Pages:
Author

Topic: Ian Balina nın hacklenme olayı ve merkezi borsaların güvenliği - page 2. (Read 413 times)

newbie
Activity: 14
Merit: 0
Bu hacklenme ilk değildi daha onceleride cokca sahit olduk boyle seylere vede son da olmayacak. En kısa zamanda bu tur olaylarin onune gecilmesi icin detayli ve saglam bir guvenlik onleminin yapilmasi sart oldu...
member
Activity: 266
Merit: 12
Merkezi borsaların güvenlik sorunundan çok buradaki esas konu iki milyon dolarlık cüzdanların private keylerini tek bir Evernote hesabında bir arada saklamanın ahmaklığı.

Ian doğru veya yalan söylüyor bilemem ama eğer gerçekten o kadar private keyi bir arada ve email adresi ile erişilebilir evernote hesabında sakladıysa şimdi başını duvarlara vuruyordur.
sr. member
Activity: 658
Merit: 255
Bu tarz bir dış müdahale felaket olur, $30M çalınıyor hiçbir şey yapılmıyor işte bunun anlamı bu. Dex kullanacaksın, riski dağıtacaksın vs. Ethereum'da geri iade edilebilen token tasarlanmış sanırım
newbie
Activity: 123
Abd deki vergi olayından dolayı böyle bir şey yapma ihtimali bana da gayet yüksek geldi açıkcası ancak yine hack olayıda gerçek olabilir bilemedim
full member
Activity: 742
Merit: 112
canlı yayında hack olayı hemen canlı yayın esnasında girişimlere başlayayım da hemen olsun gibisinden düşünmüyorum. önceden hacklenmiştir, canlı yayın esnasında ise müdahale edilmiştir. merkezi borsaların çok da güvenilir olmadığını, botlara meraklı balinaların yazılım ekibi ile istediklerini yapabildiği ve merkezi borsaların üyelerinin gizli kalması gereken bilgileri saklamakta o kadar da başarılı olamadıklarını görüyoruz.
sr. member
Activity: 532
Merit: 251
Presale Starting May 1st
Hiç inandırıcı değil vergilerin son gününe denk gelmeside daha ilginç .
newbie
Activity: 98
Numara gibi geldi bana durdular durdular tam canlı yayına denk getirdiler hacklenmeyi, piyasadaki güven yeni yeni oluşmaya başlarken bu tarz haberler can sıkıcı  Embarrassed
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
a = Hacklenme olasılığı
b = Ian'ın Hacklenme olasılığı
c = Gözünün önünde hackleme olasılığı
d = Canlı yayında hackleme olasılığı

Bu durumun gerçekleşme olasılığı = a.b.c.d

There is no fucking way  Wink
sr. member
Activity: 728
Merit: 264
Sonucta dijital cagdayız sifreniz hackledimi, emailiniz ele geçirildimi banka hesabınızıda bosaltıyorlar veyahutta ciftlik bank gibi ponzi sekilde fortumu baglıyolar ceplerimize. Lokal paralarda hacklendimi çalınıyor yani. Su anda tamamen kriptoparalarda hıza odaklanılmış durumda ancak bu hacklenme olayları arttıkça işin güvenlik kısmınada illaki egiliceklerdir.
full member
Activity: 266
Merit: 108
Hack olayı ürkütücü gerçekten.. tüm güvenlik önlemlerini alsanız bile portfolionuzu bölmenizi ve merkesiz borsaları tercih etmenizi tavsiye edebilirim..
full member
Activity: 714
Merit: 125
Ian'ın bu haberleri bilerek yaydığını, gerçekte böyle bir olayda hack edildiğini düşünmüyorum, milyonlarca doları olan birinin gerekli önlemleri aldığını düşünüyorum. Sonuçta çok ciddi bir kar elde etti ve günün sonunda edilen kardan da çok ciddi bir vergi yüküyle karşı karşıya kaldı, özellikle amerika'daki vergi döneminin sonuna denk gelmesi bunları aklıma getiriyor. Para kazandıysan vergisini herkes gibi vermek gerekir.
full member
Activity: 518
Merit: 100
Lan balina o kadar reklam yapıyordki adamların gözüne soka soka portföyünü gösteriyordu şimdi gördü patlattılar adamıı ıstedıgn kadar doğrulama yap genede hackelenbılırsın cokk dıkkadlı olcaksn
jr. member
Activity: 84
Merit: 7
Community Manager at Bitsurf.eu
Bu hacklenme ilk değildi son da olmayacak. En kısa zamanda daha güvenli yöntemler bulunması lazım.
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
Bu piyasada hile olaylarına defalarca kez şahit olduk ve bunun büyük oyuncuların başına gelmesi de gayet doğal.
Kaybedilen paraların peşine ise çeşitli nedenlerle düşülemiyor, buna bir hal çare bulunması şart oldu
sr. member
Activity: 784
Merit: 425
hacklenmede merkezi borsalar size yardımcı olabilir buda tamamen kendi insiyatiflerinde ama dediğin gibi merkezsizlerde böyle bir durum söz konusu ama bu noktata onları yapanlarda olduğu için bir kontratla gelecek adresteki coinleri satış ve aktarıma kapatabilirler diye düşünüyorum. merkezilerde bir muhattap bulunabileceğinizden biraz daha güvenli gibi geliyor ki merkezsizlerde oluşan bir hata dönüşü zor olur
member
Activity: 196
Merit: 10
Buda olabilir tabii bir insanın canlı yayın esnasında hacklenme ihtimali nedirki özellikle böyle gösterilmek istenmiş gibide olabilir. Amerikada nasıldır acaba bu vergi işleri. Kriptoparadan dolara çevrildiğinde mevcudiyet varlık vergisi şeklindemi alınıyor ki
Bu bir ihtimal ancak vergi olaylarından sonra bunun meydana gelmesi insanların acaba olabilir mi sorularını arttıyor açıkcası.
newbie
Activity: 99
kripto ların daha zamana ihtiyacı var. ilerleyen süreçte çalınsa dahi, sahibi hariç başkası tarafından harcanamayacak veya satılamayacak bir teknoloji eklenecektir...
member
Activity: 462
Büyük yada küçük birçok kullanıcı hack sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyor ve bunun telafisi gerçekten imkansız gibi.
Mutlaka güncellemeler gerekiyor, güvenlik kısmı bu işin en önemli noktası ve ben şu anki durumu yeterli bulmuyorum.
member
Activity: 210
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
Bu hacklenme olayı gerçekten kötü oldu, ama gene de buradan bir çok çıkarılacak sonuç iyi sonuçlar getirdi
full member
Activity: 742
Merit: 112
güvenlik açısından sms tek başına yeterli olması gerekir, mevcut sms doğrulama ise yetersiz. açıklayayım. telefon hattı klonlama olayı yazıldı forumda hattı kopyalayıp sms doğrulamayı yine yapabiliyorlar diye okudum.  sms leri okumak için güçlü bir şifre direkt operatör tabanlı uygulamalar ile sağlanabilir. 

2fa kodu deniliyor. o kodu al istediğin cihazda google uygulamasına tanıt işin bitti. 2fa kodu genelde borsa içindeki sızıntılardan dolayı çalınıyor.

dijital dünyadayız ve hack saldırıları bu yüzyılın ana sorunlarından. 

Pages:
Jump to: