Pages:
Author

Topic: Kanal İstanbul Projesi - page 3. (Read 527 times)

hero member
Activity: 1204
Merit: 630
December 22, 2019, 06:10:20 AM
Bu konuda diğer siyasete malzeme olan konular gibi çok kirlendi. Geçen gün eski G.Kurmay başkanı çıkıp Sevr'i falan gündeme getirdi, batısını kaybederiz falan gibi şeyler konuştu.

Yani öyle veya böyle bize bir faydası olacaksa tamam oturup, konuşalım yapalım tamam. Ama bence iki sorun var. Birincisi bunun her türlü analizi iyi yapılmalı. Oradaki deniz yaşamı ve ekolojik dengede dahil her şey etkilenecek. Burada en doğru seçim gerçekten bu kanalın yapılması mı bunu "gerçekten" incelemeliyiz. Bakın burada getirisi, götürüsünden fazlaysa falan demiyorum. Götürüsü olmayacak şekilde yapmalıyız bu işi. Bunu sadece ekonomik düşünmek doğru değil bana kalırsa. İkincisi ise zamanlama. Böyle büyük bir şeyi oldu bitti ye mi getireceğiz? Ekonomik olarak şu an önceliğimiz olmalı mı bu?

En münasibi, benim düşünceme göre, yıllar da sürse önce tüm analizlerin doğru yoldan yapılması ve eğer yapılacaksa da gerçekten hazır olduğumuz bir zamanda yapılması gerekir.
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
December 22, 2019, 03:29:28 AM
ilginç bir şekilde her sene 2 kere önümüze sunulan bir proje bu kanal istanbul. mesela şimdi konuşuyoruz ya ocak 2020'nin ortalarında bir daha kimsenin aklıma gelmeyecek. daha sonra 9 ya 10. aydan sonra tekrardan ısıtılıp önümüze koyulacak. her sene aynı hikaye. yapılır, yapılmaz, para var, yok, oldu bitti, katar emirinin anası vs... hep aynı hikaye.
ben zaten istanbul'dan her zaman kaçmayı planlıyordum ama bu proje için yapılacak olan ilk harekette direkt kaçarım. istanbul bildiğin bok kafasına döner.

Bakalım hangisi olacak önce malum telegramin coinide 2 yıldır habire önümuze geliyor. Önce telegram mi coin çıkaracak yoksa kanal istanbul mu olacak. Make your choice😄
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
December 22, 2019, 02:50:36 AM
Bu kadar bilim insanı çıkıp da zararlı, ekolojik sistemi bozar, su sıkıntısı yaratır gibi şeyler söylüyorken neden düzgün bir rapor hazırlanmasına izin verilmiyor? DSİ'nin hazırladığı söylenen 2 rapor neden ortadan kaybettiriliyor? Neden sözleşmeler ile ilgili net bir şey söylenemiyor?

Bu proje hükümet ötesi bir projedir. Bütün ülkeyi ilgilendirir. Ülkenin geleceğini, konumunu, ekonomisini ilgilendirir. Kimsenin kafasında soru işareti kalmayana kadar bu proje desteklenmemelidir. Ayrıca bizim paramız yok, yine yap işlet devret diyip ülke ekonomisini komple bitirmek istiyoruz heralde Smiley
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
December 22, 2019, 02:12:52 AM
bu konuda mantıklı bir amaç varmıdır?

amaç ne? neden ihtiyaç duyuluyor yada ihtiyaç duyuluyor mu?
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
December 22, 2019, 02:11:35 AM
ilginç bir şekilde her sene 2 kere önümüze sunulan bir proje bu kanal istanbul. mesela şimdi konuşuyoruz ya ocak 2020'nin ortalarında bir daha kimsenin aklıma gelmeyecek. daha sonra 9 ya 10. aydan sonra tekrardan ısıtılıp önümüze koyulacak. her sene aynı hikaye. yapılır, yapılmaz, para var, yok, oldu bitti, katar emirinin anası vs... hep aynı hikaye.
ben zaten istanbul'dan her zaman kaçmayı planlıyordum ama bu proje için yapılacak olan ilk harekette direkt kaçarım. istanbul bildiğin bok kafasına döner.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
December 22, 2019, 02:03:06 AM
Bu proje 3-5 yılda bitecek bir iş değil herkesin malumu. En az 10 belki 15 yıl sürecek bir iş. Şu andaki iktidar bu kadar süre devam edebilir mi şüpheli. Sonraki gelecek iktidar veya koalisyon devam etme kararı alır mı bilemem. İhale yapılırsa iptal edilirse yine vatandaşın cebinden çıkacağı kesin. Umarım aklı selim davranıp bu işi başlamadan bitirirler. Umarım...
sr. member
Activity: 840
Merit: 300
December 22, 2019, 01:43:57 AM
Bu kadar emirinin annesi üzerine büyük arazi aldılar ya, diyor ki yabancılar toprak alamaz diye bir yasak yok ki isteyen alır diyor. ama bunların olayı öyle değil. alamaz. bunlar önce katar emirine toprağı aldırıyorlar, sonra düzgün vatandaşın arazisine imar vermeyip, gidip katar emirinin arasine kaymak gibi imar verecekler milyarlarca dolar oradan iç edecekler, hep yaptıkları sistem bu.
full member
Activity: 980
Merit: 207
December 22, 2019, 01:39:43 AM
ekran başına çıkan herkes gemi geçişlerinden alınacak ücretten bahsediyor ama üzerine kurulacak köprülerle ilgili konuşanı duymadım hiç. o köprülerden de araç geçiş ücreti alır bunlar  Grin

Kendimiz yapmayız kesin. Tıpkı köprülerde olduğu gibi yap işlet devret. Sonra bu şirketlere günlük geçiş limiti verirler ona göre parayı epey zaman şirket toplar. Sonra limite ulaşmayınca devlet cebinden verir. Tabi vatandaş tan alır parasını. Sonra çıkar Mersin'de ki vatandaş ben geçmiyorum ki baba giren yok zanneder.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
December 22, 2019, 01:26:53 AM
ekran başına çıkan herkes gemi geçişlerinden alınacak ücretten bahsediyor ama üzerine kurulacak köprülerle ilgili konuşanı duymadım hiç. o köprülerden de araç geçiş ücreti alır bunlar  Grin
full member
Activity: 980
Merit: 207
December 22, 2019, 12:40:11 AM
Eğer o kanal yapılırsa.
1.si: bana giren İstanbul'a 4. köprü olur dedik. Yıllarca 3. Diyorduk akp 3 yapınca yavuz sultan selim köprsunu artık 4 demeye başladık. 😄
2.si: yapmaları mümkün degil
Diyelim bu kanali yapmaya çıktılar. İdiia ediyorum değil bizim nesil çocuklarımizin nesli bile görmez.
Ben inanmıyorum bu işe. Gündem değiştirmek için ortaya atılmış bir fikir.

3. Ve en can alıcı sorum ortada ada gibi kalacak yer hangi kıtaya ait olacak? Tarif ederken onlar ne diyecek?😄
member
Activity: 70
Merit: 16
December 21, 2019, 11:03:15 PM
Gündemde Kanal İstanbul tartışması var. Bu işin mantıklı tarafı yok zaten İstanbul boğazı binlerce yıldır tıkır tıkır çalışıyor boğazda sanarsın karayolu gibi yoğun trafik var ve Kanal İstanbul projesine ihtiyaç var. Bence gemi trafiği bahane kanalın yanına lüks evler yapılacak ve satılacak. O arsaları almış olanlar zengin olacak.

Kanal İstanbul eğer yapılırsa buna benzer olacak.

Pages:
Jump to: