Pages:
Author

Topic: icoların topladığı paralar sahte olabilir mi? - page 2. (Read 343 times)

member
Activity: 392
Merit: 10
Sahte değildirde biraz abartılmış olabilir 10 iken 20m topladık diyebilirler yada pre-sale leri çoğunun bilinmiyor orda topladıkları parayı sallayabilirler
full member
Activity: 448
Merit: 130
3D-Printing goes Blockchain!
Bir kısmı istisnasız bunu yapıyor, farklı adresler varsa anlamak zor ama zaten o durumda otomatik şüphe eder hale geliyorsun. Yatırımcıyı etkileyip daha fazla çekmek için bu yola giriyorlardır zaten ortalık scam doluyken bazı Icolarda bu tip “trick”ler olmasına şaşırmıyorum.
hero member
Activity: 1288
Merit: 645
Ben çoğunun en hafif tabirle "abartılı" olduğunu düşünüyorum, zaten yaptığı işe güvenen ico altyapısını izlenebilir şekilde kuruyor ve gerçek anlamda ne topladığını görebiliyorsun. Ancak diğerleri herkese ayrı gönderim adresi vererek ya da başka yollarla takibi engelleyip kendi beyanına mecbur bırakıyor. İşte onlara zerre kadar inanmıyorum.

ödemeleri şeffaf olarak gösteren ico lar var. ancak çoğu psıkolojı ıle oynamak ıcın abartı rakamlar yazabılıyor yada kendılerı alıyor yada senın gonderdıgın parayı 2 kere kullanıyor ıco da.
member
Activity: 252
aslında çok aşırı paralar dönüyor bu işlerde bu kadar parayı ne yapıyorlar biliyorum. bende abartı olduğunu düşünenlerdenim.
newbie
Activity: 150
Merit: 0
bu konuda hiç bir denetim yokki kafalarına göre rakam söyleyip kafalarına göre kampanya yapıyorlar aslında bakarsanız %99'unun Çiftlik Bank2tan vs hiç bir farkı yok millet internete iki bakıyor konuşuluyorsa para yatırıyor işin enteresanı zaten ico'lar bunu bildikleri için para ile gerilla tarzı reklamlar yaptırıyor.
sr. member
Activity: 980
Merit: 257
Bende bu konuda çoğu icoya güvenmiyorum. abartıyorlar gibi geliyor ilgi çekmek için. bize güvenen çok yatırımcılar bize yatırım yapıyor havası yaratıyorlar.
full member
Activity: 700
Merit: 134
Yapan da var yapmayan da. Çoğu ico'da cüzdan adresleri ortaya konuluyor, adamlar kendi ceplerindeki parayı buraya gönderiyorsa bunu kimse bilemez. Detaylı bir cüzdan takibi ile ortaya konulabilir fakat uğraşmak gerek elbette (:
member
Activity: 350
CAT.EX Exchange
Bu piyasada herşey olabilir kandırılıyor olabiliriz artık hiç kimseye güven olmuyor  eskiden ethereum adreslerinden ne kadar topladıklarını ögrenebiliyorduk ama şimdi ne yaptılarsa icolara baktığım zaman görünmüyor malesef sahtekarlık yapanlar var
member
Activity: 126
yatırım yapmak için verilen ether adresini kontrol ederek gerçekten o para toplanmış mi öğrenilebilinir. Scam projelerde verdikleri adres genelde para toplamamis oluyor
full member
Activity: 322
Merit: 112
Birçok iconun bahsettiği tutarları topladığını bende düşünmüyorum.Zaten tek bir contract adresi yoksa kesinlikle yalan söylüyorlardır amk.sadece kendilrei biliyor ne kadar yatırım yapıldığını ve ne derlerse inanmak zorunda kalıyoruz bizde.sadece tek adreste toplayıp bunu açıklayan projeler bana daha sağlıklı geliyor.herkese farklı adres verenler ise bence yanıltma ihtimali çok yüksek
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
bunun takibini yapmak çok da bir uzmanlık gerektirmiyor. sale ekranında satın alacakmış gibi adres isteyin, contract adresi verilmişse o adresi etherscan da kontrol edin. topladığı tüm paralar adres üzerinde işlenmiştir zaten.
adrese tek yönlü giriş olmuş, çıkış olmamışsa içiniz rahat olsun ekip herhangi bir manipulasyon yapmamıştır.
newbie
Activity: 29
Merit: 0
bana da öyle geliyor çoğu bence yalan hatta bir tanesini 1 hafta takip ettim aynı pcden sürekli artıyordu başka pcde baktığımda çok daha düşüktü o barlarla oynuyorlar. bir de bilerek ico bitişini %90 üzerinde gösteriyorlar çok katılan olmuş yer az kalmış insanı düşündürtüyorlar da alsam mı diye Cheesy
full member
Activity: 1050
Merit: 152
Evet kesinlikle sahtekarlik yapanlar var. Birisi cikip 50milyon dolar topladim. Diyor birisi cikip 100 milyonu 2 gunde topladim falan filan.  Telegramda toplulugu fazla olanlara dikkat edin,  sirf toplulugu tetiklemek isin boyle birsey yapiyor olabilirler.
member
Activity: 560
Merit: 12
Eskiden eth adresleri üzerinden ne kadar topladıklarını görebiliyorduk. Şimdi hangi icoya baksam bu görünmüyor
jr. member
Activity: 476
Merit: 2
Tokenları pre-saleda tanıdıklarına dağıtıp satılmış gibi gösterip crowdsaleda yüksek fiyattanda yatırımcılara sattıklarını görmüştüm. Çoğu ico zaten çok saçma oluyor veya ekibi bile düzgün kişilerden oluşmuyor,bunlar soft cap i geçmiş gibi gösteriyor olabilirler.
full member
Activity: 686
Merit: 111
Yatırımcıyı yanlış yönlendirmek için topladığı parayı fazla gösteren scam projeler var ama ico'lar genel itibariyle bu paraları topluyorlar. Bir çoğu para toplama işine aylar öncesinden başlıyor ve asıl parayı ön-satış sürecinde topluyor.

Ico'lar özellikle bu senenin başından itibaren şubat ayı sonuna kadar yatırımcıların hırsından ve bilgisizliğinden faydalanıp çok kolay para topladılar. Sonrasında yatırımcılar zarar ettiklerini farkettiler ve musluklar kesildi.

arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Pre-sale'de de aynı şey olabilir. Adamların hardcap 30 milyondur 20 milyon doları kendileri presalede alıyor yada 10 artık her neyse. Çok yüksek hype almış gibi gösterip aslında 10 milyon$ toplamışlar ama baktığında 30milyon$. Dikkatli olmak gerek
hero member
Activity: 1655
Merit: 600
Yatırımcıyı yanlış yönlendirmek için topladığı parayı fazla gösteren scam projeler var ama ico'lar genel itibariyle bu paraları topluyorlar. Bir çoğu para toplama işine aylar öncesinden başlıyor ve asıl parayı ön-satış sürecinde topluyor.

Ico'lar özellikle bu senenin başından itibaren şubat ayı sonuna kadar yatırımcıların hırsından ve bilgisizliğinden faydalanıp çok kolay para topladılar. Sonrasında yatırımcılar zarar ettiklerini farkettiler ve musluklar kesildi.
sr. member
Activity: 658
Merit: 255
Öyle durumlar var contract adresi belli ise topladığı para görünüyor diğer coin'lerle toplarlarsa farklı durumlar olabilir ama büyük projeler güvenilir bence.
full member
Activity: 448
Merit: 100
send and receive money instantly, w/no hidden cost
 Bazıları kripto para cinsinden toplanan fonu izlemeye imkan veriyor diye biliyorum ama bunu yapanlar az sayıda, Piyasanın genelinde scam projeler bulunduğu için toplanan paranın görülmesini de istemiyorlar.
member
Activity: 154
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
hava civa hepside işte yinede insanın inanmış gibi yapası geliyor. olmauan birşeye okdar yatırımı kim yapar dedim. ama sanırım yapar yapıyoruz ki hepimiz. şimdi kendimize sövmeyelim Cheesy
Olmayan bir şey diye olaya yaklaşırsak para dediğin şey de küçük bir kağıt parcaşı :/ ayrıca bu kadar büyük paralar dönmesi bence gayet olabilir.
Pages:
Jump to: