Pages:
Author

Topic: Konut Fiyatları Daha da düşmez! - page 2. (Read 361 times)

member
Activity: 490
Merit: 13
BIB Exchange
February 18, 2018, 03:26:26 AM
Konut fiyatlarından çok faiz oranları insanların belini kırıyor zaten. İnsanların alım gücü de nasıl bu kadar iyi oluyorsa konut projeleri ülkenin her yerinde hızla sürüyor
jr. member
Activity: 280
Merit: 1
Win-Won-Betfury
February 17, 2018, 10:45:13 PM
Bursada düşmüş deprem bölgesi diye bankalar kredi bile vermiyomuş millet kan ağlıyor
jr. member
Activity: 248
Merit: 1
February 17, 2018, 10:37:13 PM
Konut fiyatlarının düştüğünü görmedim heleki istanbulda amk millet bok var gibi geliyor istanbula şehir 15m olmus daha nereye geliyom
sr. member
Activity: 1667
Merit: 271
February 17, 2018, 06:07:47 PM
Yeni başlayacak konut yerine, bitmiş projelerden ev almak daha avantajlı’ diyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, sektörde ses getirecek bir açıklama yaptı.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, yakın zamanda konut fiyatlarının ucuzlamayacağını öngördüğünü söyledi.

Enflasyon rakamlarının yüzde 9-10 seviyesinde seyrettiğini ve 2 yıldır sektörde hiçbir firmanın konut fiyatlarında zam yapmadığını böylelikle konutlarda yüzde 20 oranında indirim meydana geldiğini dile getiren Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, konut fiyatlarında daha fazla ucuzlama olmayacağını söyledi.

İki yıldır sektörde kimsenin konut fiyatlarında indirim yapmaması ve enflasyon oranlarda görülen yükseklik sebebiyle kont fiyatlarında yüzde 20 indirim meydana geldiğini iddia eden Akın, konut fiyatlarının daha da ucuzlamayacağını söyledi.

Gayrimenkul sektörüne ilişkin önemli ön görülerde ve değerlendirmelerde bulunarak sektörde büyük ses getiren Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ‘yeni başlayacak konut almak yerine, bitmiş projelerden konut almak daha avantajlı’ açıklamasının ardından yine sektörde çok ses getirecek bir açıklamaya imza attı.

Konut fiyatları ve konut fiyat artışları hakkında önemli açıklamalar yapan Akın, sektörde son 2 yıl içinde hiç zam yapılmadığını ve aslında konut fiyatlarında yüzde 20’lk bir indirim meydana geldiğini ve konut fiyatlarının bundan daha fazla ucuzlamasının mümkün olmadığını iddia etti.

Konut sektöründe bir balondan bahsetmenin mümkün olmadığını ancak sektördeki iş bilmez inşaatçılar tarafından üretilen projelerde sorunlar yaşandığını ifade etti. Sektörde bir konut şişkinliği olmadığını ancak konut satışlarında yaşanan sıkıntıların nedeninin yüksek kredi faiz oranları olduğunu söyledi.

Talebin kredi faiz oranları nedeniyle bazen düşebildiğini ve yüzde 1 kredi faiz oranını görenlerin konut satın almaktan vazgeçtiğini söyleyen Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Akın, konutta fiyatların daha da düşmeyeceğinin altını çizdi.
Pages:
Jump to: