yazı gayetde mantıklı dikkatimi çeken bazı başlıklar
Kripto paraların “saadet zinciri” vasfı da pek tartışılmaz. Zaten bitcoin satın alan kişilerin sadece yüzde 8’i alışveriş yapma amacıyla satın almaktalar.bitcoini ayakta tutan tek şey illegal işler.
Dünya elektrik tüketiminin şimdiden yüzde 0.30’una ulaşmış olduğu için.bitcoinin tek para sistemi olduğunu düşünelim dünyada bildiğim kadarıyla 80 trilyon dolar para var 80 trilyon dolar / 21 milyon = $3,809,523 yani 1 btc değerinin 3 miyon 800 bin dolar olması lazım şuanki değerin yaklaşık 500 katı aynı oranda madenci sayısınında artması lazım bu durumda 0.30 olan elektrik tüketiminin 500 katı dünyanın kullandığının %150 si yapıyor.
“blockchain” kelimesi öyle sihirli bir hal almış durumda ki, pek çok şirket veri tabanlarındaki iyileştirmeleri “blockchain” teknolojisine geçiş olarak satma niyetinde.aslında bizi blockchain yarattı
Bitcoin’de 3 büyük madencinin piyasa payı yüzde 60 civarında.%51 mevzusu.
Döviz, altın vs kâr amacı ile alınıp kullanılıyor bir fark göremiyorum, altını akşam yemeği amacı ile alıp nofrost'a atan olduğunu düşünmüyorum.
İllegallik her şeyde var, bir tabir vardır
doları sıksan içinden kan damlar diye.
Bir malın üretiminde elektrik olmazsa olmazdır, kripta paraların da bir üretim süreci olduğundan elektrik kullanımı normaldir olmalıdır, olmazsa sıkıntı vardır.
Blockchain cahiller için bir şey ifade etmese de geleceği görenler için inanılmaz güvenli bir çeşit parçalı veritabanıdır, kripto para piyasası bitse de, o teknoloji kullanılır asla ölmez bu saatten sonra. Şöyle örnekleyecek olursak ilk C# 1.0 çıktığında insanlar devşirme dil olarak gördüler güven vermedi, 7.0 sürümünde neredeyse her yazılım firması C# kullanıyor, Typescript de 2012 de çıktığında yadırgandı, şimdi WebGL geliştiricileri ve onu kötüleyenler javascripti bıraktı Typescript kullanıyor. Bu verdiğim örnekler yapılanın yapılmış/değiştirilmiş ya da kolaylaştırılmış versiyonları olsa da Blockchain'in bir emsâli olmadığı için ona
devrim kelimesini kullansak sanırım hata yapmış sayılmayız.
Bitcoin merkeziyetsiz olsa da kimseye %51 gel yap diyecek kadar öksüz değil, kimse de milyar dolarlarını boşa harcayacak kadar öküz değil.
Kim ne derse desin bu piyasa büyük bir sektör oldu, hattâ çağın sektörü, çöküş, bitiş, batış, yok oluş gibi söylemler cahillik belirtisidir.