Uzun zamandır düşünüyorum bunu ama şimdi iyice can sıkmaya başladığından genel görüşü alıyım dedim.
Açıkçası ingilizcem yeterli kimsenin çevirmesine ihtiyaç duymuyorum ama bazen otomatik türkçe açılınca sayfa inceliyorum. Şimdi bilmiyorsanız söyleyeyim bu çevirmenlik işi için arkadaşlar bir dünya para alıyorlar. Normalde 100 tl etmeyecek kısaca çeviriler için binlerce dolar veren projeler bile mevcut. Kimsenin parasında gözüm yok, herkes daha çok kazansın ancak kazanırken de adam gibi iş yapsın. Yapamıyorsa da yapabielceklere bıraksın.
Mesela en son gördüğüm şey şu:
https://repux.io/tr/İş sahibi yada yazılım geliştiricisi misiniz? Bir
Ekonomis "Veri Yeni Petroldür" demiştir. Biliyor muydunuz...
Platform is hayatta ve kullanılabilir
Ve Dahası, Geliştiriciler Makine Öğrenimi Algoritmalarını Eğitmek için Bunlara İhtiyaç Duyarlar...
Gibi bir sürü alan alabilirim. Çeviri yapacaksanız İngilizceden daha iyi Türkçe bilmeniz gerekir ki imla hatası yapmadan doğru çeviri yapasınız.
Bu yine fena olmayan çevirilerden. Çok daha rezilleri google translateleri var bunların.
Sizce bunları önce bounty managerlerine şikayet edip projelerden para almamalarına yol açmak mantıklı mı? ve aynı kişiler benzer şekilde devam ediyorsa scam accusation açıp negatif trust almalarını sağlamak doğru mu?
Genel düşünceyi merak ediyorum bu durumda.