Pages:
Author

Topic: Hive [HIVE] Kullanıcıları - page 2. (Read 682 times)

legendary
Activity: 1638
Merit: 1329
Stultorum infinitus est numerus
March 30, 2020, 12:49:35 AM

Degirmenin suyu Hive Power'dan geliyor. Hive Power'i da witnessler uretiyor. (minerlar diyebiliriz)

Turkce yazi yazabilirsin, tr bolumu var ama bu aralar cok aktif degil. 2017-2018'de asiri aktifti.

"Bu arada ekşi sözlüğün merkezi olmayan hayalim var. Kendi kendini yöneten ve reklam gelirlerini yazarlara pay eden bir sözlük."

Bunu HIVE uzerinde yapan bir suru insan var. Baya mumkun.

Hocam değermenin suyu borsalardan hive token satın alan insanlardan geliyor o halde. Madenciler gerçek bir değer üretmiyor.
İşin içinde reklam geliri toplayıp bunları pay etmek yok ise ekonomik bir değer ekosistemin içerisinde görünmüyor.

Hive üzerinden bunu yapan insanlar var derken konuyu açar mısınız?

Hive uzerinde "curation" gruplari var senin ornege en yakin, herkes bir hesaba Hive Power gonderiyor. Bu hesaba gonderilen Hive Power ile baska postlar/bloglar upvote ediliyor buradan 7 gun sonra gelen "curation reward" tekrardan oy veren insanlara dagitiliyor.

Quora/sozluk siteleri gibi bir site yok hala ama zincire bagli bir tane kodlanabilir. Onemli olan kodlamak Smiley
member
Activity: 714
Merit: 82
March 29, 2020, 04:41:49 PM

Degirmenin suyu Hive Power'dan geliyor. Hive Power'i da witnessler uretiyor. (minerlar diyebiliriz)

Turkce yazi yazabilirsin, tr bolumu var ama bu aralar cok aktif degil. 2017-2018'de asiri aktifti.

"Bu arada ekşi sözlüğün merkezi olmayan hayalim var. Kendi kendini yöneten ve reklam gelirlerini yazarlara pay eden bir sözlük."

Hocam değermenin suyu borsalardan hive token satın alan insanlardan geliyor o halde. Madenciler gerçek bir değer üretmiyor.
İşin içinde reklam geliri toplayıp bunları pay etmek yok ise ekonomik bir değer ekosistemin içerisinde görünmüyor.

Hive üzerinden bunu yapan insanlar var derken konuyu açar mısınız?
legendary
March 29, 2020, 04:07:30 AM
HIVE hakkinda rehber/nedir ne degildir yazmaya basladim. Hatta mantikli olmasi acisindan bunu da HIVE platformu uzerinden yaziyorum.

Ilk bolumde Hive'in nasil olustugunu ozetlemeye calistim, buradan okuyabilirsiniz.

PeakD ayni steemit.com gibi blokzinciri arayuzu. Genel arayuzu begenmeyenler buradan Steemit.com'un Hive versiyonuna (ayni arayuz) goz atabilir.
member
Activity: 714
Merit: 82
March 28, 2020, 02:37:34 PM
800 özgün makaleli web sitem var. Aylık 5 TL reklam geliri var. Sunucu parasını karşılamıyor.
bknz; sosyoblog.com Smiley
Bu siteyi aslında steemit'e özenerek açmıştım. Toplu bloglama ve soru cevap için. Yazarlar yazdıkça para kazanacaktı vs...
Ama 800 içerikle 5 lira gelince olacak iş olmadığını anladım.

Bu arada ekşi sözlüğün merkezi olmayan hayalim var. Kendi kendini yöneten ve reklam gelirlerini yazarlara pay eden bir sözlük.

Geçmişteki web-girişimcilik tecrübelerimden öğrendiğim birkaç şey var...
Bir projeyi, siteyi ya da benzeri herhangi bir şeyi ne kadar iyi yaparsanız yapın, ne kadar profesyonel bir ekip kurarsanız kurun; eğer yeterince tanıtamazsanız kazanç elde edilemiyor. O projenin ruhunda belki bir aslan var, fakat o aslan uykuda kaldığında fırsatlar da kaçıyor.

Bazı orta karar projeler ise çok fazla insana ulaştıkları için rağbet görüyorlar. Çünkü istatistiki olarak bir projenin kullanıcılar tarafından onay alması eğer %5 ise ve sadece 10.000 kişiye ulaşılabilmişse, sonuç da 500 kişi oluyor. Reklam gelirleri de çok düşüyor. Oysa ki 1 milyon kişiye ulaşabilse, belki de kullanıcı onayı 50.000 kişi olacak ve proje de yayılacak.

Steem için geniş kapsamlı bir kampanya düzenlenmişti geçmişte; hem forumdan, hem sosyal medyadan hem de konferanslar aracılığıyla... Dolayısıyla çok fazla kişiye ulaştı. Sonrasında süreci iyi yönetemediler gerçi. HIV tarafındaki ekip belki bu hataları telafi edebilir.

Not: Ekşi sözlük'ün, yazarlara ücret ödeyen hali gayet çekici görünüyor. Sistem iyi kurgulanırsa tutabilir. Bol şanslar Wink

Benimde bir sürü girişimim oldu. Bendeki ve pek çok insandaki problem sıkılma sorunu. Bugüne kadar 100 civarı domain kayıt etmişim. 15 tane kadar proje yapmışım. Smiley Tüm zamanımı sadece bir tanesine ayırsam hatta en kötü fikre bile ayırsam bir şeyler kazanabilirdim.
Bahsettiğim siteyi az önce sattım 500 liraya. Sad bana maliyeti +2000 TL ve 2-3 ay tam zamanlı emek olmuştu.
Buna sanırım sebat etme deniyor yani devam ettirebilme. Ama bu yok işte 3 ay sonra yeni domain kayıt ediyorum.

legendary
March 28, 2020, 11:16:06 AM
~

Hive bir topluluk oluştursak kullanilabilir mi sence? Parasında değilim biriktirmeyi seviyorum.

Kullanilmamasi/olusturmamak icin bi sebep yok. Parasinda olmayip biriktirmekle ugrasanlar icin hatta daha iyi, hodl yapanlar daha cok kazaniyor. Hem HP zaman icerisinde enflasyon yasadigi icin HODL yapanlarin HP miktari yukseliyor hem saga sola aktif kullananlara delege edip (aktif kullanmayan biri olsa bile) onlardan liquid HIVE olarak odeme alabiliyor uyeler, millet yapiyor.

Onemli olan genel aktivite, duz blog sitesi gibi kullanan var, sadece programlama paylasan var, projelerini paylasan var. Her sey var.

Bu forumdaki Steemit başlığını hatırlıyorum. Hive için vaktin varsa bir rehber oluşturabilir misin?

Hmm... detayli bir rehber ciddi zaman istiyor, ogretilebilecek o kadar cok sey var ki. Q&A gibi yapmak kesinlikle daha basit olabilir. Ama yine de bir bakayim bu rehber isine, belki genel olarak "survival guide" tarzi birsey hazirlayabilirim.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
March 28, 2020, 10:47:05 AM
~

Hive bir topluluk oluştursak kullanilabilir mi sence? Parasında değilim biriktirmeyi seviyorum.

Kullanilmamasi/olusturmamak icin bi sebep yok. Parasinda olmayip biriktirmekle ugrasanlar icin hatta daha iyi, hodl yapanlar daha cok kazaniyor. Hem HP zaman icerisinde enflasyon yasadigi icin HODL yapanlarin HP miktari yukseliyor hem saga sola aktif kullananlara delege edip (aktif kullanmayan biri olsa bile) onlardan liquid HIVE olarak odeme alabiliyor uyeler, millet yapiyor.

Onemli olan genel aktivite, duz blog sitesi gibi kullanan var, sadece programlama paylasan var, projelerini paylasan var. Her sey var.

Bu forumdaki Steemit başlığını hatırlıyorum. Hive için vaktin varsa bir rehber oluşturabilir misin?
legendary
March 28, 2020, 10:31:32 AM
~

legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
March 28, 2020, 10:29:01 AM
~

legendary
March 28, 2020, 10:27:09 AM
hive vote'a steem vote'taki bilgiler geçmiş ama halen %100 çalışmıyor hocam test ettim, çalışmaya başladığında bir upvote grubu kurabiliriz. Reklam kampanyalarına katılacak arkadaşlara da faydalı olur.

Bu arada benim steemitteki 19 SP 8 HP olarak geçmiş açıklamalarda 1e1 diyordu.

15 SP ustune cikana kadar Steemit'in hesabindan hesaplara 15 SP (ve 15 SP'e yaklastikca azaliyor bu miktar) delegasyonu yapiliyor, senin normalde 8+11 SP'n varmis. Fork sonrasi Steemit'in delegasyonu alindigi icin patlamis.
full member
Activity: 784
Merit: 120
March 28, 2020, 09:17:43 AM
Ben hala üyelik sistemini anlamadım. 6 tane üyelik sistemi var. Sanki Hive için üye olmayın arkadaş biz istemiyoruz der gibi bir hal var. Nedenine gelince bu 6 üyeliğin 3 tanesi paralı yani para ödersen üye oluyorsun. Diğer üç üyelik free yazıyor fakat istekleri bu siteye üye olmak için yapılır mı? Ben şahsen bi tek Hive Blue dedikleri şeyi yapabilirim.

esteem sadece email onayi istiyor. Hesap ucretsiz, hive.blue'dan daha basit bence. Kayit olma sureci genel olarak basit, eger boyle seyler olmasaydi platformdaki bot sayisi o kadar fazla olurdu ki, anonim kalmak isteyen, bilgi vermek istemeyen kisiler belli bir miktar para odeyip aninda hesap acabiliyor, diger kisiler icinde bazi onay surecleri var.

İşte anlamadığım için bilgi lazımdı. Dönüş yapmanız iyi oldu. Yani anlamadığım için ikinci seçenekte oydu. Dediğiniz gibi yapıp Esteem'den üyelik açıp buraya giriş yapıyoruz sanırım. Bunun için başka yöntemlerde denenebilir. Fakat buda bir yöntem mi yöntem. Teşekkürler geri dönüş için, üyelik konusunda takılıp kalacaktım. Yani üye olsam mı olmasam mı diye.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
March 28, 2020, 06:56:21 AM
hive vote'a steem vote'taki bilgiler geçmiş ama halen %100 çalışmıyor hocam test ettim, çalışmaya başladığında bir upvote grubu kurabiliriz. Reklam kampanyalarına katılacak arkadaşlara da faydalı olur.

Bu arada benim steemitteki 19 SP 8 HP olarak geçmiş açıklamalarda 1e1 diyordu.
legendary
March 28, 2020, 06:40:09 AM
Ben hala üyelik sistemini anlamadım. 6 tane üyelik sistemi var. Sanki Hive için üye olmayın arkadaş biz istemiyoruz der gibi bir hal var. Nedenine gelince bu 6 üyeliğin 3 tanesi paralı yani para ödersen üye oluyorsun. Diğer üç üyelik free yazıyor fakat istekleri bu siteye üye olmak için yapılır mı? Ben şahsen bi tek Hive Blue dedikleri şeyi yapabilirim.

esteem sadece email onayi istiyor. Hesap ucretsiz, hive.blue'dan daha basit bence. Kayit olma sureci genel olarak basit, eger boyle seyler olmasaydi platformdaki bot sayisi o kadar fazla olurdu ki, anonim kalmak isteyen, bilgi vermek istemeyen kisiler belli bir miktar para odeyip aninda hesap acabiliyor, diger kisiler icinde bazi onay surecleri var.
full member
Activity: 784
Merit: 120
March 28, 2020, 06:37:32 AM
legendary
March 28, 2020, 02:00:05 AM

bunu nasıl becerdiler? ben mesela forktan sonra justin ve ekibinin ellerine gelen hiveleri vura vura öldüreceğini düşünüyordum:)

steem son zamanlarda sadece botlarla işliyor gibi gözüktü bana. bu hive de durum nasıl hocam, uğraşmaya değer mi?

Basit, hardfork yaparken bazi hesaplarin spesifik parametrelerini iptal ettiler. Hesap transfer olsa bile o parametreler transfer olmadi gibi dusunebiliriz.

Steem'de senelerdir "kur-unut" tarzinda calisan cok fazla app vardi. Bu nedenle asiri derecede botla karsilasiyorduk fakat suanda HIVE'da bu kesinlikle daha az. Artar mi? Tabii ki, suanda 1 hafta olmasina ragmen STEEM altyapisinda calisan cogu program coktan HIVE'a portlandi bile fakat STEEM kadar olacagini dusunmuyorum. Genel olarak suanda guzel bir topluluk var, insanlar aktif. Turkiye community'si fiyati dusuk oldugu icin kayboldu gitti ama hala birseyler paylasan bir kac kisi var.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
March 28, 2020, 01:57:25 AM
hive da steemit kullanıcı adımız tasınmıs halde mi? steemitteki tüm kaynaklar tasınmıs haldemi?

Evet.

Sadece Steemit Inc.'i (Justin Sun) destekleyen kisiler airdrop alamadilar. Onun disinda hersey tasindi. (Airdrop alamasalar bile hesaplari forklandi.)

bunu nasıl becerdiler? ben mesela forktan sonra justin ve ekibinin ellerine gelen hiveleri vura vura öldüreceğini düşünüyordum:)

steem son zamanlarda sadece botlarla işliyor gibi gözüktü bana. bu hive de durum nasıl hocam, uğraşmaya değer mi?
legendary
March 27, 2020, 11:28:20 PM
hive da steemit kullanıcı adımız tasınmıs halde mi? steemitteki tüm kaynaklar tasınmıs haldemi?

Evet.

Sadece Steemit Inc.'i (Justin Sun) destekleyen kisiler airdrop alamadilar. Onun disinda hersey tasindi. (Airdrop alamasalar bile hesaplari forklandi.)
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
March 27, 2020, 07:52:59 AM
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
March 27, 2020, 06:50:25 AM
800 özgün makaleli web sitem var. Aylık 5 TL reklam geliri var. Sunucu parasını karşılamıyor.
bknz; sosyoblog.com :)
Bu siteyi aslında steemit'e özenerek açmıştım. Toplu bloglama ve soru cevap için. Yazarlar yazdıkça para kazanacaktı vs...

Bu arada ekşi sözlüğün merkezi olmayan hayalim var. Kendi kendini yöneten ve reklam gelirlerini yazarlara pay eden bir sözlük.

Geçmişteki web-girişimcilik tecrübelerimden öğrendiğim birkaç şey var...
Bir projeyi, siteyi ya da benzeri herhangi bir şeyi ne kadar iyi yaparsanız yapın, ne kadar profesyonel bir ekip kurarsanız kurun; eğer yeterince tanıtamazsanız kazanç elde edilemiyor. O projenin ruhunda belki bir aslan var, fakat o aslan uykuda kaldığında fırsatlar da kaçıyor.

Bazı orta karar projeler ise çok fazla insana ulaştıkları için rağbet görüyorlar. Çünkü istatistiki olarak bir projenin kullanıcılar tarafından onay alması eğer %5 ise ve sadece 10.000 kişiye ulaşılabilmişse, sonuç da 500 kişi oluyor. Reklam gelirleri de çok düşüyor. Oysa ki 1 milyon kişiye ulaşabilse, belki de kullanıcı onayı 50.000 kişi olacak ve proje de yayılacak.

Steem için geniş kapsamlı bir kampanya düzenlenmişti geçmişte; hem forumdan, hem sosyal medyadan hem de konferanslar aracılığıyla... Dolayısıyla çok fazla kişiye ulaştı. Sonrasında süreci iyi yönetemediler gerçi. HIV tarafındaki ekip belki bu hataları telafi edebilir.

Not: Ekşi sözlük'ün, yazarlara ücret ödeyen hali gayet çekici görünüyor. Sistem iyi kurgulanırsa tutabilir. Bol şanslar ;)
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
March 27, 2020, 05:14:19 AM
Geçmişte çok sayıda pırtlayan güya içerik üretme/takip etme ve bunun karşılığında bir şeyler kazanma temalı "biz de sebeplenelim" girişimleri bunu gerçekten yapmaya çalışan platformlara da zarar verdi doğal olarak. Buna bir de "çoğunluğun" artık okumadığı, bilgiyi bile izleyerek ve dinleyerek edinmeyi tercih ettiği gerçeğini de eklersek durumun daha da zorlaşacağını görebiliriz. Bağlı emtialar da bu durumdan etkileniyor haliyle.
legendary
March 27, 2020, 03:46:27 AM
Hive üzerinden türkçe blog yazsam hive'den para kazanabilir miyim?
Buradaki gelirler doğrudan power olayı ile mi belirleniyor? Reklam geliri vs yok mu? Öyleyse değirmenin suyu nereden gelecek Smiley

---

bknz; sosyoblog.com Smiley

İlginç bir fork hikayesi oldu HIVE'inki. Topluluğun bu kadar hızlı tepki verdiğini görmekte ilginç oldu. Bu pozitif ayrışma yaşanması da bence beklenen bir şey. Bir kişiye karşı, topluluk gibi oldu. Haliyle çoğunluk her zaman avantajlı olurdu ve oldu da. Yani bunda şaşılacak bir şey yok.
Şaşılacak şey bunu bu kadar net görmeme rağmen forktan önce steem almamam.

HIVE nadir ise yarayan forklardan biri oldugu icin bu kadar destek topladi, hem manevi anlamda hem maddi anlamda. Zaten Steemit'in STEEM icerisinde neler yaptigini gordukten sonra hala destekleyenleri ben manyak olarak goruyorum.
Pages:
Jump to: