nije mi vrag dao mira pa sam isao pogledati po lageru u firmi nasao sam zamislite 3x IBM 2000w napajanja od 4 godine starih Blade Servera
sutra cu pogledati dali imamo shemu ako ne pisem IBM-u mail da mi je posalju te ce se naraviti projekt kako spojiti grafe na to napajanje sa time da se napajanje ukljucuje i iskljucuje sa compom/ rigom tj da je elektronika povezana sa ATX-om koji napaja maticnu
[/quote]
Shema je u mailboxu
Cilj projekta:
- prikljuciti 6-8 grafickih na napajanje (zavisi od potrosnje i stabilnosti)
- napraviti kontrolnu plocicu na kojoj ce biti prikljuci za 6-8 pin GPU, potencijometar za regulaciju izlaznog napona
- elektronicki rijesiti logiku on/off kako bi se napajanje u/iskljucivalo zajedno sa pc-om
- fizicki ubaciti on/off prekidac
- eventualno "izvuci" podatke iz napajanja (posto ovaj model ima Feedback controler) sto ce reci da je moguce ocitati razne vrijednosti potrosnje , opterecenosti, temperature itd...
- eventualno ubaciti osigurace po izlazima kojih ima 4
hladjenje cemo rijesiti ugradnjom ventilatora sa strane ako bude bilo potrebno no tocemo izmjeriti preko Feedback controlera i infracrvenom termometrom
Interesantno je da u dokumentaciji stoji da je napajanje testirano pod punim opterecenjem na 200A / 14.4v sto nam daje 2800w van
Uglavnom napajanje je vrlo kvalitetno i izdrzljivo kako sam uspio procitati nabrzinu u dokumentaciji te je isto tako oznaceno kao Gold 80+
Proracun dokumentacije mi govori da ga mogu optereti za 80-85% snage sto bi znacilo da nam na njemu mogu raditi 6 grafickih 24/7 bez problema a sa samim time mozemo prikljuciti 2 komada na jednu fazu od 16A
P.S najradije bi ovaj topic prebacio negdje drugdje ili na neki drugi forum posto ce biti puno slika, prijedlozi ?