Pages:
Author

Topic: Hold kavramının önemi - page 5. (Read 778 times)

legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
February 20, 2018, 09:01:50 AM
Uzun vadeli yatırımın önemi ve stratejisi üzerine herkes bir şeyler yazmış, güzel de olmuş. Ben de konuyla dolaylı yoldan ilgili olabilecek farklı bir şey yazıcam...

BTC yükselirken altcoinlerinin pek çoğu düşüş eğilimi gösteriyor. Tamam doğrudur. Satoshi bazında düşünüldüğünde; elimizde $0.20'den bir altcoinimiz varsa, satoshi karşılığı da 0.00001700 yapıyorsa; BTC yükseldiğinde bunun satoshi karşılığı düşüş eğiliminde olacak ve diyelim ki 0.00001500'e düşecek. BTC yükselişinde altcoinin fiyatı sabitken, satoshi karşılığının düşmesi çok mantıklı.

Şimdi bir de diğer taraftan bakalım. BTC düşerken, altcoin'in satoshi karşılığının yükselmesi gerekir. Ama son BTC düşüşünde gördüğüm kadarıyla altcoinlerin çoğunluğu yine düştü. Yani BTC yükselirken de düşüyorlar, BTC düşerken de düşüyorlar. Her durumda düşüyorlar Cheesy Mantıklı bir açıklaması olan varsa ve yazarsa sevinirim.
full member
Activity: 462
Merit: 107
February 20, 2018, 08:55:18 AM
hold kaavraminin bi onemi yoktur. dogru zamanda satmanin onemi vardir. 3 ay beklemek degil mesele. mesele istedigin fiyata gelmesi.
member
Activity: 350
Merit: 10
W12 – Blockchain protocol
February 20, 2018, 08:51:09 AM
Bu zamanda en çok hodl cular kazanıyor. Hani soruyorlar genelde 3x-5x yapacak koin diye. İşte alıp unutacaksin sonra koin o degere çıkınca sstacaksin. Sabır en önemli etken bu olayda. Biz genelde sabredemedigimiz için pekte hodl yapamıyoruz.
member
Activity: 336
Merit: 17
February 20, 2018, 08:47:14 AM
Bu kripto dünyasında yapılacak en güzel şey hodl. Al sat ile de güzel para kazanılıyor ama bazen terste kalıyorsun bu kez yine beklemek zorundasın yada zarara satıp başka bi coine geciyorsun. Hodl da böyle birşey yok al unut. İllaki kara geciyorsun bana göre. Birde hedef fiyat belirleyip satış emri koyabilirsin.
newbie
Activity: 196
Merit: 0
February 20, 2018, 08:41:47 AM
Hodl sabırlı olana ve panik satıcısı olmayana gayet güzeldir büyük resme bakmasını sağlar insanın anlık üzüntüler yaşatmaz. aman düüşyo diyip satılınca sonra pişman olunabiliyor
member
Activity: 560
Merit: 12
February 20, 2018, 08:38:09 AM
2 aydır hodl yapmak zorunda kaldım aldığım coin ben aldıktan sonra %50 düştü nerdeyse.Çıkış yapacağını düşündüğüm için beklemekten başka çarem yok.
newbie
Activity: 140
February 20, 2018, 06:30:45 AM
Hodl çok güzeldir. Doğru zamanda çıkmasını bilince inanılmaz karlar bırakır. Örneğin ins Token satın almıştım. 1 ETH kadar. Aşağı yukarı 1000 Küsür idi. 12 Dolara dayandı. Satmadım. Şimdi 3 Dolar civarında dolanıyor. Eğer o zaman çıkmış olsa idim. Şimdi 3-4K arasında ins yeniden alabiliyordum. Böyle zamanları tahmin edip çıkmak ve tekrardan girebilemek önemli.
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
February 20, 2018, 06:25:17 AM
Hodl gerçekten yadsınamayacak kadar önemli, zaten verdiğin en basit örneklerden bile anlaşılıyor. Risk kavramına gelince, gaza gelip onu asla gözardı etmemek gerekiyor dediğiniz gibi ciddi tecrübe yoksa günlük trade olayına hiç girmemek lazım.
full member
Activity: 602
Merit: 120
February 20, 2018, 06:16:18 AM
Çok güzel demişsiniz fakat anlamadığım nokta şurası nereye kadar hodl yapacaksınız ? Yani para sonuçta bir ihtiyaç o yüzden fırsat gördüğünüz zamanda hodl bırakılması gerekmektedir. O zaman ömür boyu kalsın ne olur böyle ?
hero member
Activity: 896
Merit: 519
February 20, 2018, 06:06:19 AM
Kripto paraların direği bana göre hold kalmaktan geçiyor. Piyasada herkes aynı hareketi yapacak diye bir kural yoktur ancak hold her zaman esas olandır. Ne yaparsanız yapın x coin'den y coin'e geçseniz bile piyasada hold olarak kalmak gerekiyor. Bugün çıkış yaptığını söyleyen birisi işi düştüğünde geri gelip sattığının çok üstüne fiyattan alım yapabilir. Hold yapmak en fazla fırsatların kaçmasına sebep olabilir ama anlık zararlardan kaçınmak için de gereklidir.
full member
Activity: 1050
Merit: 152
February 20, 2018, 05:18:26 AM
hodl güzel birşeyde. btc  düşerken altcoinlerin btc'den daha fazla düşmesi, yine btc yükselirken altcoinlerin tekrar düşmesi bana saçmalık geliyor. yahu zaten btc yükseliyor, senin aldığın altcoinde btc endeksli değil mi? neden çıkarsın altcoinden neden btcden kazandığın değeri altcoinden cıkayım derken btc olarak elindeki miktarı azaltırsın. tekil olarak konuşmuyorum global olarak. piyasa iyiye gidiyor. Toplu halde altcoinlerden çıkılıyor. Bu saçmalığın daniskası.
member
Activity: 336
Merit: 11
February 20, 2018, 04:43:54 AM
Bu piyasaya ilk girdiğimde ben de tartışmasız hold yapılması gerektiğine inanıyorum. Fakat, kısa veya orta vadede mevcut coin sayısını artırmak ufak hamleler yapmaktan keyifli. Tabii riski de yok değil. Yine de, yatırımın büyük kısmı elde tutulmalı, hold yapılmalı.
full member
Activity: 196
Merit: 100
DIWtoken.com
February 20, 2018, 04:17:48 AM
HODL'dan da bazen çıkış yapmak gerekiyor. Beklediniz beklediniz bakın diyelim ki elinizde 1 tane btc vardı onu 20k dan okuttunuz şimdi düşüğü yerden 2 adet btc alabilirsiniz mantık böyle olması lazım hodl'da eğer gerçekten iyi fiyatlanmışsa coin satılması lazım eğerki düşüş yaşayacağı belli ise.
full member
Activity: 770
Merit: 103
February 20, 2018, 04:04:37 AM
hodl yapacam diye de önünüze gelen coini alıp bekletmemek gerekiyor tabi . şu an bile piyasada çok sağlam ve hodl a müsait iki üç taned coin bulunuyor. iyi seçmek gerekiyor.
newbie
Activity: 210
February 20, 2018, 03:57:59 AM
kesinlikle katılıyorum.projesi iyi olan bir coin aldıysanız o coini bozdurmaya ihtiyacınız yoksa kesinlikle uzun vadede çok karlı çıkacaksınızdır.yeterli kârı yakaladıktan sonra da satmak en iyisi bence.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
February 20, 2018, 03:46:36 AM
hodl da zarar yoktur. kardan zarar vardir Smiley
tabi her coinde oldugu gibi onemli olan fiyati hangi seviyede yakaladigin ve ne kadar sabredebilecegine bagli.
sr. member
Activity: 401
Merit: 250
Presale is live!
February 20, 2018, 03:31:27 AM
Hold da beklemek her zaman kazandırmaz. Ama şu var, oynak bir piyasada iyi coinleri hold ederseniz ne olursa olsun zirve anında çıkarak kar elde etmiş olabilirsiniz. Ben de hold yapılması taraftarıyım. Kısa dönemli al-sat kazancı ne yazık ki düşük.
newbie
Activity: 102
February 20, 2018, 03:23:23 AM
Hold da beklerken x? diye beklemek şart, süre ile olmuyor maalesef.Aldığınız coin 1 yıl sonra bozdurucam dersiniz bakmazsınız 6 ay sonra pump yer x5 yapar 1 yıl sonra eski fiyatına döner siz bozduracağınız zaman, yüksek meblağ ile bir koine girmedikten sonra zararına satmak saçma (rastgele coin-token lara değil elbette).Ben kendi çapımda sağlam projeleri olan 8-10 tane coin belirledim hold beklenebilecek ilerde zarar ettirmeyecek.Düştüğü zaman alıyorum %? kar ile satışa koyuyorum satılana kadar çıkmıyorum, satılırsa belli bir oran altına tekrardan alış emri veriyorum, düşerse alırım düşmezse elimdeki btc yine btc.
Kısaca her coine sünmüyorum bu pump yiyecek diye rastgele bir coin almıyorum.
full member
Activity: 588
Merit: 104
February 20, 2018, 02:56:01 AM
doğru altcoinleri hold etmek lazım. özellikle bizim lokalde konuşulan altcoinlerin hiçbirine itibar etmemek, ciddi bir şekilde global reddit üzerinden araştırma yapmak lazım. Buradaki eski türk traderların zengin edecek coinler, zarar ettirmeyecek coinler diye liste yayınlayıp bu listeledikleri altcoinlerin 1 senedir yerinde saydığını hatta zarar ettirdiklerini unutmamak lazım.
member
Activity: 448
Merit: 10
February 20, 2018, 02:31:30 AM
Hold (yada crypto piyasasında ki esprili adı HODL) parlak projesi olan koinlere yatırdığınız da en azından dolar bazlı olarak memnun edebilir. Bunun elbette ki istisnaları vardır.  Ama genel olarak kazandırır. Eski fiyatlara baktığımız da bunu rahatlıkla görebiliriz. Ama btc mi çok kazandırır diğerleri mi ona bir şey diyemem.
Pages:
Jump to: