Kripto paralar ve cüzdanlar
Kripto paralar artık bir ekonomik varlık olarak dünyada bir çok kişi ve kurum tarafında kabul görmeye başlamıştır. Ne kadar engellenmeye çalışılsa da blockchain ve kripto paralar bundan sonra hayatımızda önemli bir yere sahip olacaktır.
Kripto para dünyasında olanlar bilirler ki merkeziyetsiz oluşları ve blockchain sistemi içerisinde kayıt altına alındıklarından bu varlıklar banka ve benzeri fiziksel ortamda depolanamazlar. Güvenli bir dijital cüzdan bu işin olmazsa olmazlarından biridir. Gün geçmiyor ki hack saldırısına maruz kalan veya çeşitli dolandırma yöntemleri ile şifreleri ele geçirilen bir cüzdan vakası duymayalım. Kişilerin veya kurumların bu varlıklarını güven altında tutabilmeleri kripto para dünyasının daha yaygın bir şekilde kabul görmesi içinde önemli bir unsurdur.
Mevcut cüzdanların bir diğer dezavantajı ise kripto paralarınızla alım satım yapmak istediğinizde paranızı bir borsaya göndermeniz ve bunu yaparken bir miktar transfer ücreti ödemeniz gerektiğidir. Transfer etmek istediğinizde geçen zaman ise diğer bir önemli handikaptır.
Javvy
Javvy evrensel kripto para cüzdanı bu problemlere önemli çözümler sunmaktadır. Üst düzey güvenlikli, içerisinde alım satım yapılabilen bir cüzdan olarak tasarlanmıştır. Kripto paraların büyük bir çoğunluğunu depolayabileceğiniz ve alım satım yapabileceğiniz bu platform, kripto dünyasındaki değişimler ve yeni enstrümanlar için sürekli güncellenebilecek bir altyapıya sahip.
Güvenlik konusu üzerinde hassasiyetle durulmuş olduğu görülüyor. Çevirimdışı olarak kullanılabildiğinden varlıklarınızı dışardan gelecek tehditlere karşı izole edebilirsiniz. Uygulama içerisinde blockchain, yapay zeka ve birkaç yeni teknoloji sayesinde şüpheli işlemler kolayca ve hızlıca tespit edilip gerekli önlemler alınabilecektir
Bir çok kripto para ile işlem yapılabilen javvy uygulaması ICO’lar içinde güvenli ve zengin içerikli bir platform olarak hizmet vermeye başlamış durumdadır. ICO ların bir seçici tarafından ön elemeden geçtikten sonra müşterilere sunulması, bir çok dolandırıcılık olayı yaşanmış olan ICO oluşumu için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Javvy platformu içerisinde güvenli bir şekilde ICO yatırımı yapabilecektir.
Javvy platformu üzerinde 5 dakika gibi kısa bir sürede kimlik doğrulama işlemleriniz yaptırıp güvenli bir şekilde depolama ve alım satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Yol haritasında da belirtildiği gibi Javvy 2019 yılı içerisinide bir donanım cüzdanı kullanıcıların hizmetine sunmayı, farklı ülke para birimlerini uygulama içerisinde kullanıma açmayı, banka veya bankalar ile partnerlik anlaşmaları yaparak kullanıcıların direk uygulama üzerinden banka transferlerini yapabilecekleri bir sistem oluşturmayı hedeflemektedir. Kripto para dünyasına yeni katılan enstrümanların uygun olanları da platforma eklenecektir.
JVY TOken
Javvy kendi token sistemini oluşturarak uygulama içerisinde alım satım için kullanılabilecek bir kripto para birimi haline getirmektedir. Binance borsasının BNB token’ı gibi JVY token’ı kullanarak yaptığınız işlemlerde işlem ücretlerinde yüzde elli oranında bir indirim hakkına sahip olacaksınız. Sadakat ödül sistemi için ayrılmış olan 150 milyon JVY token kullanıcılara dağıtılacaktır.
Sonuç olarak genel bir değerlendirme yaparsak, Javvy platformunun kullanıcılara sağladığı güvenlik ve kullanım kolaylığı çözümleri bir çok kripto para yatırımcısını cezbedecek gibi görünmektedir. ICO yatırımı yapmayı düşünenlerin Javvy platformunu ve token özelliklerini incelemesi gerktiğini düşünüyorum.
Detaylı token bilgileri için yazının tamamı :
https://www.linkedin.com/pulse/javvy-evrensel-kripto-para-c%C3%BCzdan%C4%B1-ve-borsas%C4%B1-yurtsever-kizilaslan/