Iste bunlar ne devlet, ne millet, ne din ne iman, ne insanlik onuru tasirlar.
Klavye arkasinda erkeklesirler ama memleketin bir yerinde patlayan bombadan korkularina sokaga bile cikamazlar.
Muhtemeldir ki analarinin etegini giyerek sokaklarda, arabalara molotof atanlar da bu insanciklardir.
Kardeş açalım dosyaları?..
Hz. Ayşe'den gidelim mesela... Kaç yaşında evlenmişti peygamber ile?..
Dinime, devletime, hakaret, ve hatta iftira eden biri benim kardesim olamaz.
Bu, Pygamberimizin Hz Ayse ile cocul iken evliligi konusu ise eger kininden kaynaklanan onyargina bir etki edecekse ki sanmiyorum, tamamen iftiradir.
Bu konu birkac cihed ile ele alinmalidir.
1. Peygamber efendimiz ilk evliligini 40,yasin uzerinde dul bir kadinla yapmistir ki aralarinda en az 20 yas, fark vardi. Iddia (iftira) ettigin gibi nefsine duskun (pedofil demek istemiyorum) biri olsaydi bunu genc iken yapardi.
2. Gerek o zamanin kulturel yapisi ve gerekse iklimi bir kiz ergenlige girdiginde evlenmesine engel degildi. Sicak iklimde kizlar, bedeni, gelisimini, 12-13,yasinda tamamliyorlardi. Velev ki yasi, kucuk iken evlenmis olsun, bu O'nu pedofil yapmaz.
3. Hz Ayse'nin Peygamberimizle evlendiginde, 17 yasindaydi ve bu biyografik delilleri ile, ispatlanmistir. Soyle ki ablasi Esma ile aralarinda, 10 yas, fark vardi. Peygamberimiz Hz, Ayse ile hicret, vaktinde evlenmistir ve o zaman Hz Ayse'nin ablasi 27 yasinda idi.
Bu arada, islam oncesi cahiliye kulturunun o,yaslardaki kizlari, fahise gibi kullandigi, fakir insanlarin kiz cocugu sahibi olmaya, korktuklari ve kizlarini bebek yasta oldurduklerini islamin, butun bu cahiliye adetlerini, yasakladigini gormezden gelip, boyle bir iftira ile islama dil uzatmak tek kelimeyle serefsizliktir.
Umarim o da ne diye sormazsin!
Başlıktaki konuyla ters düşmemek adına söylüyorum, şöyle bir başlık aç da dökelim eteğimizdeki taşları...
Hz. Ayşe ile 6 yaşında nişanlanıp 9 yaşında evlendiği rivayet edilir İslam alimleri tarafından. Şu anda çok vaktim yok ama dediğim gibi başlık aç da Nisa suresinden, ne bileyim alemlere inen kitapta (!) nedense nasıl ganimetlerin pay edilmesinden niye bahsettiklerini, neden peygamberin evine her zaman gidilmemesi için ayet indiğini (!) falan konuşalım da bir rahatlayalım aydınlanalım ya da nurlanalım mı demeliydim?..
Bak! Kendin dahi rivayet diyorsun. Iddia yani.
Simdi kalksam ben Ataturk'un bir homoseksuel oldugunu, karisinin da o carpik iliskilerinden birine sahit oldugu icin ondan bosandigini rivayet etsem? Bunu aksi ispatlandigi halde her yerde, soylesem?
Gelelim su vakif meselesine:
Boyle bir olay, varsa, oncelikle bunu yapan serefsizin en agir sekilde cezalandirilmasi gerekir. Aksini, savunmak ya da boyle birseyi savunmak asla olasi bir sey degil.
Fakat dusunun ki bir okulda bir ogretmenin ogrencisine bu sekilde cinsel tacizde bulunmasi da bundan, farkli bir sey, degildir. Bu durumda okulu, kapatalim mi dersiniz? Ne asagilik bir okulmus mu deriz, yoksa o ogretmenin en agir sekilde cezalandirilmasina mi yogunlasiriz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakani'nin da soyledigi bu mealdedir.
Ama onyargi, ve nefret icimizdecvar, oldukca olayi yapani, degil yapildigi yeri gorur gozler. Cunku, hedef, failden, ziyade mahaldir. Bilmem anlatabildim mi?
Yani senin söylediklerin realite öyle mi? Güldürme ya beni... Tutunduğunuz tek şey kitabınız, onda da binlerce çarpık, kendisini yalanlayan bilgi. Referans olarak aldığınız şey bir o, o da rivayetler bütünü zaten. Bana sakın o gökten indi deme bunu ispatlamak için "Şu kusursuz doğaya, çiçeğe, kuşa bak!" diye zırvalamaktan başka yediğiniz bir halt yok.
Atatürk eşcinsel olabilir. Eşcinsellikle benim bir alıp veremediğim yok. Çarpıklık olarak algılayan sensin. Atatürk her şeyden önce bize bilim ve aydınlanma yolunu gösteren, cağın görebileceği en büyük liderlerden bir tanesi. Ama senin için aydınlanma-bilim-laiklik falan bunlar hep irrite konular di mi? Afakanlar falan basıyor sana bunları okuyunca? Kaşıntın ondan.