Próbowałem rozkminić tą tabelkę i wzór ale zawsze byłem cieńki wliczeniu i nawet nie dałem rady za pierwszym razem doczytać do końca wytłumaczenia, co z czym się je.
Z góry przepraszam, bo może się mylę i z biegiem czasu, to się zacznie zmieniać ale na razie wygląda, że nawet jak wytypujesz dobrą cenę dość wcześnie, to i tak możesz nie być pierwszy.
Nie rozumiem czemu Cygan ma tylko 67 punktów? Jakaś kara za optymiżm?
Nie rozumiem czemu TytanowyJanusz z najniższą ceną jest pierwszy (chociaż głosował póżniej) a Cygan z najwyżsżą ostatni (chociaż głosował jako jeden z pierwszych)? Nie powinni obaj być na prowadzeniu?
Wygląda na to, że pesymizm cenowy jest lepiej oceniany? Czemu taka różnica pomiędzy mną a Cyganem, skoro praktycznie razem podaliśmy predyjcję i moja jest tylko trochę niższa?
Nie lepiej kto bliżej ceny ten piewrszy? Łatwiej zrozumieć, tak jak było u TytanowegoJanusza.
Tylko, że w ten sposób parę tygodni wcześniej trzeba zamknąć i czekać na wynik, co ma swoje minusy i dlatego rozumiem Twój system poniekąd.
Oczywiście, to Twój konkurs @Adamvp i zrobisz co zechcesz ale tak pytam bo ciekawski jestem
.
Cały czas siedzę i próbuję to liczyć ale jak już pisałem fizyk ze mnie żaden. I nie mogę się doliczyć, bo nie wiem jak obliczyć cenę wyższą niż 10000? Na przykład moją predykcję lub Cygana?
@Adamvp please podaj to wyliczenie, to wtedy jakoś załapię. Lub ktoś kto potrafi to obliczyć.