Güzel yazmışsın hocam bazen karamsarlığa kapılıyoruz hayal edemiyoruz bir coinin gidebileceği yerleri mesela neo , bnb gibi kim diyebilirdiki bu seviyelere gelebileceklerini , şuan piyasada geleceğin bnb , neo su sessiz sakin duruyor orada belki gelecek sene başka coinleri konuşacağız . Böyle oluyor market döngüsünü tamamliyor bazısı 10x , 100x yapıyor bilemiyoruz.Aldığım coin duruyor yerinde sabit bakıyorum diğer almadığım gidiyor Murphy kanunu işte
Sadece şuna karar vermeniz gerekiyor kripto paralar yok edilebilir mi? Merkezi olsaydı evet. Ama merkezi olmadığı için yok edilemez, engellenemez. Buradan yola çıkarsanız zaten geriye kalan şeyler çok basit. Özellikle bitcoin özelinde konuşmam gerekirse bitcoin fiyatı artmak zorunda, matematik asla yalan söylemez.
Eletrik kaynağı tükenmedikce, internet ağ bağlantısı olduğu sürece erişim devam eder. Bana bu kripto paralar (ilk piysaya çıkış bahaneleri gereği) bankasız 1milyar insana hizmet ulaştırmak için kullanılacaktı ya, sanki bankasız o bir milyar insan yerine geriye kalan 6milyara yakın insanın birbirine (tanımadıkları insanlara) kredi açtığı bir sistem yolunda gidiyor gibi.
yani yılbaşında 80bin TL verip BTC alan adam, halen btc alarak 80bin TL kredi açtığı BTC sahibinin en azından 90binTL olarak geri dönmesini bekliyor. Yani tamam %50-55 değer kaybetmemiş olsa mozambikten, peruya, yenizellandadan, kanadaya illaki açtığı kredi karşılığı aldığı btc'ye 90binTL verecek adamı dünyanın herhangi bir yerinden de bulabilir ama toparlanıp o seviyeye ne zaman çıkar hiç belli değil. Beklerken o btc ile mesela bu ay başı NEO almış olsa 47$ fiyattan şimdi kasası 89$ olduydu. Yani nerdeyse +%90. Btc de kalarak +%40 yapardı maksimum. Aradaki fazladan kazanılmış %50 işte bir şekilde 80binden yaşanan düşüş ile bu aybaşı bulunulan noktadaki 28000TL gibi fiyatlarda ki oluşan 52binTL zararı bir nebze kapatıyor. 28binlik btc ile 28binlik Neo alınarak 53,2binTL'lik olunuyor ama o bile hala tamamen kapatamasa da 1,3BTC'ye ulaştırıyor. Artık 80bin TL ile +10binTL değerinde bir gelir elde edebilmiş olmak için 17bin$ olmasını beklemek durumunda. Zor iş. Allah o fiyattan girmiş olanlara sabır versin. Ne diyeyim...
Sil baştan bunca yazdığımın özeti:
bizler birbirimize BTC karşılığı kredi açıyoruz. Ben aldım diyelim bu ay başı 1btc'yi tanımadığım birine 28binTL kredi açarak,
bugün ben başkasından verip btc'yi karşılığında 38binTL kredi alırım... gibi bir durum aslında bu kripto paralar bence...
"aha da kendi bankam oluverdim ya bir anda millete kredi açan
"