Pages:
Author

Topic: IOVO - Veri Teknolojisi Alanında Devrim - page 2. (Read 739 times)

legendary
Activity: 1572
Merit: 1002
December 15, 2018, 06:34:03 AM
Zaten çoğu projenin temellerini baz alarak bir proje oluşturmuşsunuz. Ekstra kattıgınız bir yenilik yok umarım ekip olarak diger projelerden bir farkınızın olacagını dusunursunuz ve bunu yayınlarsınız. Bana göre kopyala yapıştır gibi olmuş umarım istediginiz yere gelirsiniz.
hero member
Activity: 1655
Merit: 600
December 14, 2018, 09:26:40 AM
Ben fazla bir gelecek göremiyorum. Bu alanda iş yapmaya çalışan çok fazla proje var ve artık önemli olan teknik altyapıdan ziyade kullanıcıların o platform ile ilgilenmesi. Benzeri olan Datawallet, Datum gibi projelerinde hali ortada. Kısacası coin çöplüğünde yerini alacak projelerden birine benziyor.
member
Activity: 532
Merit: 29
December 14, 2018, 07:50:46 AM
Güzel düşünülmüş bir proje ama zaten bilgilerimizi bedava dağıtan platformlar var, onlara karşı nasıl bir şansı olacak. Bundan sonra bilgilerimizin sağa sola verilmesini kontrol etseler ne olacak, zaten hepsini çoktan verdik.

Şirketlerle anlaşmalar yapılarak devamlı veri akışı sağlamak gibi bir hedefleri var sanırım hocam. Böylece bir sürü şirket ve kullanıcıları bir araya getirip bir veri ekosistemi oluşturacaklar. Veri analistleri ve serbest girişimciler de bundan faydalanabilecek. Özünde oldukça mantıklı fakat piyasa böyleyken sonucu ne olur bilemiyoruz tabii ki.
sr. member
Activity: 630
Merit: 252
December 14, 2018, 05:12:16 AM
Proje olarak eh idare eder diyip bountysine girdiğim bir proje, acıkcası boylesıne kotu bır pıyasada ıcosuna gırmek nekadar mantıklı bılemem ama suan cogu projenın pıyasaya cıktıgında zarar yazdıgını dusunursek ıcoya katılmak ıcın tekrar dusunmek gerek, belkı ıco sonrası almak daha mantıklı olur ılla alıncaksa.
sr. member
Activity: 980
Merit: 257
December 14, 2018, 05:07:37 AM
Güzel düşünülmüş bir proje ama zaten bilgilerimizi bedava dağıtan platformlar var, onlara karşı nasıl bir şansı olacak. Bundan sonra bilgilerimizin sağa sola verilmesini kontrol etseler ne olacak, zaten hepsini çoktan verdik.
member
December 14, 2018, 04:21:22 AM
Iovo mantıken güzel proje. Temeldeki argümanları güzel, yapacağız dediği şeyler fena değil. İlk günden beri imza bounty'sine de girdim proje hoşuma gittiği için. Ama piyasa bozuk, bu dönemde ico yapmak da her ekibin harcı değil Smiley

Kesinlikle, piyasa bu durumda olmasa dönemin gözde projelerinden biri olmaya aday bir proje. Bu piyasada bir şeyler başarabilirlerse gelecek için çok daha umutlanabiliriz. Öyle de bir durum var. Umarım hedeflerine ulaşırlar.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
December 13, 2018, 03:58:21 AM
bu sektörde gerçekten çok güzel büyük çözümler sunan projeler var ama bağzı projelerin gerçekten çok uçuk şeyler vaad etmesi proje için sorun olabiliyor.

Açıkçası ICO'ların sayısı artıyor ve amaçsız artıyor deme sebeplerimizden birisi bu.

Her gün 10 tane ICO ilanı çıkıyor. ICO derecelendirme sitelerinde 300-400 upcoming ICO bildirimini görüyoruz. Ama elesen ve ufak farklılıkları dışarı çıkarsan orijinal fikir sayısı 50'yi geçmez. Birisi yada birileri bu işe dur demeli. Zamanında toplanan çılgın paraların cezbetmesi diye düşünüyorum ama yine de makul gelmiyor bana.
jr. member
Activity: 308
Merit: 2
December 13, 2018, 03:39:07 AM
Adı güzelmiş Iova çekici bir isim.Bu dönemde çıkması biraz riskli olsada iyi ilgi görecek bir proje.icosunda güzel para toplanırda imzasına giren arkadaşlar kazanır.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
December 13, 2018, 02:07:11 AM
Iovo mantıken güzel proje. Temeldeki argümanları güzel, yapacağız dediği şeyler fena değil. İlk günden beri imza bounty'sine de girdim proje hoşuma gittiği için. Ama piyasa bozuk, bu dönemde ico yapmak da her ekibin harcı değil Smiley
member
December 12, 2018, 06:20:43 PM
Yazı için teşekkürler. Aslında mantık olarak güzel bir proje. Yorumlara bakılınca kimse bilgi paylaşmıyor gibi bir hava var ama bugün firmalar kullandıkça 5 TL vericem dese, birçok kişi bilgisini paylaşır. Yahu 0,00001 için tıklama yapmaya uğraşanlar var.

Şu an için zaten Google ve Amazon ile beraber, Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya araçları bu verileri 3.taraflarla paylaşıyor. Hatta big data aracılığıyla kişisel verilere göre seçim kampanyasında kişiye özel reklam çıkarıp oyları manipüle ediyorlar. Cambridge Analytica olayını duyanlar vardır. Yani verilerimiz zaten her türlü birilerinin elinde. O yüzden paylaşmak isteyenlerin olacağı da açık. IOVO bu kişileri ve şirketleri bir araya getirerek bir ekosistem kurmayı hedefliyor. Bence başarılı da olabilirler aslında ama emin olmak mümkün değil tabii ki.

Bu arada Cambridge Analytica olayını bilmeyenler için de link verelim.

https://www.wikiwand.com/tr/Facebook–Cambridge_Analytica_veri_ihlali
hero member
Activity: 1400
Merit: 569
December 12, 2018, 03:43:43 PM
doğru anladıysam şu an iovo projesinin en büyük rakipleri google, facebook, twitter, amazon, mastercard vs. karşısında şu an için çok ciddi rakipler bulunuyor. yukarıda saydıklarım bu işler için kullanıcılarına hiçbir ücret dahi ödemiyor. benim istediğim bu tür platformları kullanırken kişisel verilerimin hiçbir şekilde bir yerde kayıt altında tutulmaması. ben bim'den banka kartı ile aldığım le'cola'nın bilgilerini niye birilerine göndereyim? istemiyorum arkadaş böyle saçma şeyleri. projede yer alan örnekten yola çıkarsam da ya arkadaş benim aldığım karpuzun bilgisi hakkında niye birileri bilgi sahibi olsun. hizmet kalitesi bu şekilde artacaksa artmasın!

beyler, kişisel verilerinizin saklanması konusuna dikkat ederseniz daha iyi olur. ha ahmet almış ha mehmet!

not: bu kadar tükürük saçtım ama asıl konuya değinmedim. yazı güzel olmuş hocam. Grin

Kişisel verilerin korunması konusunda haklısınız hocam. Zaten IOVO'da isteyen kullanıcıların verilerinin şirketlerle paylaşılacağı bir proje. Şu anki haliyle kişisel bilgilerimiz tamamen ortada zaten. Arkadaşınla tatil hakkında konuşuyorsun, telefonu eline alınca tatil acentası reklamı çıkıyor. Madem bu her şekilde kullanılıyor, o zaman verilerinin kullanımına izin veren insanlar para kazansın kafasında yani. Enteresan bir proje ve ilgimi çekti. Yoksa bu kadar uzun bir yazı yazmazdım. Teşekkürler bu arada Smiley

Yazı için teşekkürler. Aslında mantık olarak güzel bir proje. Yorumlara bakılınca kimse bilgi paylaşmıyor gibi bir hava var ama bugün firmalar kullandıkça 5 TL vericem dese, birçok kişi bilgisini paylaşır. Yahu 0,00001 için tıklama yapmaya uğraşanlar var.
member
Activity: 411
Merit: 21
December 12, 2018, 03:20:31 PM
Bounty’sine katılmadan önce projeyi incelenmiştim. Proje bana da ilk başta çok ütopik gelmişti ama globalde ve yabancı forumlarda epey bir hype yapmıştı. Projenin arkasında 2-3 büyük fon şirketi olduğu konuşuluyor. Kesinlikle takip edilmesi gereken bir proje. 
jr. member
Merit: 1
December 12, 2018, 02:38:53 PM
Proje kağıt üzerinde çok başarılı görünüyor. Bakalım dediklerini yapa bileceklermi? Böyle iddialı projeleri çok gördüm.
full member
Activity: 980
Merit: 152
December 12, 2018, 02:06:48 PM
Coin sayısı bir milyar olarak planlanmış, bu miktarın yüzde 30'u özel satışta, yüzde 10'u ise public'de satılacakmış. Proje kağıt üzerinde iyi görünüyor ama yine bir orta avrupa projesi olması en büyük handikapı. Bugüne kadar bu bölgeden çıkıp başarılı olmuş bir proje bilmiyorum. Polonyalılara güvenmeli mi?
member
December 12, 2018, 09:02:50 AM
doğru anladıysam şu an iovo projesinin en büyük rakipleri google, facebook, twitter, amazon, mastercard vs. karşısında şu an için çok ciddi rakipler bulunuyor. yukarıda saydıklarım bu işler için kullanıcılarına hiçbir ücret dahi ödemiyor. benim istediğim bu tür platformları kullanırken kişisel verilerimin hiçbir şekilde bir yerde kayıt altında tutulmaması. ben bim'den banka kartı ile aldığım le'cola'nın bilgilerini niye birilerine göndereyim? istemiyorum arkadaş böyle saçma şeyleri. projede yer alan örnekten yola çıkarsam da ya arkadaş benim aldığım karpuzun bilgisi hakkında niye birileri bilgi sahibi olsun. hizmet kalitesi bu şekilde artacaksa artmasın!

beyler, kişisel verilerinizin saklanması konusuna dikkat ederseniz daha iyi olur. ha ahmet almış ha mehmet!

not: bu kadar tükürük saçtım ama asıl konuya değinmedim. yazı güzel olmuş hocam. Grin

Kişisel verilerin korunması konusunda haklısınız hocam. Zaten IOVO'da isteyen kullanıcıların verilerinin şirketlerle paylaşılacağı bir proje. Şu anki haliyle kişisel bilgilerimiz tamamen ortada zaten. Arkadaşınla tatil hakkında konuşuyorsun, telefonu eline alınca tatil acentası reklamı çıkıyor. Madem bu her şekilde kullanılıyor, o zaman verilerinin kullanımına izin veren insanlar para kazansın kafasında yani. Enteresan bir proje ve ilgimi çekti. Yoksa bu kadar uzun bir yazı yazmazdım. Teşekkürler bu arada Smiley
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
December 12, 2018, 08:55:46 AM

member
December 12, 2018, 08:27:26 AM
bu sektörde gerçekten çok güzel büyük çözümler sunan projeler var ama bağzı projelerin gerçekten çok uçuk şeyler vaad etmesi proje için sorun olabiliyor.

Günlük hayatta cebimizdeki telefondan tutun da, televizyonumuzdaki uydu alıcısına kadar tüm veriler şirketlere aktarılıyor. IOVO, bunun kişilerin kendi inisiyatifinde olmasını hedefliyor. Bu sayede kullanıcıların istedikleri takdirde verilerinin kullanımından kazanç sağlayabilecekleri bir platform yani hocam. Fikir olarak oldukça parlak ama uygulaması nasıl olur bilmiyorum. Takip ettiğim bir proje olduğu için paylaşmak istedim.
full member
Activity: 630
Merit: 104
December 12, 2018, 08:13:17 AM
member
December 12, 2018, 08:12:02 AM
Platform kişisel verilerin geri bildirimini sağlamak ve kişisel verileri kontrol altına alarak denetimi sağlamak için oluşturulmuştur.

Kişisel verilerin geri bildirimi gibi bir durum yok hocam. Ayrıca projede denetim sağlanacak bir durum da yok. Platform, şirketler ile kullanıcıları bir araya getirerek kullanıcıların verilerinden kazanç elde etmesini ve şirketlerin bu verileri kullanarak kitlesel büyümelerini hedefliyor. "IOVO nedir" kısmını okursanız projenin asıl amacını anlayabilirsiniz.
full member
Activity: 616
Merit: 100
December 12, 2018, 08:00:07 AM
Platform kişisel verilerin geri bildirimini sağlamak ve kişisel verileri kontrol altına alarak denetimi sağlamak için oluşturulmuştur.
Pages:
Jump to: