Pages:
Author

Topic: Korona virüs salgınında yeni tedbirler ve hafta sonu gelen sokağa çıkma yasağı - page 4. (Read 675 times)

member
Activity: 756
Merit: 17
Haftasonu yasakları ve hafta içi 02.00-06.00 arası yasakları dünya genelinde duydum. Bu tarz bi şey gelebilir diye düşünüyorum. Anaokulları da mutlaka kapatılmalı bence.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Asıl yasaklar önümüzdeki günlerde belli olacaktır.

Yoksa daha ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmamız mümkün yeni ciddi yasaklar gelmediği sürece.
En az 1 haftalık kapanmak artık şart.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
Bu Çarşamba daha ciddi yasakların alınacağı konuşuluyor. Haftasonu tam yasaklar gelebilir. Muhtemelen yılbaşına da yasak gelecektir.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Bu mahlukalr dünyanın her noktasında mevcuttur öylr sadece bize özel değil ancak bu yasakların bir işe yaramadığını düşünüyorum.

AVM açık avm de  yiyecek satışı açık ve millet yere oturarak yiyor hani teması azaltacaktık. Daha çok mikrop eve girmiş olmuyor mu
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
Bugün başlayan yasak sabaha karşı 05 de sona erecek yarın sabah yeni ve yasaksız bir hafta başlıyor ama koronavirüsten hasta olan sayısı 6 bini geçmiş komple Yasak gelebilir yakında

komple yasağı ekonomi kaldırıracağını düşünmüyorum ? kısmı yasaklar + ekonomik destek paketleri ile insanlar bu kışı geçirebilir bir şekilde,  aksi halde ciddi iflaslar kaçınılmaz.

Hocam daha önce de yapıldı yine haftasonlarında yapılabilir bu yasak sistemi hafta içi de kısıtlama yoluna gidilebilir çünkü insanlar kışın grip nezle faranjit gibi rahatsızlıklarda direkt hastaneye koşacak ve değilse bile orada kapabilme ihtimalleri olacak ve hatta kapacaklar. Sayı bugün 6 bin üstü kışın ortasında herhalde 10 bin günlük vakayı geçeriz. İnşallah dediğiniz gibi olur hatta aşı bir an önce gelir de uygulamaya başlanır ama kötü senaryoda bunları görebiliriz
Bence de elbet bir yerde ekonomi kaldırmayacaktır fakat bu şekilde olan yasakların hiç bir faydasının olmadığını düşünüyorum en azından bir aylık bir süre için sokağa çıkma yasağı gelebilir. Zaten bizim insanımız ne yasaktan anlıyor ne de kuraldan başına bir olay gelmeden akıllanmıyor.

Bugün izlediğim habere bakmanızı isterim " https://www.sabah.com.tr/video/yasam/diyarbakirda-kisitlamayi-ihlal-eden-grup-yol-kesip-lastik-yakti-video " zihniyet bu şekilde olursa ne yapılabilir ki bizim insanımıza nasıl hafif önlem alınabilir bilmiyorum.

Bu zihniyetle bir yere varılmaz saatlerce yazılır çizilir ama kendimizi yormuş oluruz bu insanlar hiç bir şeyden anlamıyorlar maalesef yasakların bir faydası yok evet ama yayılmayı engelliyor en azından okullar kamu kurumları vs kapanıyor da insanlar çıkıp gitmiyor başkalarına bulaştırmıyor burada adliyede vakalar arttı gelen hasta gelen izlem yasağın asıl olayı sanırım bu insanları evde tut işleri biraz geciksin bir 14 gün tutsa ortalama vakaya gelinip tedbirler alınsa biraz daha iyi olur sanki
legendary
Activity: 1572
Merit: 1002
Bugün başlayan yasak sabaha karşı 05 de sona erecek yarın sabah yeni ve yasaksız bir hafta başlıyor ama koronavirüsten hasta olan sayısı 6 bini geçmiş komple Yasak gelebilir yakında

komple yasağı ekonomi kaldırıracağını düşünmüyorum ? kısmı yasaklar + ekonomik destek paketleri ile insanlar bu kışı geçirebilir bir şekilde,  aksi halde ciddi iflaslar kaçınılmaz.

Hocam daha önce de yapıldı yine haftasonlarında yapılabilir bu yasak sistemi hafta içi de kısıtlama yoluna gidilebilir çünkü insanlar kışın grip nezle faranjit gibi rahatsızlıklarda direkt hastaneye koşacak ve değilse bile orada kapabilme ihtimalleri olacak ve hatta kapacaklar. Sayı bugün 6 bin üstü kışın ortasında herhalde 10 bin günlük vakayı geçeriz. İnşallah dediğiniz gibi olur hatta aşı bir an önce gelir de uygulamaya başlanır ama kötü senaryoda bunları görebiliriz
Bence de elbet bir yerde ekonomi kaldırmayacaktır fakat bu şekilde olan yasakların hiç bir faydasının olmadığını düşünüyorum en azından bir aylık bir süre için sokağa çıkma yasağı gelebilir. Zaten bizim insanımız ne yasaktan anlıyor ne de kuraldan başına bir olay gelmeden akıllanmıyor.

Bugün izlediğim habere bakmanızı isterim " https://www.sabah.com.tr/video/yasam/diyarbakirda-kisitlamayi-ihlal-eden-grup-yol-kesip-lastik-yakti-video " zihniyet bu şekilde olursa ne yapılabilir ki bizim insanımıza nasıl hafif önlem alınabilir bilmiyorum.
legendary

sr. member
Activity: 1176
Merit: 305

legendary
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Nasıl olumlu buluyorsunuz anlamıyorum. işyerimi tamamen kapatma kararı aldım.

Kapalı işyerine vergi gelir.
kira gelir

Kuaförler güzellere virüs bulaşmaığı için açık ancak biz 1 kişiye 4metre karelik alan sağlarken kapatıyoruz.

Tebir böyle olmaz.

Bana sen bir önceki sefer 25.000 tl kredi çekmeme sebep oldu kirası elektriği suyu 4 ay kapalydım şimdi gelecek ay ödemesi var 4800 tl yine kapattık.

Haklısın hocam. Esnafın durumu berbat ama ben kapanmasına şöyle olumlu baktım, virüs bu kış sert bir yayılma yaptı yaşadığım şehirde de vefatlar oldu tanıdığım bildiğim insanlardan da ölenler oldu. Mart-Nisan ayında bile bu kadar hasta olan yoğun bakıma kaldırılan görmedim. Lakin iş yerleri kapanıyorsa, o yerlere acilen hibe verilmeli yardım yapılmalı veya zararı karşılanmalı. Bir şeyler yapılmalı.

Aksi halde çoğu insan malasef hepten iflas edecek.
legendary
HAsta sayısının uzun zamandır yüksek seviyelkerde olduğunun resmi olmayan bir kaynağımdan duyuyordum sadece bir ilde 700 civarı günlük hasta geliyordu hemde yeni değil nereden baksan birhaftadan fazla süredir öyle şuan nedir durum bilmiyorum.

Bu şekilde yasak mı olur. Yine harsızlıksız durumdayız.

Sanırım avmler en temiz yerler avm'den dükkan açayımda kurtulayım. Smiley

Paranın gözünü seveyim paranın olduğu hiçbir sektöre dokunmadılar tekstiller hala full çalışıyor.
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
yasaklar alıştıra alıştıra gelecek sanırım. birden tüm yasakların gelmesi paniğe sebep olacaktır. yakında haftasonları tam kapanma başlayabilir. hazırlıklı olmak lazım. HASTA sayımız bile günlük 4200lere kadar çıktı.
sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
Tekrardan başa dönmeye başladık gibi.Bunun ardı arkası kesilmez gibime geliyor. Yakında hafta içi akşam da sokağa çıkma yasakları sonra komple haftasonları tekrar yasak.

Aşı bir an önce sonuçlansa ve hızlı bir şekilde dağıtım yapılarak bu işin çözülmesi gerekiyor yoksa gerçekten zor işimiz.
full member
Activity: 854
Merit: 113
Bir türlü doğru düzgün yasak sistemi getirmeyi beceremediler ya inanılmaz. Cheesy Burda asıl yapılması gereken şey gayet bariz. Vaka sayısı bu denli artmışken katı bir sokağa çıkma yasağı uygulanmalı. Yoksa bu kadar insan örneğin toplu taşımalarda, restoranlarda vs. biraradayken vaka artış hızını azaltamazsınız.
member
Activity: 210
Merit: 30
Az önce arkadaşım bugüne ait bir resim attı adliyeden. Duruşma öncesi koridorun hali, iğne atsan yere düşmez.
Bence bunada bi tedbir alınmalı,duruşmalar ertelenmeli.

Nereden tutsan elinde kalıyor...
legendary
Son dakika bilgisi olarak Eğitimlerin tamamı  20 Kasım -  4 ocak arasında uzaktan eğitim olacak.

Şimdilik her zamanki gibi ara ara güncellemeler geliyor.
member
Activity: 756
Merit: 17
Okulların tatil edilmesi dışında elle tutulur bi yasak yok. Diğerleri insanları ekonomik olarak zora sokmuş sadece. Okulların açılması da en başından beri yanlıştı zaten.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
dostlar alışverişte görsünden bir adım öteye gidemiyor arkadaşlar. size şöyle örnek vereyim çalıştığım iş yeri 500-600 kişi ve bize bağlı yerlerle birlikte bu sayı sadece istanbul'da 6000 kişiyi buluyor. neyse şu an benim yöneticim korona oldu. testi pozitif çıkmadan önce hep birlikte olduğumuz birisiydi. yine başka departmandan bir abimiz corona oldu ve sürekli olarak bizimle temas halindeydi. yine bir diğer çalışma arkadaşımız yakalandı. ufacık alana sıkışıp kaldık diyebilirim. ee ben işe gidiyorum sonra da eve geliyorum. insanlar bu hastalığı evine taşıyor. 65 yaş üstünün gün içinde sokağa çıkması kısıtlı ama eve gelen ne olacak?

dün akşam fatih altaylı sanırım televizyondan dedi: yahu benden hes kodu istiyorsun ama 50 doları cebine koyan turist ülkede elini kollunu sallayarak geziyor. hasta mı değil mi belli değil! yani dostlar dikkat edelim. yaşlar genç olsa da ileride ne tip sorun bıraktığını bilmiyoruz.
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
Hiç bir işe yaramayacak tedbirler bence, 14 gün boyunca tam bir kapatma sağlanmadığı sürece millette ki bu bilinçle bu ülkeden bu virüs defolmaz. Allah yardımcımız olsun ne diyebiliriz ki, her hastanın şifası biranönce gelsin inşaallah.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
İnsanların kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramayan yeni tedbirler gelmiş. Virüsün yayılma saati varmış gibi anlamsız yasaklar konuyor. Mekanlar zaten erken kapanıyordu, o zaman niye akşam sokağa çıkma yasağı getiriyorsunuz? Sırf yapmış olmak için yaptıkları göstermelik önlem kararları bunlar. İnsanlarla alenen dalga geçiyorlar.
Pages:
Jump to: