Bir miktar PBT mevcut elimde , şimdi düşünüyorum PBT yapsa yapsa 10x yapar 100x yapma ihtimali bence çok imkansız kalkıpta bir ofise girmek için 500K USD verecek değil heralde kimse(Ofislere giriş hakkı 1 PBT fiat'tan bağımsız şekilde) O yüzden hazır Waves yükselmeye başlamışken elimdeki PBT'leri Waves'e çevirsem mi diyorum ? Çünkü Waves 100x yapma potansiyeli bile mevcut sonuçta ileriki yıllarda.
O Muhabbeti bende kavrayamadım . Atıyorum bir ofise kiralanma bedeli 3 ay 1pbt . Ofis için en fazla verilecek miktarda 30.000 dolar olsun . Bu hiç bir 30k nın üzerine cıkmayacak demek mi ? Nasıl yükselecek ?
Hatırladığım kadarıyla kiralama süresi 6 aydan başlıyordu yine de eski mesajları gözden geçirmeliyim. Burada pek çok kriter var ve hepsi projenin gelişimine bağlı olarak değişebilir gelişibilir. Şu an tahmin yürütmek zor ve anlamlı olmayacaktır. Projenin gelişimiyle PBT token'leri bir markaya dönüşebilir normal bir ofis bedelinin çok üstüne çıkabilir. ICO yoluyla satın alanlar kullanmak için alanlar 10x den satmayabilirler hem ofisi kullanırım kullanmadığım zamanlarda da kiraya veririm diye düşünecektir. İleride çok değerleneceğini düşünenlerde satamayacaktır en azından kısa vadede elden çıkartmazlar. Son kullanıcı yani müşteri 10x fiyattan satın aldıktan sonra yıllarca elinde tutabilir bu sayede borsada satılan PBT miktarında epey bir düşüş görebiliriz, 10x den satın alan müşteri tokeni satmayı düşünebilir ama hemen vazgeçmez yani işim bitti satayım demez vazgeçeceği bir fiyat olmalı ve aldığı fiyattan satmak istemeyebilir 10x den aldım 15x den satarım hesabı yapabilir.
Token satış fiyatları yükselince kiralama ücretleri artar, kiralama ücretleri arttıkça token fiyatını yükseltir. Zaten hedefleri böyle bir camia oluşturabilmek bu yüzden de Primalbase ekibi borsalara eklenmesi isteklerine karşılık "sizin için sadece bir simge mi?" sorusunu soruyorlar. Kripto coin camiası tarafından benimsenirse ofis kiralama bedellerinden bağımsız olarak bir fiyat gelişibilecektir. En iyi tahminlerim bu şekilde, karşılığı olmayan scam olan coin'ler bile yüksek fiyatlı alıcı bulurken somut bir karşılığı olan ve camiası olan token için neden yüksek fiyatla alıcı bulmasın. Bugün market cap atıyorum 5 milyon dolar ise 2, 3 sene sonra 500 milyon dolar olabilir.
Basit bir ofis kiralama işi olarak görürsek bu dediklerim hiç gerçekleşmez, az bir bilgimiz olmasına karşılık ben bu değerlendirmeleri yapabiliyorsam ekibin de bundan aşağı bir hedefleri olacağını sanmıyorum. Olur demiyorum olabilir diyorum. Yüksek hedeflere belki seneler sonra ulaşabilir, belki hiçbir zaman gerçekleşmeyecek ancak böyle bir durumda kimse yüksek beklentilere kapılmadığı için hüsrana uğramayacaktır. Sözler yerine zamanında getirilirse rahatlıkla 20x olabileceğini öngörüyorum. En çok sevdiğim tarafıysa zamanla kesinlikle değerlenecek olması, 6 ay bekleyeyim ama acaba fiyatı bundan daha aşağıya düşer mi kaygısı olmayacak ve 6 ay beklediğimde zarar etmeyeceğimi bileceğim.
Waves ile kıyaslamak istemiyorum şu an için bunu yapmak çok yanlış ancak waves'e dönüp dönmeme kararını verecekseniz en azından birkaç ay beklenebilir diye düşünüyorum. Sonuçta her ikisi de projeye bakıyor waves'in biraz daha artısı olduğunu itiraf edelim çünkü çoktan kendisini kanıtladı ve benimsendi ancak market cap değeri olarak bakarsam waves'in çok değerlenmesi için milyarlarca dolara ulaşması gerekiyor bugün için bir ethereum olması gerek, önümüzdeki yıllarda kripto coin hacminin trilyon dolara ulaşacacağı tahminlerine kulak verirsek waves rahatlıkla 50 doları görebilir.