.

Ohh LOTR'cular bir araya gelmiş. Buna başlık açsak daha iyi olacak sanırım.
O zaman fan sayfalarında konuşulduğu üzere yayına hazırlanan yeni TLOTR dizinde Tom Bombadil'e yer verileceği konuşuluyor, bunun müjdesini vereyim.




Konuya dönersek madencilerin satmadığı bir ortam olsa şu an BTC en az 100k olurdu. Sahte Satoshi'ler, Roger Ver'ler peydah oldu. E tabi bir de bu long-short olayları girdi. Millet oradan binlerce $'ı götürürken madencilere kalır mı iş artık...

Bana kalırsa halving sürecine kadar yükselir ya da yükselmez. Buna bel bağlamak doğru değil. Ama genel anlamda fiyata etki eden bir olay olduğunu da göz ardı etmeyelim derim.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
Yarılanma meselesinin olması gerekenden fazla gündeme geldiğini düşünüyorum. Sanki kripto dünyasının en büyük meselesi buymuş gibi bir ortam yaratıldı.

Enflasyon yarılanma ile %3.6'dan %1.8'e inecek. Önceki yarılanmalarda ise enflasyonda çok daha ciddi bir azalma söz konusuydu (%25'ten, %12.5'a ve %8'den %4'e gibi).

Ayrıca geçmişte olan bir olay her zaman aynı şekilde tekrarlanmayabilir. Kaldıki bitcoin bu güne kadar yatırımcıları çoğunlukla yanıltacak hareketler yapmıştır.

Bu olaya yüzdesel olarak değil, BTC’nin anlık fiyatı olarak bakın. O dönemlerde Bitcoin çok daha ucuzdu. BTC’nin önündeki en büyük fiyat baskısı blok ödülüdür ama blok ödülü %50 azaldı diye de hala çok yüksek olmadığı anlamına gelmiyor. Blok ödülünün günlük 1 BTC altına düşeceği tarih 2060. Ben o tarihleri falan beklemeyi düşünüyorum. Holda devam.
sr. member
Activity: 364
Merit: 304
Tom Bombadil, Türkçe foruma bomba gibi giriş yaptı  Grin

Bu kadar yeni bir arkadaşın, forum dinamiklerine, kurallara vs. bu kadar tecrübeli bir şekilde hakim olması çok etkileyici, demek yıllardır sükunet ve titizlikle BTT'yi takip eden bir arkadaşımız  Wink

İşin espritüel yönünü kenara bırakırsak, güzel bir analiz olmuş, tebrik ediyorum.
Kimsiniz siiizz?
"Hı, ne?" dedi Tom doğrularak ve gözleri kasvetin içinden parıldayarak. "Daha benim adımı öğrenmedin mi? Tek cevap o. Sen bana söyle, sen kimsin, böyle tek başına sen olarak, isimsiz? Ama sen gençsin, ben ise yaşlıyım. Ben neyim biliyor musun, en yaşlı olanım. Lafıma mim koyun dostlarım: Tom, nehir ile ağaçlar henüz yokken buradaydı; Tom ilk yağmur damlasıyla ilk meşe palamudunu hatırlıyor. O Büyük Ahali'den önce patikalar açtı ve Küçük Ahali'nin gelişini gördü. O, Krallardan, mezarlardan ve Höyüklü Kişiler'den önce de buradaydı. Denizler eğrilmeden elfler batıya geçtiklerinde, Tom çoktan burada vardı. Yıldızlar altındaki karanlığın, korkunun bilinmediği zamanları gördü o"
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
"Piyasalar beklentinin tersine hareket eder" sözü için büyük ölçekli bir saha çalışması niteliği kazanacak BTC halving işlemi. Geçmiş yıllardaki davranışlar yinelenecek mi, bir mantık çerçevesinde mi hareket olacak yoksa halving'den bağımsız olarak başka nedenlerle mi ATH gelecek... Sonuçlarını almak için uzun bir süre var önümüzde.

İlk halving sonrası ATH 369 gün sonra, ikinci halving sonrası ATH de 526 gün sonra gelmiş. Bu mantıkla bakarsak üçüncü ATH çok daha uzun sürebilir. Bu tabloya göre; beklenen havling sonrası ATH'nin ortalama 2,5 yıl sonra geleceği görülüyor. İyimser açıdan bakıp da "piyasa beklentinin tersine hareket eder" dersek, belki de bu sefer uzun bir sürenin ardından değil de hemen halving sonrasında da bir ATH görebiliriz.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Tom Bombadil LOTR'un en sevdiğim karakterlerindendir Cheesy Her ne kadar filmlerde işlenmese de kitaplarda yeri ayrıdır benim için Cheesy Hoşgelmiş sefa gelmiş.

Analiz için teşekkürler. Konuyla alakalı bugün ben de şöyle bir haber okumuştum;
https://uzmancoin.com/bitcoin-madenciler-bosaltiyor/

"grafik üzerinden de net bir şekilde görülebilen bu durum, kripto para madencilerinin piyasaya yoğun bir şekilde Bitcoin sattığını ortaya koyuyor."

Madenciler neden halving öncesi bu şekilde bir satışa başladı anlamış değilim.
Pages:
Jump to: