Dmeter, nemas pojma o cem pricas dok ne probas nesto prodati putem PayPal-a
Neki trgovac koji prodaje milijone malih stvari, jebe sam sebi milu majku sto mora raditi preko PayPal-a te svaku nejdelju placa misu u obliznjoj crkvi i đamiji da PayPal izgori. Razlog?
Total amount:
$4.00 USD
Fee amount:
-$0.46 USD
Net amount:
$3.54 USD
Pitam te, JEL TO JEBENO NORMALNO?! PayPal je govno kakvo svijet nije vidio, i postoji samo i jedino zato jer ga je kupio Ebay. Da nije Ebay odjebo kupnju putem Skrill-a (nekad je to radilo nomalno kad je Skrill bio Moneybookers) PayPal bi bio mrtva stvar u Europi a vjerojatno i u dobrom dijelu svijeta (osim valjda Americi).
A o njihovoj "zastiti prodavaca" netreba gubiti rijeci...mrtvo slovo na papiru.
Paypal je najbolji način plačanja za kupce na svijetu.
kupim jaja u lokalnom dučanu platim ih i pred kučna vrata mi ispadnu i razbiju se i ja ostanem bez love i bez jaja
a paypal
kupim jaja i na putu kuči ih ja razbijem i paypal mi vrati pare.Paypal štiti one koje i mora a to su kupci od zlih trgovaca,jer dobrog trgovca na svijetu ne postoji.
Kao netko tko ima stotianjk kupnji putem PayPal-a mjesecno, mogu potvrditi da ovo sigurno nije istina. Tocnije bi bilo: "Kupis jaja online, prodavac ti dostavi pokvarena / razbijena, a ti mozes dokazati da ih je on razbio a ne ti, pa dobijes lovu nazad". Od PayPal-a dobijes pare nazad samo i jedino ako se stvar osteti u transportu od strane priznatih transportnih firmi. Ukoliko u transport nije ukljucena jedna takva firma, zaboravi na seller protection. Chargeback nije PayPal-ova stvar, vec stvar karticarske kuce i on bi radio tako kako sada radi sa ili bez PayPal-a.
Vecinom ljudi imaju osjecaj "da ih stiti PayPal" sto ustvari nije istina jer kupuju preko Ebay-a. Tamo se desava da ce ti prodavac radije vratiti lovu nego da mu ti das negativnu ocjenu na ebay-u, pa opet po kupca ispadne sve dobro, tako da u 99.99% slucajeva ne radi se o zastiti od strane PayPal-a nego od zastiti od strane Ebay-a. Taj prodavac bi napravio to isto taman da si mu placao i putem Bitcoina, jer ga negativni rep kosta vise nego povrat novaca / slanje novog itema.
Ja sam osobno popusio dio novaca i kao kupac jer sam neke stvari kupovao van Ebay-a. U zadnjem slucaju se radilo o parsto dolara vrijednom plugun-u za 3D crtanje. Prodavac mi ga nikad nije poslao + ignorira bilo kakav kontakt sa moje strane, a PayPal me je odjebo kao da i ne postojim. Davao sam im username / pass od stranice na kojoj sam kupio plugin, gdje se fino vidi da mi nije plugin ni poslan, al su me tkao ljepo odjebali da je to cudo.
Sve u svemu, PayPal ovakav kakav je sada je govno. Ebay ima daleko bolju zastitu (reputacija) od PayPal-a i za kupca i za prodavaca. Da znam da je Ebay vlasnik PayPal-a, ali cinjenice su takve da bi kupac i prodavac bili sigurniji da mogu na Ebay-u platiti npr. Skrill-om, BTC-om ili bilo kojim drugin nacinom, nego ovako putem PayPal-a.
Ukratko, glavni problem sa PayPal-om je "random" funkcija kojom odredjuju kome ce vratiti pare a kome ne. Nema nikakvog fiksnog sistema koji ce ti garantirati da ako napravis a) b) i c) da ces dobiti pare nazad. Sve ovisi od jednom od tisucu "agenata" koji dobiju tvoj slucaj i o njegovoj osobnoj procjeni i mentalnom stanju u tom trenutku....vrlo profesionalno i kvalitetno....