Przyznaję, że mój typ jest też mocno związany z ideologicznym podejściem do BTC.
Z założenia, miało to być 'narzędzie', które pozwoli pozbyć się pośredników w postaci instytucji czy innych middleman'ów, zapewni prywatność (w jakimś stopniu), będzie walutą ludzi, itd. itp.
No i wierzę, że właśnie ta cała ideologia, która stoi za BTC da radę się obronić w postaci pierwotnej, tj. pomimo tego, że BTC jest przestarzałym blockchain'em, to jest najbardziej znanym i zeksploatowanym do tej pory. W związku z tym, w tym momencie, ta technologia może pójść w nowszą, lepszą, wydajniejszą alternatywę blockchain'ową (inna kryptowaluta), albo zmobilizować środowisko do podtrzymania BTC jako filaru. W mojej wizji efektem scenariusza, w którym BTC zostaje w łaskach, będzie właśnie odbicie się od 'kolejnego dna' i przekroczenie tego resistance 5500$.
ALE, to tylko moje główkowanie, niepoparte żadnymi analizami wykresów ^^
Uważam tak samo w temacie ideologicznym. Osobiście, wiedząc, że przeciętna waluta fiat żyje 27 lat czuję się spokojniejszy przechowując część kapitału poza systemem. Dlatego też nie potrafię być niedźwiedzio nastawiony do bitcoina. Hodluje go do śmierci tradując krótkoterminowo na altcoinach starając się zwiększyć ilość btc. Bitcoin jest największą kryptowalutą, najbardziej zdecentralizowaną o najlepszej infrastrukturze. Przyciąga to najlepszych programistów. Więc o rozwój bitcoina można być spokojnym. Jeśli w przyszłości pojawią się jakieś problemy to bardzo szybko zostaną naprawione. A open source code da możliwość modyfikacji funkcjonowania w celu utrzymania konkurencyjności w stosunku do innych kropto.
Patrząc po gigantycznej ilości środków przelewanych z giełd Binance lub Bitfinex na prywatne portfele wnioskuje, że duże i bogate podmioty rynkowe nie bez powodu zaczynają hodlować, mój typ na 01.01.2019 to wariant mega optymistyczny i zakładam 8300 $ za 1 BTC.
Dzięki za wzięcie udziało w konkursie
Zarzucisz jakimiś linkami do portfeli binance albo bitfinex? Chętnie przyjrzę się tym danym.