Pages:
Author

Topic: Hiç Bir Şeyin Tadının Kalmaması - page 2. (Read 303 times)

legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
February 17, 2022, 06:44:41 AM
Maalesef ekonomik sıkıntılar dolara bağlı olan ekonomimizi çok kötü etkiledi. Bundan yıllar önce altı üstü 4-5 olan dolar şimdi 13.5 civarlarında, bundan yıllar önce 10-20 liraya alınan şeyler şimdi 30-60 liralara fırladı. Ülkede inatla gerçek enflasyon değeri hesaplanamıyor, maaşlar her geçen yıl bir öncekine göre azalıyor. Umut diye bir şey kalmayan çoğu eğitimli insan Avrupaya çekti gitti. Yalnız bu halka müstehaktır bana göre.
hero member
Activity: 1498
Merit: 936
February 17, 2022, 06:14:08 AM
Şöyle bir oturup düşününce 2019 yıllarını ve öncesini arar oldum. Son dönemlerde hayattan bezdik bunaldık ne hevesimiz kaldı ne hayalimiz, düzelecek düzelecek derken her geçen gün daha kötü bir yere doğru gidiyoruz. Özellikle paramızın değersizleşmesi alım gücümüzün düşürülmesi yaşam kalitemizin çok düşmesine sebep olduğunu düşünüyorum. Elektronik ürün alabilmek oldukça maliyetli bunca öğrenci bilgisayar teknolojisi konusunda kendilerini nasıl geliştirecekler. Bir çok kişi halen 5-10 sene önce aldığı bilgisayarları kullanmak zorunda. 2016 bir laptop almıştım 4250TL vermiştim yaklaşık 1400-1500 dolara almışım şimdi aynı bilgisayarı almak 20 bin lira şimdi bu kadar para verip bilgisayar almaya cesaret edemiyorum kısaca bir bilgisayar için 5-6 ay çalışmak durumundasınız hiç harcamadan. Tekstil guruplarıda aşırı pahalı normal bir atlet bile 25 TL olmuş tişört gömlek pantolon fiyatlarınıda siz düşünün. Bu hayat pahalılığı bizleri çok yoracak gibi umarım eskisi gibi tekrar alım gücümüzün yükseleceği zamanlarımız olur.

Önümüz yaz tatile gitmek isteyeceksiniz ama gitmek oldukça maliyetli olacak otobüsle gideyim deseniz bilet fiyatlarıda 2-3 katına çıktı doğal olarak. Korona hayatımıza girdi hayatlarımızı alt üst etti ne ağzımızın tadı kaldı ne keyfimiz ne sevincimiz. Eski günleri özlüyorum hemde nasıl.
Pages:
Jump to: