Pages:
Author

Topic: ✅Kripto Paralara Neden Güvenmeliyiz?✅ - page 2. (Read 771 times)

member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
Bence ne güvenebiliriz nede güvenemeyiz ama güzel konuya değinmişsin, aydınlatıcı olmu  teşekkürler.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
Her şeyden öte dünyamızda bir gerçeklik var teknolojik bağlamda yeni gelen hep öne geçer ve eski kullanılmaz olur, bu bir cep telefonunda bile böyle ise yeni nesil para neden ilerlemesin.
full member
Activity: 686
Merit: 101
Şeffaflık en önemli özellik bence ve bu sefer güvenilen şirketler yada kurumlar değil doğrudan matematik elbette insan eli değiyor sisteme ancak şuan ki sistemden fiyat politikalarından daha reel olacağı açık bence.
full member
Activity: 322
Merit: 102
Çağa ayak uydurmak lazım. blockchain teknolojiisi ileride belki de günlük hayatımızın birçok yerinde olacak. neden bu teknolojiye kucak açmak yerine güvensizlik duyalım
full member
Activity: 756
Merit: 104
İnternet kapanması mı? Dünya yakında yeni bir geleceğe yürüyecek internet belki bedava sunulacak dünyaya blockchain yeni dünya ekosisteminin bir parçası olacak bence.
full member
Activity: 336
Merit: 111
Kim ne derse desin güveniyorum ve kısa bir süre sonra gerçek dünya ve kripto dünya arasında cok önemli bir bağ olacağını düşünüyorum o döneme çok az kaldı beklemedeyiz
full member
Activity: 238
Merit: 100
Presale Starting May 1st
Hiç fena bir yazı olmamış. Bilgisiz çoğu insan "İNTERNETİ KAPATIRLARSA NE OLACAK EĞĞVLE EĞĞVLE" diye geziyordu.
Özetle alternaif kriptoparalar dahi kolay kolay yok olmazlar (iyi projeyse) ve yatırım yapmak için hala erken.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
riskleri paylaştırma terimi vardır. yumurtaları aynı sepette taşımama diye de bilinir. kripto paralara yatırım yapma seçeneği sizde ama tüm varlığınızı kriptolara yatırılması öngörülemeyen sorunlar yaşandığı zaman hızlıca birikimlerin erimesine neden olabilir. paranızın bir bölümü kripto bir bölümü altın ve fiziki paraya örneğin dolar.
newbie
Activity: 168
Merit: 0
Devletlere olan ekonomik güven azaldıkça kripto paralara olan güven artacak ve kullanımı da yaygınlaşacaktır. Sadece biraz daha sabırla beklememiz ve gelişmeleri iyi analiz etmemiz gerekiyor.
newbie
Activity: 32
Merit: 0
Güzel yazmışsın hocam bazen karamsarlığa kapılıyoruz hayal edemiyoruz bir coinin gidebileceği yerleri mesela neo , bnb gibi kim diyebilirdiki bu seviyelere gelebileceklerini , şuan piyasada geleceğin bnb , neo su sessiz sakin duruyor orada belki gelecek sene başka coinleri konuşacağız . Böyle oluyor market döngüsünü tamamliyor bazısı 10x , 100x yapıyor bilemiyoruz.Aldığım coin duruyor yerinde sabit bakıyorum diğer almadığım gidiyor Murphy kanunu işte Smiley

Sadece şuna karar vermeniz gerekiyor kripto paralar yok edilebilir mi? Merkezi olsaydı evet. Ama merkezi olmadığı için yok edilemez, engellenemez. Buradan yola çıkarsanız zaten geriye kalan şeyler çok basit. Özellikle bitcoin özelinde konuşmam gerekirse bitcoin fiyatı artmak zorunda, matematik asla yalan söylemez.

Eletrik kaynağı tükenmedikce, internet ağ bağlantısı olduğu sürece erişim devam eder. Bana bu kripto paralar (ilk piysaya çıkış bahaneleri gereği) bankasız 1milyar insana hizmet ulaştırmak için kullanılacaktı ya, sanki bankasız o bir milyar insan yerine geriye kalan 6milyara yakın insanın birbirine (tanımadıkları insanlara) kredi açtığı bir sistem yolunda gidiyor gibi.
yani yılbaşında 80bin TL verip BTC alan adam, halen btc alarak 80bin TL kredi açtığı BTC sahibinin en azından 90binTL olarak geri dönmesini bekliyor. Yani tamam %50-55 değer kaybetmemiş olsa mozambikten, peruya, yenizellandadan, kanadaya illaki açtığı kredi karşılığı aldığı btc'ye 90binTL verecek adamı dünyanın herhangi bir yerinden de bulabilir ama toparlanıp o seviyeye ne zaman çıkar hiç belli değil. Beklerken o btc ile mesela bu ay başı NEO almış olsa 47$ fiyattan şimdi kasası 89$ olduydu. Yani nerdeyse +%90. Btc de kalarak +%40 yapardı maksimum. Aradaki fazladan kazanılmış %50 işte bir şekilde 80binden yaşanan düşüş ile bu aybaşı bulunulan noktadaki 28000TL gibi fiyatlarda ki oluşan 52binTL zararı bir nebze kapatıyor. 28binlik btc ile 28binlik Neo alınarak 53,2binTL'lik olunuyor ama o bile hala tamamen kapatamasa da 1,3BTC'ye ulaştırıyor. Artık 80bin TL ile +10binTL değerinde bir gelir elde edebilmiş olmak için 17bin$ olmasını beklemek durumunda. Zor iş. Allah o fiyattan girmiş olanlara sabır versin. Ne diyeyim...

Sil baştan bunca yazdığımın özeti:
bizler birbirimize BTC karşılığı kredi açıyoruz. Ben aldım diyelim bu ay başı 1btc'yi tanımadığım birine 28binTL kredi açarak,
bugün ben başkasından verip btc'yi karşılığında 38binTL kredi alırım... gibi bir durum aslında bu kripto paralar bence...
"aha da kendi bankam oluverdim ya bir anda millete kredi açan Wink"
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
Aslında hem güvenip hem güvenmemek gerekir,ama globalleşen dünyada sanal ortamdan başka bir yere güvenmemekte gerekiyor bilmiyorum arada bir konu :=)
full member
Activity: 728
Merit: 151
yeterli güvenlik önlemi alındığında maddi varlığı korumak adına(şimdilik tartışmalı Cheesy ) gizlilik adına hız adına özgürlük adına tabiki paradan para kazanma adına  Grin güzel birşey kriptolar...bence kriptonun önündeki en büyük engel dalgalı fiyatları yüzünden güvenilir liman kavramının oluşturulamaması...bu nasıl aşılır bilmiyorum ama aşıldığı zaman çok daha güzel olabilir
full member
Activity: 1050
Merit: 152
Güzel yazmışsın hocam bazen karamsarlığa kapılıyoruz hayal edemiyoruz bir coinin gidebileceği yerleri mesela neo , bnb gibi kim diyebilirdiki bu seviyelere gelebileceklerini , şuan piyasada geleceğin bnb , neo su sessiz sakin duruyor orada belki gelecek sene başka coinleri konuşacağız . Böyle oluyor market döngüsünü tamamliyor bazısı 10x , 100x yapıyor bilemiyoruz.Aldığım coin duruyor yerinde sabit bakıyorum diğer almadığım gidiyor Murphy kanunu işte Smiley

Sadece şuna karar vermeniz gerekiyor kripto paralar yok edilebilir mi? Merkezi olsaydı evet. Ama merkezi olmadığı için yok edilemez, engellenemez. Buradan yola çıkarsanız zaten geriye kalan şeyler çok basit. Özellikle bitcoin özelinde konuşmam gerekirse bitcoin fiyatı artmak zorunda, matematik asla yalan söylemez.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
full member
Activity: 602
Merit: 100
Güven meselesini ✅ birçok şey etkiliyor, öenli olan duygusal bağ kurup kendimizi yıpratmamak. Kripto para piyasasıyla alakalı kısa,net ve anlaşılır bir kitap aldım geçenlerde kitap yurdundan;

Emre Aksoy-Bitcoin (http://www.kitapyurdu.com/kitap/bitcoin/455481.html)

NOT: Amacım kesinlikle reklam yapmak değil kitabın en uygun fiyatla satıldığı site olduğu için orayı verdim fiyatı 10TL civarı bu parayı nelere vermiyoruz ki bu işe emek verenlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
full member
Activity: 616
Merit: 101
Bu kripto parara güvenme meselesi değil teknolojiye güvenip güvenmeme meselesi bence
full member
Activity: 854
Merit: 109
Trident Protocol | Simple «buy-hold-earn» system!
Bence guvenmemeliyiz derim Smiley kaybedeceğini goze aldığın parayla girmelisin ben bunu öğrendim burdan
member
Activity: 364
Merit: 10
Yatırım yapmadan önce herkesin bilmesi gereken ve kazançtan ziyade bu teknolojiyi ve geleceğini öğrenmesi için çok güzel bir yazı olmuş. Bir çok kişi piyasanın mantığını anlamadan piyasaya giriş yapıyor ve panikle paralarını kaybediyorlar umarım bu yazı onlara kılavuz olur.
full member
Activity: 1050
Merit: 152
Her kripto para güvenilir değil çoğu merkezi dolayısıyla sizin zararınıza olabilecek bir şey yapılabilir ayrıca bir çok başka üzerinde durulması gereken şeyler var ama fiat paradab daha iyi olduğu kesin.

Merkezi  olmayanlar ile merkezi olanları ayırmak lazım tabiki. Merkezi olanlara yatırım yapılmasını zaten olumlu karşılamıyorum. Ripple gibi veya iota gibi aklıma gelen şimdilik bunlar. ne söylemek istediğimi zaten anlayacaktır tecrübeli kişiler.
sr. member
Activity: 658
Merit: 255
Her kripto para güvenilir değil çoğu merkezi dolayısıyla sizin zararınıza olabilecek bir şey yapılabilir ayrıca bir çok başka üzerinde durulması gereken şeyler var ama fiat paradab daha iyi olduğu kesin.
Pages:
Jump to: