OK, mozes nam samo pliz reci jel to od prodaje Bitcoina? Ako je, zar ne mislis da ce te barem krajem godine ili nesto kontaktirati netko iz porezne da pita odakle su ti novci? Ili jos gore, nakon jedno 3-4 godine, i onda ti posalju nekakav statijaznam optuzni prijedlog, kaznenu prijavu da nisi prijavio izvanredna primanja i da si utajio porez od recimo 250.000,00 kn + zatezna kamata za 3 godine...?
Ja planiram u slucaju prodaje Bitcoina u iole vecem iznosu (10.000,00 i vise kn), otici u poreznu i reci.."dobar dan, ja sam dosao priznati, predajem se...". Ustvari lijepo bi rekao (napisao) da sam prodao nesto na Internetu sto sam zaradio tako da sam drzao upaljen kompjuter 2009. godine i neka oni meni lijepo naplate porez koji misle da trebaju naplatit, a ako nemaju tarifu za to, neka mi izdaju rjesenje po kojem nisam duzan platit porez. Naravno, sve to pismenim putem, da imam dokaz jer ne zelim da me netko za x godina pocne progonit zbog toga...
Kod nas sam Bitcoin niti nikakav promet njime nije reguliran zakonom kao u nekim drugim državama. Negdje se smatra valutom, a negdje imovinom, a kod nas još nije ništa. Tako da mislim da bi dosta zbunio "tete" u poreznoj takvim priznanjem jer mislim da ne bi znale što s tim.