Pages:
Author

Topic: Helal mi Haram mı? İşte Müslüman Dünyasının Bitcoin’e Bakışı - page 2. (Read 484 times)

legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Açıkçası iş yerinden yakın bir arkadaşım haram olduğunu düşünmüyor çünkü basit ticaret olarak görüyor. Diyanet de yanılmıyorsam çok muğlak bir cevap vermişti, haram değil yani.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
müslüman alemi daha adım atmak için bu soruların cevabını araya  dursun elin oğlu teknolojiyi geliştirerek yeni projeler üreterek aya çıksın.
bir de müslüman aleminin gerçekten harama ve helale ciddi bir hassasiyeti olduğunu bilsem içim yanmıcak; yaptıkları işlerin çoğunun izahı yok, ama hala bu sorularda takılıp kalıyorlar.
member
Activity: 658
Merit: 42
Graphic Designer
Yakında ortada helal yada haram diyebileceğimiz bir Bitcoin kalmayacak.. o yüzden bu günlerin tadını çıkaralım
member
Activity: 266
Merit: 10
Müslüman camiayı anlamak çok zor hakikaten. Hiçbir şeyde uzlaşı sağlayamıyorlar ki bu iştede birlik sağlasınlar. Bu tartışma sürer gider kendine güvenen de yatırımına devam eder.
member
Activity: 253
Müslüman aleminde bu kafa olduğu sürece daha çok şey kaçırırlar. Kağıt para ilk çıktığında yada kredi kartı çıktığında da ayni şeyi tartıştılar mı acaba? İnançlı yatırımcıların önünü açın.

Bende sana katılıyorum. Bu kadar kapalı ve dar görüşlü olmamak lazım. Bitcoin alıp yatırım yapmanın nesi günah? Hani borsalara girmek günah olabilir (ki bence buda günah değil) ama bitcoin almak dolar almaktan farklı değil
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Dolar, altın al sat helal bitcoin haram, çok mantıksız. Matbaa'da haramdı değil mi ? Çocukluğumda televizyon için haram diyen hocalar bugün bir kanala çıkabilmek için yarışıyor.
newbie
Activity: 126
Merit: 0
Müslüman aleminde bu kafa olduğu sürece daha çok şey kaçırırlar. Kağıt para ilk çıktığında yada kredi kartı çıktığında da ayni şeyi tartıştılar mı acaba? İnançlı yatırımcıların önünü açın.
newbie
Activity: 196
"Raporun ardından Londra’da faaliyet gösteren bir camii, Ramazan ayı boyunca zekat olarak Bitcoin kabul edileceğini açıklamış ve bu haber basında geniş yankı uyandırmıştı." çakal imam  Grin
member
Activity: 308
İslam aleminin bitcoin hakkında helal mi haram mı ya bir türlü karar vermemesi Müslümanları bitcoin ve kripto paralardan uzak tutmaya devam ediyor, bu konu çözülürse piyasa hareketlenir ve ciddi dalgalanmalar olur.
jr. member
Activity: 154
Merit: 3
Tabiki de inancımız kuvvetli olduğu zaman bunları düşünüyoruz ama bu araştırma işini bilen kişi yapmadığı zaman ister istemez kopuyor insan ve İslamiyet'e de zarar veriyorlar. Şimdiki din alimleri Kur'an okuyorlar başka alanda bilgi sahibi değiller ve sorunun başı da buradan geliyor dalga dalga artiyor.
newbie
Activity: 280
    Helal mı haram mı derdine düşe dursunlar milletler çağ atlarken sadece takip etmekle yetinsinler saçmalık ötesi yok geri kalmışlığın kanıtı
newbie
Activity: 112
Bitcoinin bilmem ama şuan dünyadaki bütün finans sistemi müslümanlara göre haram bitcoinle uğraşacaklarına güçleri yetiyorsa onunla uğraşsınlar
legendary
Activity: 1050
Merit: 1000
Bu konuya çok kafa yormanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sonuçta kimse bundan caymayacak. Ayrıca haram olsa neden cami kripto para ile bağış kabul etsin ki. Bununla alakalı birçok islam ülkesi kendi politikası doğrultusunda hareket edebilir. Açıklamalara çok takılmadan devam etmek en iyisi.
jr. member
Activity: 185
Merit: 1
vergi konusundan dolayı bu işler hep haram gösterilecek. cidden blocchain teknolojisinden müslümanların uzak kalması bana çok garip geliyor.. sonra neden islam medeniyeti diğer medeniyetlerden geri kaldı. blockchain demeyi günah gösterecek kadar aptal insanlar yüzünden  coğrafyamız geri kalmaya mahkum
newbie
Activity: 168
Bu konuda fikir birliği sağlamalarini zaten beklemiyorum. Herkes kendine göre sebeplerle haram ya da helal olduğunu savunuyor bence yapmamiz gereken her açıdan değerlendirip samimiyetle karar vermek. 
jr. member
Activity: 140
Merit: 3
Kripto paralara bakış açıları son derece katı diye düşünüyorum. Haram olması için bir neden yok borsa haram degilse bu da degildir. Teknolojik gelismelere uyum saglayamiyorlar ne yazik ki bu sekilde engellemeye calisiyorlar.
jr. member
Activity: 378
Ya ALLAH aşkın daha müslüman dünyası ramazanın başlangıç gününde bile fikir birliğine varamıyorlar , kripto paralar konusunda mı varacaklar, bütün islam ülkeleri devlet yetkililerin duruşuna göre fetva veriyorlar.
jr. member
Activity: 131
insanımız o kadar cahildi biri geldi dediki btc haram kazanç belli değil ben paramı borsada değerlendiriyorum adamdaki kafaya bak arkadaş borsaya yatırınca firmanın sahibi hissediyor kendini Cheesy
full member
Activity: 322
Merit: 158
Türkçe/English/Deutsch/Earthling----@Marshal---
İslam da bazı konuların ucu açık bırakılmıştır insanların Allahın verdiği beyinle düşünüp uygulayabilmesi için ve bu tarz konular kimsenin tek elinde değildir o yüzden çıkıp kafasına göre fetva veren malları pek de dikkate almamak gerekiyor islam kadar mükemmel bir dini asırlarca zaten kafalarına göre sağa sola çektiler yönlendirdiler değiştirmeye çalıştılar günümüz de de hala aynısı yapılıyor... İslam derki tefecilik haramdır ! biz burda tefecilik yapmadığımıza göre hiç bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum
member
Activity: 182
Mevcut kağıt paralar nasıl helal ise bu kripto paralarda helaldir bu işi bu kadar sulandırmanın anlamı nedir anlayamıyorum. Bizim diyanetin iş güzarlığı iyice araştırmada haram dedi ortalığı karıştırdı.
Pages:
Jump to: