Pages:
Author

Topic: Kripto Para Alım Satımı için Hangi Borsayı Kullanmalıyım? - page 3. (Read 556 times)

member
Activity: 280
Merit: 10
Btcturk ve Binance borsalarini kullanıyorum, hacim olarak iyiler bugüne kadar transferde olsun çekimde olsun sorun yaşamadım. Size de tavsiye ederim.
member
Activity: 238
Merit: 14
Sürekli kullandıklarım arasında btcturk ve koinex vardı. Koinex ile bir süredir çalışmıyorum. İşlemlerimde herhangi bir sıkıntı yaşamadım her iki borsa ile.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
Bu konuda önceden bir çok konu açıldı. Her borsanın kendine göre avantajları ve dezanvajları var. Bunları göz önünde bulundurup işlem yapmak maktıklı olacaktır.
member
Activity: 378
Merit: 11
BTCturk kullanıyorum en başından berı yanı 1 ıldan bıraz fazla olmuştur, çok trade yaptım orda ama fee ucretlerının makul olduğunu düşünmüyorum binancede falan daha makul bence. Türk borsalarında ticaret yapmak pek mantıklı gelmiyor bana
member
Activity: 490
Merit: 16
güzel bir yazı olmuş her ne kadar kopyala yapıştır da olsa burada benim şahsen önerim btcturk yerlilerde. çünkü belirttiğiniz gibi en az fee btcturk tarafında göz kırpıyor. paribuda sanırım minimum 500 tl limiti vardı o yüzden btcturk ve koinim (listede yok sanırım) kullanılabilir. Globalde de bittrex, idex, binance gibi borsalarda alışveriş yapıyorum
member
Activity: 476
Merit: 31
ben koinim ve btcturk kullanmanızı tavsiye ederim türkiye içinde. onun dışında eğer global olarak sorarsanız da binance tek geçerim. binance gerçekten kullanıcı dostu bir borsa.
newbie
Activity: 8
Merit: 0
Kripto para almak veya satmak için kullanabileceğiniz borsaları merkezi ve merkezi olmayanlar olarak ikiye ayırabiliriz. Eğer işlemleri genellikle kolay ve daha az maliyetli bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız merkezi olmayan borsalara göre daha hızlı işlem imkanı sunan ve işlem hacimlerinden dolayı daha iyi alış satış oranları sağlayan merkezi borsaları tercih etmelisiniz diğer yandan merkezi olmayan borsalar kullanıcılara kendi cüzdanları veya akıllı sözleşmeler ile bir aracıya gerek duymadan işlem yapma imkanı verdiği için güvenliğe önem verenler için merkezi borsalara göre daha çok öne çıkıyor.

Merkezi borsalara örnek: OKEx, Binance, Paribu, Yobit, BtcTurk, Gemini, Kucoin, Bitlo

Merkezi olmayan borsalara örnek: DDEX, Radar Relay, Paradex, Waves Dex, IDEX, ForkDelta

Eğer borsa seçiminde her işlem başına alınan fee’yi dikkate almak istiyorsanız coinbase gibi çok kolay bir şekilde alışveriş hizmeti sunan platformlar genellikle daha yüksek fee alıyor bunun yanında gdax ve binance gibi çoğu kişi tarafından kullanılan borsalar düşük fee ile işlem imkanı sunan borsalar olarak değerlendirilebilir yine de aradaki farklar için borsaları kullanmadan önce fee listesine bakmalısınız.

3 Türk borsasının alış satış komisyonlarını değerlendirirsek şu anda en uygun komisyon ücretleri (fee) ile alış & satış yapma imkanı veren borsanın BtcTurk olduğunu görüyoruz:

30 günlük alış satış hacmi (TRY)   Piyasa yapıcı   Piyasa alıcı
BTCTURK 0 – 100.000   %0,20 (0,0020)   %0,30 (0,0030)

PARİBU 0 – 50.000   %0,30 (0,0030)   %0,40 (0,0040)

BİTLO 0 – 250.000   %0,35 (0,0035)   %0,35 (0,0035)

devamını okumak için: https://coinbalina.com/kripto-para-alim-satimi-icin-hangi-borsayi-kullanmaliyim/
Pages:
Jump to: