Pages:
Author

Topic: Istiklal Caddesinde Patlama - page 3. (Read 5588 times)

member
Activity: 78
Merit: 10
March 21, 2016, 11:36:25 AM

Tablo açık.Yüzde 1'lik kesim içerisinde olanların Akp'li olmasını  anlıyorum lakin hergün daha da fakirleşen alım gücü düşen o %99'luk kesimin "ekonomi çok iyi yhaa" "duble yol" "3. havalimanı" "3. köprü" diye diye akp şakşakçılığı yapması gerçekten çok garip.

newbie
Activity: 15
Merit: 0
March 21, 2016, 11:24:04 AM
caddeler heryer bombas allah belasını versin bu işidin de pkknın da... Mahvettiler bu ülkeyi. Pkk ve işid bence saman altından T.C. karşı birlik olmuşlar. Danışıklı dövüş.
hero member
Activity: 1092
Merit: 520
Aleph.im
March 21, 2016, 10:45:07 AM
arkadaşım rakamlar yalan söylemez 2002 de 100milyar dolar borcun varken 2012te 300 milyar olmussa ve bu her geçen gün artıyorsa ekonomimiz iyi denemez. şuan dükkanın olsa her yıl borcun daha fazla oluyorsa lan amerikalılarda benden iyi ürün alıyor ben satışa devam edeyim zarar edeyim nolacakmı dersin yoksa dükkanımı kapatırsın? yabancı yatırımcı geldi cunku telekomundan tekeline kadar herseyini yabancılara sattın. ustelik senin 10a sattığını adam 1 yıl sonra baskasına 100e sattı o alanda baskasına 1000e sattı. örnek tekel ilk ozellestirme miktarına bakın birde son satış fiyatına. yani kısacası tüccarlığı bilmiyorsun demektir bu. 1000edecek urunu 10 liraya satıp her sene borcunu artırıyorsan o dukkanı ya kapatacaksın yada onlem alacaksın.
onu geçtim ulke havai fişek gösterisine döndü surekli biryerlerde birseyler patlıyor, 1 kişi cıkıp güvenlik zafiyetimiz var diyemior. tamam kimse istifada etmesin onuda anladık onuda yapabilcek erdemde kimse yok bari hersey kontrol altında demeyin. alman elciliği uyarı yaptıgında gidin adamlarla görüsün. yalanlamayın. yarın biri cıkar almanlar yaptı der bunada inanan en az 30milyon kişi olur.

Gece trt1 de gençlerin sorularını yanıtlıyordu Kanaat ekonomisinden bahsediyordu kişi başı gelir 10k $ diyordu ama dediklerini hiç göremedik ama ağzı iyi laf yapıyor inanası geilyor insanın .
kişi bası gelırın %90ı ülkenin %0.1 i tarafından kazanıldığı için öyle oluyor yoksa kişi bası gelir hesabı kolay 5379$ 1 yıllık asgari ücretin değeri. iddiaya girerim ülke nufusunun %90ı asgari ücret yada altını kazanıyor. Buna agi de dahil.
Zaten kişi başı milli gelir artık ekonomik bir gösterge olmaktan çıktı. Üst tabakadaki yüzde 0,1'i bile çıkartsanız kişi başı milli gelir ortalaması yarı yarıya düşüyor. Tabii AKP seçmeninin çoğunluğu maalesef eğitimsiz olduğu için bu gibi göstergelere kanıyorlar. Tıpki dini koşulsuz kabul ettikleri gibi bunu da kabul ediyorlar...
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
March 21, 2016, 10:22:38 AM
arkadaşım rakamlar yalan söylemez 2002 de 100milyar dolar borcun varken 2012te 300 milyar olmussa ve bu her geçen gün artıyorsa ekonomimiz iyi denemez. şuan dükkanın olsa her yıl borcun daha fazla oluyorsa lan amerikalılarda benden iyi ürün alıyor ben satışa devam edeyim zarar edeyim nolacakmı dersin yoksa dükkanımı kapatırsın? yabancı yatırımcı geldi cunku telekomundan tekeline kadar herseyini yabancılara sattın. ustelik senin 10a sattığını adam 1 yıl sonra baskasına 100e sattı o alanda baskasına 1000e sattı. örnek tekel ilk ozellestirme miktarına bakın birde son satış fiyatına. yani kısacası tüccarlığı bilmiyorsun demektir bu. 1000edecek urunu 10 liraya satıp her sene borcunu artırıyorsan o dukkanı ya kapatacaksın yada onlem alacaksın.
onu geçtim ulke havai fişek gösterisine döndü surekli biryerlerde birseyler patlıyor, 1 kişi cıkıp güvenlik zafiyetimiz var diyemior. tamam kimse istifada etmesin onuda anladık onuda yapabilcek erdemde kimse yok bari hersey kontrol altında demeyin. alman elciliği uyarı yaptıgında gidin adamlarla görüsün. yalanlamayın. yarın biri cıkar almanlar yaptı der bunada inanan en az 30milyon kişi olur.

Gece trt1 de gençlerin sorularını yanıtlıyordu Kanaat ekonomisinden bahsediyordu kişi başı gelir 10k $ diyordu ama dediklerini hiç göremedik ama ağzı iyi laf yapıyor inanası geilyor insanın .
kişi bası gelırın %90ı ülkenin %0.1 i tarafından kazanıldığı için öyle oluyor yoksa kişi bası gelir hesabı kolay 5379$ 1 yıllık asgari ücretin değeri. iddiaya girerim ülke nufusunun %90ı asgari ücret yada altını kazanıyor. Buna agi de dahil.
hero member
Activity: 868
Merit: 502
March 21, 2016, 09:25:46 AM
akp lı secmenle bu kadar ayrıntılı konusmaya gerek yokk.. onlara kömür-makarna- ayda 1 kere 100 tl vercen bıde duble yol yaptın mı tamam devlet bıze bakıyor olur .onların kapasıtesı bunlardan ıbaret...
legendary
Activity: 1274
Merit: 1000
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
March 21, 2016, 09:00:36 AM
Aslında burada bir hinlik var;
2002'de 100 milyar dolar borcun vardı, TL karşılığı ne?
167 milyar TL (yeni para ile) (2002'de 1 dolar 1.67 TL http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/200211/04112002.xml )

Peki bugün ne kadar borcun var?
Sadece devletin 300 milyar dolar. (özel sektörün borcu vs hariç)
Dolar kuru ne? 2.85 TL http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/201603/18032016.xml
Ne kadar ediyor?
855 milyar TL ediyor.

Salt borç miktarına bakarak ekonominin iyileştiğini söylemek mümkün değil. Bakılması gereken bir çok etken var;
Paranın değersizleşmesini, enflasyonu, ülkedeki işsizlik oranını vs de eklemek lazım.

Mesela işsizlik sorununu ele alalım;
Şu anda ülkedeki işsiz oranı %10'un üzerinde, Peki bundan 3-4 yıl önce bu oranlar neden %3-5 arasındaydı? Ne değişti de işsizlik bir anda 2'ye katlandı? "Gezi parkı, dış mihraklar vs" yalanını söyleyenin ağzına kürekle vurun.

2007 öncesinde üniversitelerin kapasiteleri belliydi. Bir anda üniversitelerin kapasitelerini artırdılar değil mi? Bir sürü yeni üniversite(?!) kurdular. Milyonlarca lise mezunu işsizi üniversitelere doldurdular, kıytırık bölümlere. (Bu sırada dershaneler, abi evleri vs ile cemaatin zenginliğine zenginlik kattılar orası ayrı)
Ne oldu? Bir anda piyasadaki işsiz lise mezunları üniversiteli oldu, "işsizler ordusu" bir anda eritildi.
Peki 4-5 sene sonrasında ne oldu dersiniz?
Tebrikler liseli işsizleriniz artık mezun oldu, Artık onlar "üniversite mezunu işsizler".

Uyduruk bir geçici çözümle işsizliği düşürdüler.

Derken bu üniversiteli işsizler ordusunu yine cemaatin kucağına attılar, polislik sınavının sorularını çalıp bunlara verdiler. O üniversiteli işsizler ordusunun bir kısmını kendilerine polis olarak kul köle yaptılar.

Yüzbinleri polis olarak işe aldılar, (Arada 6 ay da onları eğitmek için harcadılar gerçi) Peki ya geriye kalan milyonlar? Onlar hala üniversite mezunu vasıfsız işsiz...

Fen edebiyat fakülteleri neden kapatılıyor bu ülkede? Milyonlarca sözde yüksek öğrenim görmüş üniversite mezunların ne yapıyor?

"Ekonomimiz süper"
YERSEN...

Hadi bakalım, bugün rte "seferberlik çağrısı" yapmış. Giyin kefeninizi gidin RTE'nin yanında savaşa. Sizi tutan yok. Artık öteki cuma emevi camisinde cuma namazı mı kılarsınız, yoksa Suriye sınırında pkk/ypg ile savaşmak için ışid ile kol kola mı girersiniz, orasını siz bilirsiniz.
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
March 21, 2016, 08:48:01 AM

legendary
March 21, 2016, 08:44:28 AM
hero member
Aleph.im
March 21, 2016, 07:49:28 AM
hero member
Aleph.im
March 21, 2016, 07:46:01 AM
magnific61 bakıyorum hakaret etmeye başlamışsın... Hayırdır, biri doğruları söyleyince bir tarafların mı oynamaya başladı?..

Bak biri yazmış iyi oku da seninkilerin 13 yıllık siyasetini iyi çöz...

"AKP'li olmak güzel bir duygu olmalı. Düşünsene komutanlar hapse giriyor seviniyorsun, aynı komutanlar berat ediyor yine seviniyorsun. Teröristle görüşmeler yapılıyor, halaylarla sınırda karşılanıyor seviniyorsun, aynı teröristlere operasyon yapılıyor yine seviniyorsun. Esatla aile fotoğrafları çekiliyor, kucaklaşıp sarışılıyor sevinç içindesin, Esat Esed oluyor, terörist ilan ediliyor yine sende bir sevinç. Cemaat'in olimpiyatlarında sevinçten göz yaşlarını tutamıyorsun, aynı cemaate "paralel" deniyor, terörist muamelesi yapılıyor yine seviniyorsun. Ne diyeyim, sende haklısın sevgili kardeşim! bu kadar sevinç yaşatan bir partiyi sevmeyip ne yapacaksınız!"
legendary
March 21, 2016, 06:44:17 AM
"ekonomimiz çok süper lan" yalanlarına inanmamızı bekliyor bunlar herhalde.
Dinci iktidarlar vurgunlarını yapsın, ceplerini doldursun, millete illallah gelsin, 1 dönemliğine de olsa Ecevit gibi halk adamlarını başa getirsin, Ecevit onca yükün altından kalksın, bir çok şeyi rayına oturtsun.

Sonra bu dinciler peydah olup "bunlaaaaaaaağrrr dinsiz" diyerek cahil anadolu insanını kandırıp oyunu çalsın. Ardından ekonomimiz çok süper yalanları atsın.

Lan oğlum bu herif kendi hocasını "hırsız" damgası vurarak hapse attı lan hapse. O çok methettiğiniz Erbakan, RTE tescilli bir hırsızdır. Kayıp trilyon davasından yargılanmış ve hapse tıkılmıştır.

Ülkenin dışa bağımlılığı yokken, Özal denen amerikan uşağı gelmiş, ülkeyi borca batırmıştır. Ne yaptı karşılığında? Özal döneminden kalan ne var elde? Hangi fabrika var? Hangi üretim yapan kurum var? O borçları temizleyecek hangi değeri üretti özal? Yoksa o paraları diğer dinciler gibi ceplerine mi indirdi?

Sorun sadece ekonomi değil aslında. Çünkü paradan daha değerli şeyler var şu hayatta. Örneğin benim için "özel hayatın gizliliği" daha önemli.

Bir örnek;
Şu anda Amerika'da FBI ve Apple arasında ciddi bir savaş yaşanıyor. Bu savaşın sebebi ne? FBI Apple'dan ürettiği tüm cihazlara backdoor koymasını istiyor.  Apple da FBI'a karşı direniyor. Sebep? Apple, kullanıcılarının "özel hayatın gizliliği", "kişisel verilerinin korunması" vb konularda çok hassas davranıyor. Öte yandan FBI da diretiyor: "Teröristler apple kullanıyor, takip edemiyoruz" vs vs.
FBI terörü bahane ederek tüm Apple kullanan amerikalıları dinlemek istiyor. (Android tarafında böyle bir şey yok, Google zaten bu gibi kurumlarla iç içe çalışıyor, her türlü desteği sağlıyor). (Google kullananların vay haline).

Peki ya Türkiye'de durum ne?
Hani o "ekonomi düzelsin" diye araplara peşkeş çekilen Türk Telekom vardı ya, Şu anda bizleri "donumuza kadar" takip ediyor. İnternette, telefonda vs attığımız her adımı takip ediyor, kişisel verilerimizi bizden izinsiz işliyor. Birilerine çok rahat servis ediyor. Nasıl yapabiliyor bunu?
Daha Türkiye'de doğru dürüst bir "Kişisel verilerin korunması kanunu" olmadığı için.
Ülkenin en stratejik kurumunun araplara peşkeş çekilmesi sonucu bütün ülkede "özel hayatın gizliliği" diye bir şey bırakmadı.
Böyle bir şeyi başka yerde yapmaya çalışırsan kıyamet kopar. Yukarıda örneğini verdim.

Aslında Türkiye'de yaşanan siyasi döngüler şöyledir;
- Dinciler soyar, memleketi borca batırır, ekonomik krize sebep olur.
- Halk bıkar, halkçı birini başa getirir, ekonomi düzelmeye başlar
- İşler iyiye giderken dinciler türer ve cahil halkı tekrar kandırır.

Bu düzen böyle devam eder.

Hangi dinci siyasetçiye elinizi atsanız bir hırsızlık, yolsuzlukla karşılaşırsınız. Şimdi bana hiç "bal tutan parmağını yalar" demeyin. Bu sizin hırsızlıkları aklamak için uydurduğunuz bir şey. Başka toplumlarda hırsızlar def edilir. Siz yüceltiyorsunuz.
full member
Activity: 182
Merit: 100
March 21, 2016, 03:53:20 AM
legendary
March 21, 2016, 03:02:46 AM
full member
March 21, 2016, 02:06:38 AM
legendary
March 20, 2016, 04:05:28 PM
Grin Grin Grin

Tipik dinci ikiyüzlülüğü ile karşı karşıyayız yine.  Akp yapınca "vatan millet için". Muhalefet hdp vekili ile görüşünce "vatan hayini dinsiz".
HASİKTİRİN ORADAN!

Güney doğu'ya silah yığınağı yapılırken valilere "dokunmayın" emri veren, TSK'nın 200'den fazla operasyon talebini reddedenler suçlu değil mi?

Asıl salakça olan ne biliyor musunuz? Bütün bu dincilerin suçlu olduklarını bildikleri halde hala körü körüne onları savunabilmeleri.

Teröriste taviz veren en az terörist kadar suçludur. Eğer sen teröriste taviz vereni körü körüne savunmaya devam ediyorsan sen de onlar gibi suçlusun.

Bunca yaşanan saldırıda ölen yüzlerce masum insanın kanı sizlerin de ellerinde. Suçu hiç başkalarına atmaya çalışmayın.

Günü geldiğinde, bu kişiler yargılanıp ceza aldığında "ama bilmiyorduk, kandırıldık" demeye hakkınız yok. Bal gibi de biliyorsunuz bunları. Her şeye rağmen göz yumup destekliyorsunuz...

Terör örgütü ile istihbarat görüşebilir. Tamam, içeri adam sızdırmıştır vs. Bilgi alıyordur, hatta bazen bilgi alabilmek için bilgi sızdırması gerekiyordur falan, stratejik önemi olan konular bunlar.

Ama sen teröristlerin ülkene bomba yığmalarına göz yumarsan o bombalar sebebiyle ölen her bir can'dan sen sorumlusun demektir.

Teröristi beslemezsin, kafasına sıkarsın. Ülkende milyonlarca genç işsizken eli kanlı teröristlere dünyanın parasını işsizlik maaşı olarak benim vergilerimle veremezsin. Yıllarca okuyup çalıştığım, geleceğimi kurmam için girmem gereken işlere dağdan inen eli kanlı/keleşli teröristleri hiçbir şey olmamış gibi sokamazsın.

Bunları yapan akp'dir. Milyonlarca insanın hakkını yiyen, akp'dir.
Günü geldiğinde bütün bunların hesabı sorulduğunda "ya bu dünyada ya da öbür dünyada" milyonlarca masum insanın eli sizlerin yakasında olacaktır.

Bütün bunları aklınızın bir köşesine kazıyın. Unutmayın siz o canını aldığınız/ alanlara göz yumduğunuz ve hatta desteklediğiniz yüzlerce insanın katilisiniz.

Sizler katilsiniz.
Terör örgütü ne kadar katilse sizler de en az o kadar katilsiniz.

Son olarak bir ek yapmam lazım:

2002'de bitme noktasına gelmiş bir PKK'yı nasıl diriltmeyi başardınız? Başsız kalmış ve dağılan terör örgütünü yok etmek yerine hiçbir şey yapmamayı nasıl ilke edindiniz? Ondan sonra terör örgütüyle görüşülebilir. HASİKTİRİN ORDAN!
full member
March 20, 2016, 03:48:34 PM
O değil de bombacı Işid'çi çıkmış gençler?.. Şu bizimkilerin desteklediği Işid, karıştırmamanız için söylüyorum...
Oh be! PKK'lı değilmiş ya çok fazla kıvırmak gerekmiyor şimdi, değil mi!?
İşid'in de, destekleyenin de, desteklemeyip de destekledi diyenin de taaa... Anladınız siz onu

Bu sözler size bir yerden tanıdık geldi mi?
Kronolojik olarak şöyle bir versiyonu vardı bunların:

- Pkk ile görüşen şerefsizdir.
- Pkk ile görüşen de görüştü diyen de şerefsizdir.
- Pkk ile mit görüşmüş olabilir, haberim yok.
- Mit'e Pkk ile görüşme talimatını ben verdim.

Bu sözleri söyleyen kimdi? Hafızaları tarayalım biraz.
O tamamen ayrı bir konu cakir.
IRA ingilizlere göre bir terör örgütüydü ama görüştüler. ETA ispanyol yönetimine göre bir terör örgütü idi ama görüştüler. Hatta taviz bile verildi. Aslolan devletin menfaati ise görüşmenin bence mahsuru yok
Öcalan hapiste ike ve daha PKK ile barış süreci yaşanmadan çok önce ben bunu dile getirmiş: "Bu haini madem asamıyorsunuz neden boşa besliyorsunuz. Bence devlet onu kullanmalı" demiştim.
Çözüm süreci elbette hataları yanlışları olmakla birlikte devlete hiç mi fayda sağlamadı? Kürt halkının bu süreçten hiç mi faydası olmadı?
Terör örgütü bence kürt halkının gözünde de yerini kaybetti bu son çatışmalarla. Ayrıca planladıkları kasım seçimlerine kadar çok iyi tuttu ama karşılarında kaybedilen seçime rağmen kararlı bir devlet görmeyi beklemiyorlardı. Eğer seçimlerde AKP yine tek başına iktidar olabilseydi, bu yaşananları belki bir yıl daha erteleyecek ve çok daha güçlü çıkacaklardı devletin karşısına.
alışıldık siyasi ağız ama Erdoğan'da pek alışıldık durmadı tabii. Görüşüyorsan çık adam gibi görüştük, görüşüyoruz de.
legendary
Activity: 1036
Merit: 1001
legendary
March 20, 2016, 01:57:41 PM
O değil de bombacı Işid'çi çıkmış gençler?.. Şu bizimkilerin desteklediği Işid, karıştırmamanız için söylüyorum...
İşid'in de, destekleyenin de, desteklemeyip de destekledi diyenin de taaa... Anladınız siz onu

Bu sözler size bir yerden tanıdık geldi mi?
Kronolojik olarak şöyle bir versiyonu vardı bunların:

Bu sözleri söyleyen kimdi? Hafızaları tarayalım biraz.
full member
March 20, 2016, 01:46:29 PM
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
March 20, 2016, 11:48:04 AM
MİT 'in başına Müge ANLI'yı geçirmek lazım.

Teröristlerin kolunada nefret izi yaptırdımı tamamdır dimi hocam Cheesy
Pages:
Jump to: