Pages:
Author

Topic: Kentsel Dönüşümde Yaşanan Sorunlar - page 2. (Read 343 times)

jr. member
Activity: 462
Merit: 2
bu kentsel dönüşüm olaylarında devletin bir şekilde güvence vermesi gerekiyordu. fakat rant çok fazla yok ki fazla ilişmemiş.
hero member
Activity: 931
Merit: 500
Kentsel dönüşüm hesapta herkesin çıkarına olacaktı gerçekte öyle olmuyor. Müteahhiti azletme koşullarına bakmak gerekir diye düşünüyorum, yapacağı işlerden maddi zarar olarak sorumlu olmalı bana kalırsa. Sözleşme koşullarına uymayan müteahhitler hakkında dava açmak ise süreci kısaltmıyor maalesef bir davanın sonuçlanması hem masraflı hem de tahminlerden uzun sürüyor. Bu arada zaten atı alan Üsküdarı geçmiş oluyor.
jr. member
Activity: 322
Merit: 1
Kentsel dönüşüm muhabbeti en çok sözde müteahhit olan dolandırıcılara yaradı sadece.Onlarca insanı evinden Edip malına ortak oldular,kimilerini süründürdüler belediyelerde imar müdürleriyle birlik olup insanlardan rüşvet yediler.Bu güzel ülkemizi bu tür adamlardan,yani elindeki ve makamındaki gücü kullanan kan emiciler den temizlenmemiz lazım yoksa gariban insanımızın elindeki eve bile ortak olur hatta türlü oyunlarla o evi bile alır bu insan müsvetteleri.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
benim de çok yakın bir tanıdığım şu an için bu sorunla karşı karşıya. neredeyse 2 sene olmasına rağmen yıkılan evin yerine bir tane çivi bile çakılmadı. kendilerinin tek şansı bugüne kadar geçen zamanda kiralarının karşılanması. yoksa koca binayı verip kiraya çıkıp beklemek saçmalık. keşke bu kentsel dönüşüm olayı sadece devlet tarafından yapılabilse. en azından sorun yaşayacaksam karşımda bir muhatap olur.
sr. member
Activity: 672
Merit: 250
Sorunuzla pek alakası yok ama merak ettim. Acaba müteahhit, dönüşüm sırasında ev sahiplerinin teslim süresine kadar olan kira bedellerini karşılıyormu?
Ayrıca müteahhitin ekonomik koşulları bahane etmesini çok saçma buldum. Her ticaret yapan kazanacak diye bişe yok, öyle olsa herkes yapar bu işi. Ne kadar güzel iş valla, para kazanırken yapayım, herşeye zam gelince yapamam.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar...
Müteahhitin azledilmesi bence de çok büyük hata olmuş. Konuyu açtığımda, bu akrabamızın meselesinden yeni haberim olmuştu. Yoksa ben de "aceleci davranmayın" derdim. Bu işlerden anlamasam da, müteahhitin işinin kolaylaştığını fark ettim. Sözleşmelerinin içeriğini de bilmiyorum.

Acaba diyorum; müteahhit efendi, daire sahiplerinden birkaçı ile özel bir "akçeli" anlaşma mı yaptı! "Alın size şu kadar para, milleti gaza getirip beni bu işten kurtarın".
Düşününce mantıklı geliyor. Çünkü olaylar birkaç gün içerisinde hızlıca gelişmiş.

Aramızda avukatlar varsa ya da bu konuları deneyimlemiş olanlar varsa; belki daha net bilgiler verebilirler.
hero member
Activity: 938
Merit: 501
Müteahhitin de canına minnet. Ya bu ülkedeki müteahhitlerin çok büyük bir kısmı böyle adi zaten. İşini düzgünce yapanları tenzih ediyorum ama çoğu kapıyı pencereyi yarım bırakıp elekriksiz susuz kaba bir inşaat bırakıyor böyle. Yazık.
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
Müteahhiti azleder çok büyük hata yapmışlar. Adamı büyük yükten kurtarmışlar tebrik ederim.  Zaten adam aldığı paralarla kaba inşaatı çıkmıştır. Kaba inşaata para gitmiyor zaten, hele müteahhit için hiç para tutmaz.  Hukuki yaptırımı var, sözleşmede ne yazdığına göre değişir. Teslim tarihinde teslim edilmezse olacakları sözleşmede yazar. Sözleşmeye göre hukuki yaptırımı olur.
member
Activity: 1106
Merit: 25
Benim arkadaşimin da evi eski idi ve kentsel dönüşüm olayina girdiler site olarak. 2 yıl oldu nerdeyse ve sadece evin olduğu yerde balık beslersin. Yagmur suları göl oluşturdu. Sebep yine aynı, değişen şartlar ve bu yeni şartlara göre müteahhit batıyor.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
April 30, 2019, 09:39:14 PM
devlet vatandaşını koruyucu önlemleri alamıyor artık ne yazık ki. bu gibi sorunlar artık çok fazla yaşanmaya başladı ve çok da bir çaresi yok.
member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
April 30, 2019, 06:14:44 PM
Herşeyde olduğu gibi burada da aldı-kaçtı usulleri ile ben yaptım oldularla gidiyor işler. Mahkemeye gitseniz ne kadar halledilir bu da tartışma konusu. İstedikleri kesimleri öncelikle alıp parsayı topladılar. Şimdi kârlılıkları düştü diye kenara çekiliyorlar. Büyük kentlerde neden belediyeleri kaybetti iktidar sanıyorsunuz. Büyük çoğunluk kan ağlıyor.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
April 30, 2019, 11:30:22 AM
Daire ya da dükkan fark etmeksizin, çoğunluk bu konuda sorunlar yaşıyor sanırım. Yakın bir akrabamız da bu hafta dükkanı için müteahhitle sorun yaşayınca ben de konu açıp sormak istedim bilenlere...

Müteahhit, 1 yılda bitirmesi gereken inşaatı yarıda bıraktı. Katları çıkmış ama elektrik/su tesisatını, boya/badanayı tamamlamamış, pencereleri ve kapıları da takmamış. Dolar artışını ve parasının olmadığı bahane etmiş. 6 aydır da hiçbir şey yapmıyor. Oysaki başka bir inşaatı üstlendiği tespit edilmiş. Apartman sakinleri de noterden protesto çekerek, müteahhiti azletme kararı almışlar. Aslında bu en çok müteahhite yaradı sanki. Çünkü adam zaten daire ve dükkan sahiplerinden alacağının yarısından fazlasını almış.

Bu durumda başka bir müteahhit bulmak ve tekrar yüksek ödemeler yapmak zorunda kalacaklar sanırım. Peki, şu aşamada ne yapmak lazım sizce? Azletmek yerine, inşaatı tamamlaması için hukuki yaptırımlar yok mu? Varsa da geç mi kalındı?
Pages:
Jump to: