Pages:
Author

Topic: Korona virüs salgınında yeni tedbirler ve hafta sonu gelen sokağa çıkma yasağı - page 5. (Read 675 times)

legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Bomboş yasaklar yine hızını keser ama bitirmeyecek tedbirler bunlar.

Siz bitirmeyecek tedbirler getirmediğiniz sürece bir sonraki yasaklarda ekonomiye daha fazla ihtiyaç duyacaksınız bir an önce 1 veya 2 hafta sokağa çıkma yasağı getirilmesi lazım.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Ortada tedbir falan yok virüsün daha hızlı yayılmasına sebep olacak bir durum sözkonusu. Dışarı çıkma saatlerini sınırlamak daha çok yoğunluk oluşturmaya sebep oluyor.

Şaka gibiyiz şaka ülkeyi 14 gün kapat abi ne olacak.
member
Activity: 210
Merit: 30
Yetersiz tedbirler...

Bakın tedbir alıyoruz gösterisi. Daha kapsamlı tedbirler alınmalı. Tabi bunu yaparkende bundan etkilenecek her bir vatandaşın zararını minimize etmek gerekli. Ee bu da ekonomi meselesi ne yazık ki...
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
Hayatı zorlaştırmaktan başka bi işe yarayacağını düşünmüyorum. Böyle yasaklar uzun vadede ekonomiyi daha çok zora sokuyor bence. Haftasonları tam kapanma sağlık sistemindeki yükü azaltabilirdi. 1 aylık kısmi kapanma +65 yaş üzeri ve 20 yaş altı tam kapanma + agresif test de kontrollü normale dönmemizi sağlardı.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
Bir nebze azaltacaktır ancak daha da sıkılaşması gerekiyor ciddi bir aşı bulunana kadar. Baştan iyice sıkılsaydı hafifletilmelere gidilmeseydi daha iyi olurdu abi. Bizim insanımız ufak çocuklar gibi biraz yüz verdin mi astarını istemeden durmuyorlar. Bu böyle devam ederse köyde dededen kalma eve temelden göçme zamanı gelmiştir diyeceğim uzun süreliğine.

Güçlü bir ekonomin yok hocam. Böyle olacağı belliydi zaten.  Yazım turizm canlı olsun. Sonra kırtasiye ürünleri satılsın.. özel okullar ödeme alsın kayıt yapsın. Azar azar okullarda ki sınıfları ac ve sonra kapat. Sanki 2021 yılı da böyle geçecek gibi. İnşallah biran önce biter. Dünyanın ciddi sorunu ne yazık ki ama bu bitse bu sefer başka birşey başlar yavaş yavaş dünyanın sonu geliyor gibi.

Baştan sıkı tutulup önüne geçilecekti çok elzem durumlar olmadıkça turistik aktivitelerle gelenlere izin verilmeyecekti. Şehirler arası kısıtlama aynen devam edecekti. Haftasonları sokağa çıkma yasağı devam edecekti o zaman böyle bir sorun kalmayıp üretime yönelip diğer ülkeler pandemiyle boğuşurken biz ekonomimizi güçlendirecektik. Damatın istifasıyla değil üreterek doları düşürecektik... Onca yıldır var olan dünyada denk geldiğimiz döneme bak be hocam ...
legendary
Nasıl olumlu buluyorsunuz anlamıyorum. işyerimi tamamen kapatma kararı aldım.

Kapalı işyerine vergi gelir.
kira gelir

Kuaförler güzellere virüs bulaşmaığı için açık ancak biz 1 kişiye 4metre karelik alan sağlarken kapatıyoruz.

Tebir böyle olmaz.

Bana sen bir önceki sefer 25.000 tl kredi çekmeme sebep oldu kirası elektriği suyu 4 ay kapalydım şimdi gelecek ay ödemesi var 4800 tl yine kapattık.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Bugün vaka sayıları çok yükseliş göstermiş bu tedbirler hala yetersiz umarım daha da sert tedbirler gelir bizim vatandaş bundan anlıyor ayrıca herkesin mağduriyetini giderecek bir çözüm yolu bulunması da şart

Aynen katılıyorum tedbirlerin artması olumlu. Dikkat etmezsek daha sıkı tedbirlerle karsilabiliriz.
Kıraathaneler sinemalar ve kafeler kışın virüs için birebirdi aynı şekilde okul tatilinin uzatılması da olumlu buluyorum .
Otobüslere özellikle dikkat edilmeli Hes kodsuz alınmamalı. Kışın sıkış tıpış giden kliması çalışan otobüsler salgını arttırabilir.
Hastanelere gerekli olmadıkça gidilmemli yoğunluk oluşturulmamalı.

Malasef çevremde ilk kez ölümler son 2 hafta da oldu çevre dediğim yaşadığım kentte. Yakınlarım olmasa da uzaktan tanıdığım kişiler hastalanıyor yoğun bakıma falan alınıyor. Dikkat edelim özellikle yaşlılar çok önemli.

Yaşça büyük olanlar, kronik hastalar risk grubuna giriyor genç olsanizda onları düşünüp kendinizi koruyun. Sosyal mesafeye dikkat edin. Yaşlılar yoğun risk grubunda. Bulunduğum bölgede 1 ayda 3 kişi vefat etti. Geçtiğimiz ilkbaharda vefat yoktu. Yani virüs çok daha fazla yayılmış benziyor
member
Activity: 812
Merit: 14
FRX: Ferocious Alpha
Bir nebze azaltacaktır ancak daha da sıkılaşması gerekiyor ciddi bir aşı bulunana kadar. Baştan iyice sıkılsaydı hafifletilmelere gidilmeseydi daha iyi olurdu abi. Bizim insanımız ufak çocuklar gibi biraz yüz verdin mi astarını istemeden durmuyorlar. Bu böyle devam ederse köyde dededen kalma eve temelden göçme zamanı gelmiştir diyeceğim uzun süreliğine.

Güçlü bir ekonomin yok hocam. Böyle olacağı belliydi zaten.  Yazım turizm canlı olsun. Sonra kırtasiye ürünleri satılsın.. özel okullar ödeme alsın kayıt yapsın. Azar azar okullarda ki sınıfları ac ve sonra kapat. Sanki 2021 yılı da böyle geçecek gibi. İnşallah biran önce biter. Dünyanın ciddi sorunu ne yazık ki ama bu bitse bu sefer başka birşey başlar yavaş yavaş dünyanın sonu geliyor gibi.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
Bugün vaka sayıları çok yükseliş göstermiş bu tedbirler hala yetersiz umarım daha da sert tedbirler gelir bizim vatandaş bundan anlıyor ayrıca herkesin mağduriyetini giderecek bir çözüm yolu bulunması da şart
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Corona dinlene dinlene bizi dövüyor. Aşı gelene kadar ki bize nasıl gelecegi meçhul dayanın yiğitlerim diyor yönetim. Bu saatlere uyun coronadan saklanın corona köşeden çıkınca eve koşup saklanın. Çok sıkışırsanız maddi olarak sizi sonrada daha zora sokacak yardımları da biz hazırlarız, ama onu sora açıklayalım. Şimdilik saklanın diyorlar. Acıkmak sanırım yasak.
legendary
İŞTE KORONAVİRÜSE KARŞI ALINAN YENİ TEDBİRLER
Yürütülen aşı çalışmalarında ümit verici gelişmeler yaşanıyor ancak tehdit devam ediyor. Sonbahar ile birlikte ağır bir tablo ile karşı karşıyayız.

İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerimizdeki hasta ve ölüm oranları bize daha çok dikkatli olmamızı söylüyor.

Hafta sonları 10.00 - 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Eğitim online olarak yıl sonuna kadar devam edecek.

65 yaş üstü için uygulanan sokak kısıtlaması 20 yaş altına da teşbih edilecek.

Restoran, berber gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10 ve 20:00 arasında olacak.

https://www.mynet.com/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-dan-kabine-toplantisi-sonrasi-onemli-aciklamalar-110106649999

Neyse arkadaşlar yeni bilgiler geldikçe paylaşacağım.
Pages:
Jump to: