Pages:
Author

Topic: IOTA Hacklendi - page 2. (Read 825 times)

newbie
Activity: 274
Merit: 0
January 25, 2018, 10:23:29 AM
Yakın zamanda x10 yaptıktan sonra belli düzeltmeler yedi. Vaadettikleri şeyler çok güzel olsada yapmalarına çok zaman var.Yakın zamanda değeri ne olur bilinmez.
sr. member
Activity: 602
Merit: 255
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
January 25, 2018, 08:46:34 AM
Şuanki fiyattan alım yapmak mantıklımı bu coine ? Daha düşermi bana göre şuan tam zamanı ama farklı düşüncesi olan var mı
member
Activity: 111
Merit: 10
January 24, 2018, 06:30:49 PM
Allahtan iotalarımı Binance'de tutuyorum gerçi yarın bir gün borsada hacklendik falan diyebilir çok sıkıntılı bir durum umarım iota bir an önce toparlar.
newbie
Activity: 168
January 24, 2018, 06:25:07 PM
IOTA fiyatını düşürmek için al sana bir saçma neden daha. Angry
member
Activity: 713
Merit: 31
January 24, 2018, 06:12:53 PM
Bu iota coinini görünce sinirlerim çıkıyor. Hareketlerini sevmediğim ve zarar ettiğim bir koin. Şimdilerde de hacklerle anılır oldu. Bakalım daha neler duyacağız.

Twitterde bir kaç hesap pompaladi eylem culculoglu mesela çok guvenenler var.
member
Activity: 271
Merit: 12
XMONETA ICO
January 24, 2018, 04:28:55 PM
Bu iota coinini görünce sinirlerim çıkıyor. Hareketlerini sevmediğim ve zarar ettiğim bir koin. Şimdilerde de hacklerle anılır oldu. Bakalım daha neler duyacağız.
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
January 24, 2018, 01:12:15 PM
benim bildiğim bir şey varsa bu piyasada işin içinden çıkamadınmı hacklendik deyip yırtıyorsun.
hiç bir yaptırım telafi olmuyor .hacklendik bitti gitti.
full member
Activity: 224
Merit: 100
January 24, 2018, 01:08:57 PM
Fiyatlar çakılmaya başlar zaten kafasını eğmişti aşağıya. Bu haberde üzerine tuz biber olur. Hayırlısı bakalım inşallah aslı yoktur.
member
January 24, 2018, 12:39:41 PM
Bu hack olayının aslı astarı ne oldu ben üzerinde çok durup kurcalamadım ama bir arkadaş pishing ihtimalinden de söz etmiş. Durumu net bilmedigim icin gelişine gömmek istemiyorum ama kendi zaafiyetleri varsa yazık bir durum cidden.

Aynen öyle tangle şöyle böyle denildi durdu bi ara bosch anlaşma haberi falanda vardı ama tangle daha geliştirilme aşamasında ne olduğu belli bile değil üzerine de bu haber.. Bakalım neler olacak.
sr. member
Activity: 504
Merit: 250
January 24, 2018, 11:55:23 AM
Bu hack olayının aslı astarı ne oldu ben üzerinde çok durup kurcalamadım ama bir arkadaş pishing ihtimalinden de söz etmiş. Durumu net bilmedigim icin gelişine gömmek istemiyorum ama kendi zaafiyetleri varsa yazık bir durum cidden.
member
January 24, 2018, 11:30:23 AM
şu an diğer altcoinler gibi düşüste bir çok kişi IOTA topluyor alım fırsatı olarak değerlendiriyorlar bence alım için biraz daha düşmesi lazım.
full member
Activity: 602
Merit: 120
January 24, 2018, 09:33:23 AM
Kripto para nedir bilmeyen bir çok insan bilir iota almıştı bu haber onları korkutacaktır. Ama nasıl çalınıyor sızdırma olayı olmadın ben bunu anlamıyorum..
member
January 24, 2018, 09:29:50 AM
iotanın wallet bozuktu bu da tuz biber oldu

aynen katılıyorum bu haber de kötü oldu IOTA için..
jr. member
Activity: 122
Merit: 5
January 24, 2018, 07:19:42 AM
IOTA walletin açık kaynak kodlu geliştiricilerinden biriyim.
Aynı zamanda IOTA ile birlikte birçok altcoini takip ediyorum

Tüm konuyu okudum sadece 3-4 kişi haberi sorgulayabilmiş.
Yazılan haber tamamen IOTA'yı karalama amaçlı yazılmış. Belki bilenler vardır IOTA kripto paraların %99 nun kullandığı blockchaine alternatif olarak Tangle teknolojisini kullanıyor , blockchain mantığına benzemekle birlikte teknik altyapısı tamamen farklı.

Bitcoin uzun yıllardır geliştiriliyor ve bitcoin'den forklanan tüm alt coinler bitcoin ile ortaya çıkan Blockchainin artık oturmuş olan altyapısı üzerinden miras yiyor. Transactionlar , walletleri o nedenle sorunsuz.

IOTA geliştiricileri ise Tangle altyapısını 2-2.5 senedir geliştiriyorlar. Bitcoin ve Etherium'un ilk zamanlarındaki gibi güvenlik açıkları oldu , düzelttiler. Walletı çok stabil , para gönderip alırken transferi takip edip manuel işlem yapmanız gerekiyor , ama tüm bunların yanında doğru kullanırsanız gayet güvenli.

Bir şeye yatırım yapıyorsanız özellikle kripto paralarda , en azından en temel özelliklerini öğrenmek zorundasın zarar etmek istemiyorsanız. IOTA'nın reddit grubunda belki 1000 kere yazılmıştır , online seed kullanmayın diye. Seed denilen nane de cüzdanınızın anahtarı gibi düşünebilirsiniz. Hatta güvenli bir şekilde seed üretebilmeniz , internetten indireceğiniz en basit linux distro su ile 5 dakikada tamamlanmaktadır.

Haberde geçen, paralarını kaptıran kişilerin 1. özelliği tembel olmaları 2. özelliği IOTA hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadan balıklama atlamalarıdır. IOTA'nın transfer ağı hacklenmedi , 5 dakkalık araştırma yapıp cüzdanlarını güvenli olarak şifrelemeye üşenen , internetteki güvensiz şifre üreten site üzerinden aldıkları kodla şifreleyenlerin tüm parası uçtu. Bankanın web sitesi yerine , korsan web siteye girip tüm bilgilerinizi vermekle aynı şey.

Sonuçta giden paralar,  IOTA teknolojisinin açığından değil kullanıcıların cüzdanlarını nasıl güvenli olarak şifreyeleceğini bilmemesinden kaynaklı ki bunu nasıl yapacakları hakkında tonla bilgi var. Acı ve pahalı bir ders olmuş. Bir daha yapmazlar umarım.
newbie
Activity: 167
January 24, 2018, 06:56:22 AM
iotanın wallet bozuktu bu da tuz biber oldu
sr. member
Activity: 420
January 24, 2018, 06:05:13 AM
Okudum da millet öfke kusuyor ioataya, bi sürü insan yatırım yapmış bu çok büyük bir güvenlik açığı olacak ki 3.9 milyon ne demek
full member
Activity: 350
Merit: 105
January 24, 2018, 05:54:34 AM
Valla bir gün iş yerindeyim bi haber geldi dediler ki hastanedeki doktorlar btcyi satmış iota alıyorlar ulan bi koştum ki görmen gerek aradım hemen abi nedir olm dedi bosch ile anlaşmış fırlayacak acele et neyse gittim nereden alacaz hemen binance a üye oldum vesselam Smiley Alıyorum da alıyorum bi görecen o arada nissan bi kampanya yapmış 40000 0 faiz felan diyorum şu iotadan bi vursak da 40 da kredi çekeriz  gerisini de az iotadan toplarız felan böyle hayaller paris misali Smiley Aldık neyse alış o alış bir dünya zarar Smiley) Daha tövbe o koşuşumu ripple a yapsaydım şimdi  mercedese binerdim Smiley)
full member
Activity: 420
Merit: 100
January 24, 2018, 05:45:44 AM
Arkadaşlar iota galiba adam olacak içeriden aldığım bilgiye göre iota bosch ile anlaşmış kesin bilgiymiş bayağı yatırım yapmış iota ya bosch
sr. member
Activity: 617
January 24, 2018, 05:44:32 AM
Hacklenme haberlerinin çoğu itibar edilecek gibi değil, çok fazla böyle haberler çıkıyor artık. Artık kripto paralar çok büyük bir hacklenme olmadığı sürece artık olumsuz bir etki olmaz.
member
January 24, 2018, 05:17:11 AM
bir çok haber çıkıyor x coin için her coin için bunlar çok normal mesele bu coinlerin haberlerinden en az şekilde etkinlenmek tabii çok ciddi bir sorun varsa elinizden çıkartın ama her şey aslında piyasaları manüple etmek için çıkarılıyor, vesselam zararına satış yapmayın derim IOTA vs tüm coin'ler için.
Pages:
Jump to: