Pages:
Author

Topic: icoların topladığı paralar sahte olabilir mi? - page 3. (Read 343 times)

full member
Activity: 602
Merit: 118
Olabilir. Hangi token olduğunu unuttum ama bir aralar bu token için bı yatırımcı şu kadar dolar yatırım yaptı dendi. Miktar, milyon dolar idi tam miktarı unuttum. Ulan dedim bu kadar paran var neden oraya yatırsın ki gider sağlam coin alırım onu beklerim . Bana topladık dedikleri rakamlar hiç inandırıcı gelmiyor. Şimdiye kadar tek eth dahi gobdermedim ve hiç bir ico ya katılmadim. Gerek tek yok. Zaten çoğu çöp. Gonderiyorsa bedava göndersin ben değerlendiririm. Bı ara monerogold vardı. Ne oldu,  belli yere getirip fiyat arttırdılar. İnanıp yatırım yapanlara çaktilar kazığı gittiler
full member
Activity: 728
Merit: 151
bu soru zaman zaman benim de aklımı kurcalıyor ama arkadaşların dediği gibi herkese aynı yatırma adresini veren bi iconun ne kadar ether topladığı kolayca takip edilebiliyor..farklı adresler verenleri de biraz uğraştırıcı olsa da takip etmek mümkün aslında
full member
Activity: 1011
Merit: 128
Radix-The Decentralized Finance Protocol
Kendileri bağlıyorlar apıyı sanırım. Ama bunun da bir çözümü var zamanında çooook iconun yaptığı yatırılan paraları tekrardan kendi hesaplarına çekiyorlardı. Yakın zamanda bildiğim bunu yapan NAGA var
full member
Activity: 350
Merit: 106
Valla olabilir kardeşim hatta hiçte toplamamış olabilirler, bi ara bu ethbooks mu ne öyle bir proje vardı.adamlar sözde hardcap yaptık dediler ama ortada aslında o kadar toplanan bir para yokmuş.kendileri millete gaz vermek için barı hergün güncellemiş yani.bizim forumdan da icosuna girenler olmuştu yanlış bilmiyorsam eğer.elemanlar kaçtı yatırımcılarında parası uçtu gitti
full member
Activity: 490
Merit: 193
bunu anlamak için adreslerine bakmak yeterli ama bazıları herkese farklı adres verdiği için kontrol etmek imkansız hale geliyor.ama tek kontrat adresi olursa ordan takip edebilirsiniz.işin gerçeği öyle durumlarda bile ekip katılımcıları gazlamak için kendisi yatırım yapabiliyor.ama tek kontrat adresi olan projeler bir ihtimal ötekilerden daha iyi sağlıklı bir fikir verebiliyor
jr. member
Activity: 248
Merit: 1
O sahte olma olayı bence icodan icoya değişiklik gösterir sebebi adamlar genelde ethereum attıkları cüzdanı paylaşıyorlar ve ne kadar geldiğini ne kadar topladıklarını ordan görüyoruz
jr. member
Activity: 336
Merit: 2
Bunu yapıyorlar zaten üstüne bounty ve airdrop gibi dağıtılan coinleri de satılmış gibi gösteriyorlar herhangi bir başarısızlık durumunda 20 milyonluk token sattınız diyorsun hayır biz 1 milyon ancak topladık diyerek yedikleri haltı anlatıyorlar.
member
Activity: 252
Merit: 13
yani bunu yapmaları gayet doğal birşey. Sonuçta kendi ürettikleri tokenlarının değerlenip sirkülasyon yaşamasını istiyorlar haliylede normalden fazla gösteriyorlar.
jr. member
Activity: 105
Merit: 3
hava civa hepside işte yinede insanın inanmış gibi yapası geliyor. olmauan birşeye okdar yatırımı kim yapar dedim. ama sanırım yapar yapıyoruz ki hepimiz. şimdi kendimize sövmeyelim Cheesy
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
Ben çoğunun en hafif tabirle "abartılı" olduğunu düşünüyorum, zaten yaptığı işe güvenen ico altyapısını izlenebilir şekilde kuruyor ve gerçek anlamda ne topladığını görebiliyorsun. Ancak diğerleri herkese ayrı gönderim adresi vererek ya da başka yollarla takibi engelleyip kendi beyanına mecbur bırakıyor. İşte onlara zerre kadar inanmıyorum.
member
Activity: 714
Merit: 82
İcolar 20-30 milyon dolar topladık gibi rakam bildiriyorlar.

fakat bu paralar aslında toplanmamış olabilir. Kendi tokenlerinin değerinin psikolojik sınırını belirlemek için uyduruyor olabilirler diye düşünüyorum.

sizce hepsi söyledikleri paraları topluyor mu?
Pages:
Jump to: