Pages:
Author

Topic: "Kurda yeni bir dalga başlayacağını düşünmüyorum" - page 3. (Read 1056 times)

member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
İstanbul'da seçim sonrası olan direnişe bakarak ekonominin çivisi bizim izleyebildiğimizden çok daha fazla çıkmış gibi görünüyor. Canhıraş uğraştılar bu büyük rant kapısını geri almak için. Ancak seçim güvenliğinin çalışanlarını yürekten alkışlıyorum. Günlerce oylarının başını beklediler:)
member
Activity: 630
Merit: 37
dolar 5.81 de sabitlenmiş durumda haftayı bu fiyattan kapattı önümüzdeki hafta 6 tl yi test edebilir gibime geliyor ama kesinlikle ytd
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Kurda her zaman yeni dalgaların başlaması muhtemeldir. USD'nin 3 TL olduğu zamanları hatırlarsak, o günlerde 5 TL olmasına "uzak ihtimal" olarak bakılıyordu. Birkaç sene içerisinde 4-5-6-7... şeklide devam etti. 7,3 TL'den döndü ve bugün 5,80 civarlarında.

Şu bir gerçek ki; dolar, tarihinde her zaman zirve fiyatını tazelemiştir ülkemizde. Buradan bakarsak, 2019 yılı içerisinde yeni bir rekor mutlaka gelecektir. 2020 yılında ise bana göre 9 TL'ye yaklaşabilir... Tüm bunları, güçlü ve uygulanabilir bir ekonomi stratejisi göremediğim için düşünüyorum. Ha eğer olur da bir gün ihracat hacmimiz ithalat hacmimizin birkaç katına çıkar, o zaman dolar da keskin bir U dönüşü yapar ve yerine sabitlenir.
member
Activity: 196
Merit: 10
Kısa vadede doğru fakat yerel seçimler için harcanan bütçe önümüzdeki senenin sorunlarını oluşturacak. Piyasadaki olumlu havadan dolayı hükümet inşallah saçma bir yeni projeye girişmez. Halkbank ve S400 işleri de var. Onlarda ABD nin tepkisi nasıl olacak. Bunlar için yaptırım gelmezse önümüzdeki sene de iyi günler devam edebilir
member
Activity: 392
Bu saatten sonra kurdaki geri çekilmenin kalıcı olmasını beklemek hayal gibi görünüyor.Üretim ekonomisine dönmediğimiz sürece de bir iyileşme olması imkansız.
sr. member
Activity: 542
Merit: 250
Bir müddet bu seviyelerde devam edeceğini düşünüyorum, ancak kurda ani yükselişler olması kimseyi şaşırtmaz bu saatten sonra. İşlerin yolunda olduğunu düşünmek için müspet gelişmeler görmek gerek, maalesef göremiyorum.
sr. member
Activity: 588
Şuan için bende kurlarda bi dalga beklemiyorum ama seçimden bi kaç hafta sonra büyük patlamalar yaşanacağını düşünüyorum her ihtimale hazırlıklı olmak gerek
full member
Activity: 1358
Merit: 193
yurt dışı kaynaklı ne olur bilemem ama kurda şu an yurt içi kaynaklı bir talepten artış olmasına imkan yok.
nedeni ise hem basit hemde acı. zira yurt içinde vatandaşta mermi kalmadı. yani dolar 4 lirada olsa alacak tl yok cebinde.
bu gidişat ülkeyi benim neslimin gördüğü en büyük krize götürür.
full member
Activity: 158
Merit: 100
dolar euro sterlin kurunun yükselmeyeceğini düşünen ekonomik verilerden sokaktan bihaber olmalı yoksa kur yerinde sayacak hatta 3 liraya düşecek diye laflar geveleyenlere bakmam
full member
Activity: 223
kurda yeni gelecek büyüme dalgası resesyona giren piyasayı iyice dibe götürür yeni dalga olmasın diye alınan önlemler yeterli değil lakin piyasa algısı kısmi düzelmeye işaret ediyor
Rdu
jr. member
Activity: 224
Merit: 1
Umarız ki dalgalanma yerine durulma olur artık, uzun bir süre dövizde yükseliş olmasın, her anlamda bizi vuruyor sonuçta, elimizdeki paramızdan da oluyor, teknloji ve temel ihtiyaç maddelerine sırf bu yüzden yapılan zamlar cebimizi boşaltıyor umarım uzun bir süre dalgalanma olmaz.
legendary
Activity: 1456
Merit: 1005
dolar düşmez ekonomik istatistikler yerin dibinde keşke BTC uçsun dolar yerinde saysın derim ama doların düşeceğini bekleyenler hayal kırıklığı yaşar yeni dalganın başlama zamanı verilen tavizlere bağlı.
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
5 den aşağıya düşeceğini düşünmüyorum.Hatta bu günlerin iyi olduğunu düşünüyorum.Ulan bişey üretmiyoruz tabiki toparlayamayacağız.Zaten btc den kaybettik dolar düşerse iyice boku yeriz
full member
Activity: 742
Merit: 112
maalesef son 10 senedeki dolar hareketliliğine bakacak olursanız, doların tutup da 4 lira, 3 lira altına getirecek hiç bir durumu olmadığını görürsünüz. hatta ben bir daha 4,00 TL'yi görmeyeceğimize neredeyse eminim. 7,20 TL'de maalesef nihai zirve değil.
member
Activity: 146
emekli memur maaşları ödenmesinde sıkıntı olduğu aşikar işsizlik fonundaki para işsizlere güvence olarak düşünüldü olan ise diğer kurumların açığını kapatmak bankaların likiditesi iyi olsun amacıyla kamu banka tahvili satın almak.
member
Activity: 392
Kurda büyük dalga geleceğini düşünüyorum bende ,hazinede para kalmadı ,dedikodulara göre son memur maaşları sigorta fonundan ödendi ,ülkede ekonominin düzelmesi için çok şeylerin değişmesi şart.
sr. member
Activity: 484
HubrisOne
satacak ormanlar dışında kalan yok ülkenin para edecek gelecekte ekonomiyi ayakta tutacak bütün şirketleri elden birer birer çıktı Türk Telekom örneğinde olduğu üzere büyük zarar edilerek geri alındı.
full member
Activity: 301
Şu an herşey milletten gizleniyor. Dışarıdan sıcak para akışı oluyor karşılığında da ülkeyi satıyolar. Satmayacak birşey kalınca ne olacak çok merak ediyorum. Bu kriz diğer krizler gibi kesinlikle olmayacak. Bu da kuru etkileyip TL'nin değerini iyice düşürecektir bence.
jr. member
Activity: 476
Merit: 2
şu an ülke üzerinde doğruları konuşabilecek bir şahıs bir kurum vs herhangi bir şey yok. kriz geliyor ört üstünü yorgan yorgan üstüne diyecek hali yok ya.
member
Activity: 602
Merit: 32
Ben 4,80 e bi meraba ben geldim deyip çay içip 9₺ lerin hayal olmadığını düşünüyorum. Amerikanın yaptığı bir kenara, bizim ekonomi ortada. Artık çeviremiyolar parayı çünkü para yok.

En basitinden zamlar göstergesi. 80₺ gelen elektrik faturası 145₺ geldi...

Bu yakında sokakta millet birbirini bıçaklar demektir.
Pages:
Jump to: