nemozes usporedjivati mobitel i laptop koji trebaju od par mA do max 2 Ampera a ti ides raditi DC-DC pretvarac koji ti treba izdrazati najmanje 50-100A sa minimalnom tolerncijom oscijacije napona koji kod mobitela i laptopa nije toliko bitan
oscijalcije napona i amperaza u kratko ce ti doslovce polomiti komponente jer taj tvoj "DC-DC pretvarac" nece biti ili dovoljno stabilan ili dovoljno jak te ce doci do proboja napona sto se nikakda ama bas nikada nesmije dogoditi jer iniace ide bijeli dim
kao sto sam rekao, ne mislim radit svoj DC-DC.. vracamo se na tutorial i zasto mi treba.. ne mislim kupovat naokolo DC-DC i molit boga da radi.. nadao sam se u tutorialu naci tocan model koji mi treba i koji ce raditi. odnosno dmeter je rekao da ima rjeseno pa me zanimalo iz prve ruke kak je on to napravio.. ispalo je da nije..
EDIT: koje to tocno PC ATX napajanje ima 50A-100A na 3.3V ili 5V? Govorimo o onom sto tebi pase ili o konkretnim situacijama? na 12V mi treba i preko 100A ali za to imam serversko napajanje, pa nisam bas idiot da idem vuc DC-DC sa 12V na 12V
Ah da jos jedna stvar koju si zanemario a to je grijanje komponenti ovih napajanja koje ste naveli na linkovima isto tako nisi uzeo u obzir da su ta napajanja napravljena da NE stede struju nego da je nemilice trose a sve kako bi isporucili snagu
napajanja su napravljena da stede vise od obicnih napajanja -.-
odnosno, veca im je iskoristivost, a sto i zahtjeva 80+ da bi dao certifikat (gold serverski nije isto sto i gold za kucanstva), al to bi trebao znati jer si u serverima vec 15 godina -.-
Suma sumarum zaboravi.... jednostavo to sto zelis napraviti za po tvome proracunu je neisplatiovo, radije kupi ATX napajanje i miran si od problema i nevolja koje te mogu snaci sa izmisljanjem tople vode a sve zato kako bi se "navodno" nesto dobilo jeftinije
vrlo moguce da je neisplativo.. ali..
nije stvar samo u jeftinije.. stvar je u hobiju.. provodenju kvalitetnog vremena, edukaciji..
Nadam se da ti je jasno kako mi nesto radimo sa necim sto za to isto nije zamisljeno i hoby kako takav je poprilicno skup te mi nije jasno ovakvo razmisljanje i bacanje vremena i novaca.
naprotiv, ovo je najjeftiniji hobi koji sam ikad imao! nikad, al bas nikad nisam imao hobi koji mi je uzeo manje novca od ovog. cak stovise, ovaj mi i placa da se bavim s njim. pocetnu investiciju sam davno vratio, struju placam s coinima koje napravim, svaka nova graficka, ventilator, napajanje, proc i tako dalje je placen s coinima koje sam napravio..
moguce da ti ovo ne gledas kao hobi nego striktno kao posao.. u tom slucaju si u potpunosti u pravu i nista se ne prepusta slucaju nego se kupuju kvalitetne i provjerene komponente, sa dobrom servisnom mrezom..
Ako vec zelis a budes izvalcio svaki hash i rigova onda to napravi kako bi isti bili sto isplativiji sto znaci radili 24/7 kako bi sto prije vratio ulozeno jer sve je ovo upitno i traje dok traje
je, uptime je bitniji za prosjecni hashrate nego bilo sto drugo.. bezveze si dobio 10% hasheva vise ako ti rig puca svakih pol sata..
puno se vise isplati imat 10% manji hasrate nego se probudit u jutro i vidit da ti miner ne radi jos od ponoci